• Haberler
  • Spor
  • İlk maçın günahı olmaz – Kocatepe Gazetesi

İlk maçın günahı olmaz – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Afyon Belediyespor yeni Koçu Hasan Özmeriç'le ilk maçına Petkim karşısına çıktı. 31. hafta maçında kendi evinde oynadığı maçta 5 kez rakibinin farkını kapatmayı başaran Afyon Belediye öne geçmeyi başaramadı ve maçı son anlarda kaybetti.İlk çeyreğe hızlı başlayan Petkim oldu. Pektim ilk çeyreğin başında 8-2'lik seriyi yakaladı. İlk çeyreği Pektim 20-16 [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor yeni Koçu Hasan Özmeriç’le ilk maçına Petkim karşısına çıktı. 31. hafta maçında kendi evinde oynadığı maçta 5 kez rakibinin farkını kapatmayı başaran Afyon Belediye öne geçmeyi başaramadı ve maçı son anlarda kaybetti.
İlk çeyreğe hızlı başlayan Petkim oldu. Pektim ilk çeyreğin başında 8-2’lik seriyi yakaladı. İlk çeyreği Pektim 20-16 önde tamamlayan Petkim ikinci çeyreğe de 4 sayı önde başladı.
İkinci çeyreğe yine Petkim hızlı başladı. 8-0’lık seriyi alan Petkim farkı da artırmayı başardı. Sonrasında Afyon Belediye de İbrahim ve Hadi ile fark kapanınca Petkim’in molası geldi. Afyon Belediye’den Jefferson Petkimli Gökhan Karabıyık arasında gerginlik yaşandı ve iki oyuncu da teknik faul aldı. Teknik faulden doğan serbest atışlardan sonra Petkim Koçu Teknik faul aldı. Ardından yüklenen Pektim 7-0’lık seriyi yakaladı ve çeyreği 32-41 önde tamamladı.
Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan 7-2’lik seri ile Afyon oldu. Çeyrek sonunda Pektim’in bulduğu 3’ler farkı yeniden artırdı.
Son çeyreğe 58-50 üstün başlayan Petkim’e Afyon Belediye 9-0’lık seri ile cevap verdi ve öne geçti. Ardından Petkim’in oyuncuları yine devreye girdi ve farkı yeniden 8’e çıkarmayı başardı. Afyon Belediye hücumda 3 buçuk dakika sayı üretemedi ve son 30 saniyeye girilirken Petkim skoru 73-61’e getirdi. Kalan sürede Afyon Belediye 5 sayı daha buldu ve maçı 73-66 Petkim kazandı.
Eskişehir ve Sakarya’nın kaybettiği haftayı kazanarak tamamlayan Petkim galibiyet sayısını 25’e çıkarmayı başardı. Afyon Belediye ise 20 galibiyette kaldı.

“Rotasyon biraz daralacak”

Petkim’e hazırlıksız yakalandıklarına dikkat çeken Afyon Belediyespor Koçu Hasan Özmeriç, maça iki gün savunma çalışarak çıktıklarını ve hücum da zaman zaman  kopukluklar yaşadıklarını aktardı

Maçının ardından yapılan basın toplantısında konuşan Afyon Belediyespor Koçu Hasan Özmeriç, “Afyon’a Perşembe günü geldim ve Afyonluların bana gösterdiği ilgi gerçekten takdire şayan çok teşekkür ediyorum. Maç için buraya gelen seyircilere de çok teşekkür ediyorum. Maça iki idman yapıp çıkabildik. Takımda periyot periyot iyi oynadığımız zamanlar oldu fakat beş-altı kere skoru yakalayıp oradan tekrar rakip öne geçti. Bizim maça çıkana kadar 19 maçta 18 galibiyet alan bir Petkim takımı vardı. Çok oturmuş bir kadroları var. Bizim kadromuz yeterli ve iyi yalnız önümüzde çok önemli bir 3 hafta var. Bu 3 haftayı biz çalışma haftası olarak görüyoruz. Bu 3 haftada maksimum çalışmayı yaparak sahadaki iniş ve çıkışları minimuma indirerek Play-Off’lara çok hazır bir şekilde girmek istiyoruz. Ben bu takımdaki oyunculara inanıyorum Play-Off’larda Afyon’u en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum. Hücumda herhangi bir çalışmamız olmadı. İki günde ne kadar kendi hücum sistemim oturtabilirim. Onun için zaten bu kopukluklar oldu. Kopukluklar neticesinde yakalamamıza rağmen rakip tekrar öne geçti. Çünkü çok hazır ve kendisine güvenen bir takım vardı. Kendi hücum ve savunma düzenlerimizi oturtacağız rotasyonda oyuncuları mümkün olduğu kadar fazla kullanmaya çalıştım. Fakat oyuncular sistemime uymaya başladıkları zaman o rotasyon biraz daralacak ve Play-Off’lara o şekilde gireceğiz” dedi.
“DAHA SONRASINA BAKACAĞIZ”    
Maçtan alınan mağlubiyet sonrasında konuşan Afyon Belediyespor Kaptanı Orçun Tunca, “Kendi sahamızda ve seyircimiz önünde yenildiğimiz için üzgünüz. Fakat koçun da dediği gibi iki gün oldu daha geleli kendisi iki idman yaptık ve hani sihirli bir değnek yok. Önümüzde 3 hafta var. Bu süreci Play-Off’lara hazırlanacağız şu anda yeni bir beyaz sayfa açtık iyi çalışıp Play-Off’lara en iyi şekilde girerek daha sonrasına bakacağız” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme