İlk robotik kodlama atölyesi açıldı

Selçuklu İlkokulu bünyesinde oluşturulan ve devlet ilkokulları arasında ilk olma özelliğini taşıyan Robotik Kodlama Atölyesi’nde, ders saatleri sonrasında gönüllü öğrencilerin katılımı ile faaliyetlere başlandı. Ders saatleri dışında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe 'Afyonkarahisar’da ilk olmanın gururunu yaşıyoruz. Robotik Kodlama Atölyesi’nde öğrencilerimize kodlama, robotik ve tasarım dersleri vereceğiz. Teknolojiyi bağımlılık [&hellip]

Selçuklu İlkokulu bünyesinde oluşturulan ve devlet ilkokulları arasında ilk olma özelliğini taşıyan Robotik Kodlama Atölyesi’nde, ders saatleri sonrasında gönüllü öğrencilerin katılımı ile faaliyetlere başlandı. Ders saatleri dışında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe; “Afyonkarahisar’da ilk olmanın gururunu yaşıyoruz. Robotik Kodlama Atölyesi’nde öğrencilerimize kodlama, robotik ve tasarım dersleri vereceğiz. Teknolojiyi bağımlılık haline getiren, ezber yapan, yüzeysel düşünme yapısına sahip nesiller yerine, çözüm üreten, analiz yapan, analitik düşünen nesiller yetiştireceğiz. Çağımız teknolojilerini tüketerek yönlendirilen değil, teknolojiyi üreterek geleceğimizi yönlendiren nesiller yetiştirme gayreti içersinde olacağız” dedi.
HEDEFİMİZ YARIŞMALARA
KATILMAK
Selçuklu İlkokulu’nda 1,2 ve 3’üncü sınıflara robotik kodlama eğitimi verildiğini söyleyen Okul Müdürü Geçe; “1. sınıflar temel düzeyde eğitime başlarken, 2 ve 3. sınıflarda lego robotlarıyla eğitim çalışmaları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul düzeyinde kodlama dersini müfredata koymak üzere çalışmalara başladı. 21. yüzyılda bilgisayarların hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu düşündüğümüzde bu çalışmaların önemi daha da ön plana çıkıyor. Bu yüzden 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda ders saatleri dışında gönüllü öğrencilerimizle bu çalışmalara başladık. Amacımız geleceğimizin büyükleri olan çocuklarımızın bu çalışmalar sayesinde ilerleyen yıllarda ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamasına yardımcı olmak. Ders saatleri dışında 240 gönüllü öğrenci ile robotik kodlama çalışmaları yapılıyor. Robotik Kodlama Atölyesi, Okul Aile Birliği tarafından velilerin desteği ile oluşturuldu. Hedefimiz Robotik Kodlama Atölyesi ile Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlediği Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Yarışması’na katılmak. Atölyenin oluşumu ve projenin yürütülmesi konusunda Okul Aile Birliğimize ve öncü olan velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi  

Bakmadan Geçme