• Haberler
  • Genel
  • İlk kez Afyon’da sergileniyor – Kocatepe Gazetesi

İlk kez Afyon’da sergileniyor – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “Zaman-Mekan” adlı karma resim sergisi, Atatürk Kültür Merkezi Ömer Faruk Atabek Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu İlhan Sivri Atölyesi sanatçılarından Nermin Ünsel Ekin, Selva Cerit Emiroğlu ve Evrim Türkeli Özkan’ın resim çalışmalarının yer aldığı serginin açılışına AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep [&hellip]

İlk kez Afyon'da sergileniyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “Zaman-Mekan” adlı karma resim sergisi, Atatürk Kültür Merkezi Ömer Faruk Atabek Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu

İlhan Sivri Atölyesi sanatçılarından Nermin Ünsel Ekin, Selva Cerit Emiroğlu ve Evrim Türkeli Özkan’ın resim çalışmalarının yer aldığı serginin açılışına AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Aslan, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ve Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak’ın yanı sıra AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri ile Afyonkarahisarlı sanatseverler katıldı.
Serginin açılışında atölyeleri ve sergi ile ilgili bir açıklama yapan sanatçı İlhan Sivri, atölyelerinde yaklaşık üç yıldır çalışmalar yürüttüklerini ve bu sergi ile eserlerlerini ilk kez atölyeleri dışında sergilediklerini belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Toplam 28 eserin yer aldığı sergi, 17 Kasım 2011 tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi Ömer Faruk Atabek Sergi Salonunda açık kalacak.

3 gönüllü daha önemli

Serginin açılışında konuşan AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Aslan, sanatta gönüllülük esasının öne çıktığını belirtti. Açılışa katılım sayısına gönderme yapan Aslan, “Protokolde görünmek için sanat faaliyetine gelen 100 kişi yerine, gerçekten sanat gönüllüsü olarak gelen 3 kişi, sanat için çok daha önemlidir” dedi.

Sergide yer alanlar:

Evrim Türkeli Özkan
1969 yılında Çivril-Denizli’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimine Bornova’da tamamlayan Özkan, 1991 yılında Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 1998 yılında Gül Resim ve Sanat Galerisinde sanatçı Remzi İren eğitmenliğinde karakalem tekniği ile çalıştı ve galerinin karma resim sergisine katıldı. 2007-2009 yılları arasında İlhan Sivri Atölyesinde temel sanat eğitimine, 2009-2011 yılları arasında da plastik sanat eğitimine devam etti. Halen İlhan Sivri Atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Nermin Ünsel Ekin

Çocukluk ve gençlik yıllarını Malatya ve Bursa’da geçirdi. Öğretmen olan babasıyla Anadolu’yu karış karış gezdi. İstanbul Üniversitesinin Arkeoloji Bölümünü bitirdi. Katıldığı kazılarda Ege, Roma ve Latin İmparatorluklarından, Arap kültürüne uzanan bir köprü olan Anadolu’yu bir uçtan öbür ucuna tanıdı. Yurt içi ve yurt dışı ören yerlerinde incelemelerde bulundu. Arkeoloji ile başlayan sanat tutkusunu resimle devam ettiren Ekin, 1994 yılında Resim ve Heykel Müzeleri Derneği’nde resim çalışmalarına başladı. Daha sonra Prof. Gökhan Anlağan Atölyesinde peyzaj ve doğa, ressam Erdinç Ünlü Atölyesinde figüratif çalışmalar, ressam Bahri Genç Atölyesinde ise portre çalışmaları yaptı. 2003 yılında İstanbul Dünya Kitabevi Galerisinde, 2004 yılında Efes Müzesinde, 2005 yılında Çanakkale Arkeoloji Müzesinde, 2007 yılında Ayvalık Karagöz Sanatevinde düzenlenen karma sergilere katıldı. 2007 yılından itibaren İlhan Sivri Atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Selva Cerit Emiroğlu

1964 yılında İstanbul’da doğdu.1985 yılında Marma Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Sanat eğitimine 1995 yılında İstanbul Resim ve Heykel Müzeleri Derneğinde başladı. Prof. Gökhan Anlağan Atölyesinde dört yıl süren resim çalışmalarının ardından Erdinç Ünlü Atölyesi ve İlhan Sivri Atölyesinde sanat çalışmalarına devam etti. İstanbul Holday Inn, Bozcaada Rengigül Sanatevi ve Ayvalık Karagöz Sanatevinde karma sergilere katıldı. Halen İlhan Sivri Atölyesinde ve İzmir’de kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Sanatçı, tuvallerinde karışık teknik kullanmakta, etrafındaki objelerin bir konu bütünlüğü içinde nasıl oyuna dönüştüğünü, geometrik ve grafiksel çözümlemelerin üzerindeki etkileriyle ilgilenmektedir. Bunun yanı sıra objeleri detaycı ya da bütünsel yapılarıyla kadraj içinde renksel ve çizgisel anlatımla, resimsel kaygılara bağlı kalarak kurgulamaktadır. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme