İlk tahinli pişmaniyeyi Afyon üretecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi, Afyonkarahisar’daki bir firmanın tahinli pişmaniye üretimi projesine destek verecek Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliği ile kurulmuş olan TEKMER (Teknoloji Geliştirme Merkezi) destek programlarından, “Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı” kapsamında [&hellip]

İlk tahinli pişmaniyeyi Afyon üretecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi, Afyonkarahisar’daki bir firmanın tahinli pişmaniye üretimi projesine destek verecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliği ile kurulmuş olan TEKMER (Teknoloji Geliştirme Merkezi) destek programlarından, “Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı” kapsamında AKÜ Rektörlük Toplantı Salonu’nda “Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Değerlendirme ve Karar Kurul Toplantısı” gerçekleştirildi.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın başkanlığında ve kurul üyeleri, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, KOSGEB Afyonkarahisar Hizmet Merkezi Müdürü Mahmut Güngör, KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu ve Doç. Dr. Tuğrul Kandemir’in katılımı ile toplanan Değerlendirme ve Karar Kurulu, 2 adet proje tamamlama raporu ve 1 adet yeni proje başvuru dosyasını incelediler. İnceleme sonucunda kurul, 2 projenin tamamlanması ve endüstriyel uygulama kapsamında 1 projenin desteklenmesine oybirliği ile karar verdi.
Tamamlanan projelerden Akademi İnşaat işletmesine ait “Atık Mermer Tozlarından Yalıtım Amaçlı Zemin Kaplama Malzemesi Geliştirilmesi” isimli projede mermer tozlarının zemin kaplama malzemesi içerisinde katkı maddesi olarak kullanılabilmesinin ekonomik ve teknik açıdan mevcut kullanılan malzemelere göre daha başarılı sonuçlara ulaşıldığı raporlandı. Deniz Şekerleme işletmesine ait “Tahinli Pişmaniye üretimi” isimli proje ile de Türkiye’de ilk defa tahinli pişmaniye üretimi gerçekleştirilerek, ürüne ilişkin marka tescili yaptırılmış ve yurt dışı satışlar gerçekleştirildiği raporlandı. Ayrıca Kurul Zorel Makine işletmesine ait “Otomatik Yumurta Dizgi Makinesi Seri Üretim Hattı isimli” bir projenin Endüstriyel Uygulama Programı kapsamında desteklenmesine karar verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme