• Haberler
  • Genel
  • İlkokul öğrencileri Kutlu Doğum’u unutmadı

İlkokul öğrencileri Kutlu Doğum’u unutmadı

İhsaniye’ye bağlı Yukarı Tandır Köyü’nde ilkokul öğrencileri, Kutlu Doğum etkinliği düzenledi Yukarı Tandır İlkokulu köy camisinde köy halkının, çevre köylerin okul müdürleri ve İhsaniye ilçe MEB Müdürü Murat Sarıtaş’ ın katılımı ile Peygamber Efendimiz’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği Kutlu Doğum Haftası programı gerçekleştirildi.Yukarı Tandır İlkokulu’nun tüm sınıflarının katıldığı programda öğrenciler için ilahi, şiir, hadisi şerif [&hellip]

İlkokul öğrencileri Kutlu Doğum'u unutmadı

İhsaniye’ye bağlı Yukarı Tandır Köyü’nde ilkokul öğrencileri, Kutlu Doğum etkinliği düzenledi

Yukarı Tandır İlkokulu köy camisinde köy halkının, çevre köylerin okul müdürleri ve İhsaniye ilçe MEB Müdürü Murat Sarıtaş’ ın katılımı ile Peygamber Efendimiz’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği Kutlu Doğum Haftası programı gerçekleştirildi.
Yukarı Tandır İlkokulu’nun tüm sınıflarının katıldığı programda öğrenciler için ilahi, şiir, hadisi şerif ve Peygamber Efendimiz’in (SAV) sünnetlerinin olduğu dolu bir program ile misafirlere maneviyatı yükselten anlar yaşatıldı.
Anasınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Şerife Ağmaz’ın çaldığı ney eşliğinde salavatı şerifi okudular.
1’inci sınıflar ise sınıf öğretmenleri Figen Arıkan eşliğinde küçücük elleri ve yürekleri ile Peygamber Efendimiz’in (SAV) dünyaya gelen en hayırlı insan olduğunu anlatan bir piyes gösterisi ile birlikte hadisi şerif ve ilahiler ile programa renk kattılar.
2’nci sınıflar, sınıf öğretmeni Mehmet Teberci rehberliğinde alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV) için Allah’a teşekkür ve şükürlerini ileten bir ilahi okudular. 3’üncü sınıflar Peygamberimiz’in hayatını anlatan bir oratoryo çalışması sergilediler.
4’üncü sınıf öğrencileri ise sınıf öğretmenleri Gamze Karaali rehberliğinde Peygamber Efendimiz’in (SAV) sünnetlerini gelen misafirlere hatırlattı.
İhsaniye ilçesinde yapılan Peygamber Efendimiz’in Hayatı isimli bilgi yarışmasında 11 okul içinde 3’ncü olan Yukarı Tandır 4’üncü sınıf öğrencilerine ödülleri İhsaniye ilçe MEB müdürü Murat Sarıtaş tarafından verildi.
Ayrıca okul içinde düzenlenen hadis okuma yarışması, Peygamber Efendimiz’e (SAV) mektup yarışması gibi yarışmalarda da ödül alan öğrencilereödülleri civar köy okul müdürleri ve köy muhtarı Ahmet Özçelik tarafından verildi. Etkinliğin ardından okul öğrencileri velilerin de desteği ile okul yararına bir kermes düzenledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme