İlk’lerin yeni adresi: NİL – Kocatepe Gazetesi

Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı 'her şey dahil' termal oteli, Afyonkarahisar'da 18 Mart'ta deneme amaçlı açılacak. 18 Mart'tan itibaren aralarında seyahat acenteleri, farklı otellerin yetkilileri gibi turizm sektöründeki misafirlerini ağırlayacak olan Nil Luxury Thermal Hotel-Spa, lüks ve termali birleştirmesiyle de öne çıkacak. Sadece bina alanı 125 milyon liraya mâl olan, 132 bin metrekare alanı, 14 bin [&hellip]

Türkiye’nin ilk 5 yıldızlı “her şey dahil” termal oteli, Afyonkarahisar’da 18 Mart’ta deneme amaçlı açılacak. 18 Mart’tan itibaren aralarında seyahat acenteleri, farklı otellerin yetkilileri gibi turizm sektöründeki misafirlerini ağırlayacak olan Nil Luxury Thermal Hotel-Spa, lüks ve termali birleştirmesiyle de öne çıkacak. Sadece bina alanı 125 milyon liraya mâl olan, 132 bin metrekare alanı, 14 bin metrekare spa merkezi, 1000 kişi kapasiteli Nil Otel, bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.
FARKLI PROJELER GELİŞTİRİLDİ
Basın toplantısına Alila Termal Turizm Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Acar’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Musa ve Mehmet Acar ile Genel Müdür İsmail Özcan katıldı. Alila’nın diğer ortağı Ali Bıdı ise, toplantıya katılamadı. Alila Yönetim Kurulu Başkanı Ali Acar, Nil Otel’i kurarken farklı bir tarz denemek istediklerini söyledi. Acar, “Bu sektörümüze ve şehrimize ikinci büyük 5 yıldızlı termal otel kazandırmış durumdayım. Korel’de Ali Korkmaz isminde bir ortağımız vardı; burada da Ali Bıdı diye bir arkadaşımız var. Alila’nın açılımı da iki Ali’nin sırt sırta yazılışıdır. Alila, gecenin zifiri karanlığında parlayan yıldız anlamındadır. Burayı yaparken sektöre daha nasıl katkılar sağlayabilirizi düşündük. Farklı projeler gerçekleştirdik. Bildiğimiz 5 yıldızlı otel konseptinin dışına çıkmaya çalıştık” dedi.
ŞEHİRDE SİNERJİ OLUŞACAK
Nil Otel’in açılmasıyla birlikte Afyonkarahisar’da bir sinerji oluşacağını söyleyen Acar, “Biz hep istişare ettik. Ülkemize ve şehrimize neler katabilirizi istişare ettik. İstişare ederek çok şeyler başardık. Bu tesisle birlikte Afyonkarahisar’da Korel’i açtığımızdaki yeni bir sinerji oluşacak. Biz, sadece yurtiçindeki misafirler değil, yurtdışından misafirler de otelimize gelsin istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’na müracaatımız olacak, binanın yan tarafına bir Tıp Merkezi yaparak burayı sağlık merkezine dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK ALTYAPILARI TAMAMLANMALI
Nil Luxury Thermal Hotel-Spa’da asıl amaçlarının sağlık hizmeti olduğuna dikkat çeken Acar, “Hem bizim tesisimiz, hem de diğer tesisler sağlığa önem verir, altyapılarımızı sağlık tesislerine dönüştürebilirsek, vazgeçilmez oluruz. Şu anda devlet dairelerinin toplantıları ile ağırlıklı olarak çalışıyoruz. Bu toplantılar, tesisimize maddi olarak çok fazla bir şey kazandırmıyor. Bununla ilelebet yürümek mümkün değil. Mutlaka sağlık altyapılarını tamamlayarak bu tesisleri sağlık tesislerine dönüştürmeliyiz. Almanya’daki hastalık kasası ile ilgili anlaşmayı ilk kez yapan biziz. Biz Almanya’da yetişmiş Türk doktorlara burada hem tatil yaptıracağız, hem de Alman misafirlerimizi muayene ve tedavi edeceğiz. Bazı altyapı çalışmalarımız var” diye konuştu.
OTELİN ADI OLAN NİL,
TORUNUMUN İSMİ
Acar, otelin isminin nereden geldiğine ilişkin bir soruyu ise şöyle yanıtladı:
“Nil ismi, torumun ismidir. Nil ismi yaşasın diye buna karar vermiştik. Daha önce konuşmalarımızda 17-25 Aralık olaylarından önce bazı yazılar çıkmıştı, ismi şu verdi, bu verdi diye. 17-25 Aralık’tan sonra böyle bir ilişkimiz olmadı. Biz devletimizin ve milletimizin yanına olduk. Torumuzun ismi Nil olduğu için o ismi verdik.”
131 BİN
GECELEMEDEN
1 BUÇUK MİLYON
 GECELEMEYE
Otellerin artmasının turizmi nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Ali Acar, “Biz Korel’i yaparken ‘Yapmayın, burada misafir yok’ demişlerdi. Bir yerde turizmin gelişmesi için orasının çarşı olması lazım. Dağ başındaki kuyumcuya değil, kuyumcular çarşısına gidersiniz. Oruçoğlu Otel’in en fazla gecelemesi 131 bin geceleme idi. Şu anda tüm otellerle 1 buçuk milyon geceleme yapıyoruz yılda. Biz dünyadan misafir almalıyız. Almanya’da kaç tane Afyon’daki tesisler kadar oteller var? Almanya’da kaliteli bir otelin gece fiyatı 500 ila 5000 avro arasındadır. Biz ise çok ucuza oda satıyoruz. Bu şekilde gidersek hiçbir otel ayakta kalamayacak” dedi. >> Murat ARISOY’UN HABERİ

EĞİTİM VE SOSYAL SORUMLULUK BİR ARADA

Nil Otel Genel Müdürü İsmail Özcan, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özcan, şöyle konuştu:
“8 aylık bir eğitim başlattık. Emir Murat Özdilek Turizm ve Otelcilik Lisesi, ATSO, İş-Kur ile birlikte Meslek Edindirme Eğitimi verildi. Bu çerçevede 120 personele eğitim verildi. Çalıştıracağımız personelle ilgili bir şeye karar verelim dedik. Yönetim Kurulu’nda sigara içen yok. Biz gelen personele bunu söyledik. Sigara kullanıyorsan seni işe almayacağız demedik. Otel açılana kadar süre verdik. Benim bildiğim 17 kişi sigarayı bıraktı. Biz bu konuda Türkiye’deki ilk örnek olduk. Turizm Fakültesi ile anlaşma yaptık. Afyonlu olup Afyon’da ikamet eden, Turizm Fakültesi’ni kazanan ilk 5 öğrenciye karşılıksız burs vereceğiz. Bu da ivme kazandıracaktır diye düşünüyoruz.”

KDV SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNMALI

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Acar, dernek olarak birçok projeye imza attıklarını belirtti.
Acar, otellerin yurtdışından misafir getirebilmeleri için KDV sorununa çözüm bulunması gerektiğini vurguladı

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Acar, derneğin Afyonkarahisar’a ve sektöre katkı sağladığını belirtti. Acar, “Derneği kurarken çok mücadele ettik. Biz tek başımıza olursak bir şeyleri gerçekleştirmek çok kolay olmuyor. Ama el ele verirsek yapamayacağımız şey yok. Termal suyun tek elden kullanılmasını gerçekleştirdik. Bunu gerçekleştirirken AFJET’le, Valilim’le, Belediye ile, otel yatırımcıları ile uzun mücadele vererek bu projeyi geliştirdik. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra su artık tek elden kullanılıyor. 3 otelken kullanılan su, 100 litre/saniye idi. Şu anda kullandığımız su, 130 litre/saniye kışın. Yazın bu düşüyor. Termal suyun tek elden kullanımı projesi, Türkiye’ye örnek oldu. En az kullanımla en çok faydayı sağladık. Dernek olarak 250 bin metkarelik kür merkezinin ağaçlandırılmasına katkı sağladık. Enerji Bakanı Taner Yıldız iken bizim otellerimizi köy enerji hattına bağlıydı. Bakan Bey’le görüştükten sonra buraya 3 milyon liralık bir yatırım yapıldı ve otellerin elektrik hatları enternasyonel hatta dönüştürüldü. Artık yoruldum, derneği bu yaz bırakacağım. Gençlerin önünü açmak lazım” ifadelerini kullandı.
Acar, yurtdışından gelen turistler için de şu öneriyi gündeme getirdi:
“Avrupa ülkelerinden insanlar, AB içerisinde turistik seyahat yaptığı zaman, dönüşünde yüzde 18’e varan vergi tutarını geri alabiliyor ama ülkemize geldikleri zaman alamıyorlar. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığımız ve Turizm Bakanlığımız el ele vererek, bu soruna çözüm bulabilir. Zaten biz Gümrük Birliği üyesiyiz. Onun sıkıntılarına katlanıyoruz. Avrupa ülkeleri turizm ve sağlık bakanlarıyla görüşülerek, KDV sorununa çözüm bulunabilirse, inanıyorum ki Avrupa’dan gelen turist sayısı yüzde 5 ila 10 arasında artacaktır. Bunun çözülmesinin sektörümüze çok katkısının olacağını düşünüyorum.”

NİL’in özelliklerinden satırbaşları:

Alanında Türkiye’nin en büyük tesisi
Türkiye’nin ilk Luxury termal oteli
“Herşey dahil alkolsüz” sınıfında tek örnek
Sadece otel kısmının maliyeti 125 milyon TL
75 bin metrekarelik kapalı alana sahip
Yemek düzeninde 1300, sinema düzeninde 2500 kişilik salonu ile bölgenin en büyük salonuna sahip
İnşaat temizliği 3 aydır devam ediyor
Personelin % 98 Afyonlu
154 suit, 146 normal odası var
Kişibaşı konaklama 250 TL
Arazisi Belediye’den ihale ile 7 milyon liraya satın alındı
150 güvenlik kamerası ile yapılan kayıtlar 21 gün saklanıyor
SPA alanında 100 çeşit bakım yapılıyor
Türkiye’de ilk kez uygulanan masaj tekniklerine sahip
Büyük ortağı Acar ailesi, küçük ortağı işadamı Ali Bıdı
Türkiye’nin en büyük Türk hamamına sahip
VIP SPA’sı Türkiye’de tek
Bay-bayan ve aile SPA’ları Türkiye’de tek
Biokabinlerle kişiye özel masaj yalnızca Nil’de
Gruplara özel SPA alanları ile tek
1000 kişilik mescidi ile alanında tek

Bakmadan Geçme