İlk maç için 3'er bin lira ceza

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final 3. maçında Bursaspor Durmazlar'ı ağırlayan Afyon Belediyespor ve Bursaspor Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Yapılan incelemeler sonuncuda Disiplin Kurulu Bursaspor Durmazlar'a 'Afyon'da oynanan Afyon Belediye Spor– Bursaspor Durmazlar, TBL Play-Off Çeyrek Final müsabakasında kişilik haklarına, ailevi veya manevi değerlere yönelik hakaret, sövme niteliğinde, aşağılayıcı, sporun ruhuna, ilke ve [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final 3. maçında Bursaspor Durmazlar’ı ağırlayan Afyon Belediyespor ve Bursaspor Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Yapılan incelemeler sonuncuda Disiplin Kurulu Bursaspor Durmazlar’a; “Afyon’da oynanan Afyon Belediye Spor– Bursaspor Durmazlar, TBL Play-Off Çeyrek Final müsabakasında kişilik haklarına, ailevi veya manevi değerlere yönelik hakaret, sövme niteliğinde, aşağılayıcı, sporun ruhuna, ilke ve kurallarına uymayan tezahüratta bulunulması sureti ile seyircilerinin neden olduğu olaylar sebebiyle Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 54. ve 28.2.12. maddeleri gereğince 3 bin lira para cezası ile cezalandırılmasına” karar verdi.
AFYON’A 3 BİN LİRA ARTI İHTAR
Bursaspor’u ağırladığı ilk maçta yaşanan olaylardan dolayı Afyon Belediyespor’a ise “Afyon’da oynanan Afyon Belediye Spor–Bursaspor Durmazlar TBL Play-Off Çeyrek Final müsabakası ile ilgili olarak Müsabaka sırasında genel teamül ve ahlaka aykırı tezahürat yapılması şeklinde seyircilerinin neden olduğu olaylar sebebiyle Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 29.2.3. maddesi gereğince 3 Bin Lira para cezası ile cezalandırılmasına ve müsabaka sırasında meydana gelen scoreboard ve şut saati arızası neticesinde müsabakanın sekiz dakika duraksaması sebebiyle Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 28.2.2. maddesi gereğince ihtar cezası ile cezalandırılmasına” kararı verildi.  

Bakmadan Geçme