İlk hedef Anayasa – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayları, 7 Haziran seçimleri için ilk hedefin Anayasa'yı değiştirmek olduğunu belirtti AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili 25'inci Dönem Milletvekili Adayı Halil Ürün, Ali Özkaya, Prof. Dr. Remziye Sıvacı, Akif Özkaldı ve Fatih Beder seçim çalışmaları kapsamında Kızılören İlçesini ziyaret ederek vatandaşlar ile bir araya geldi. 5 tane Milletvekili Adayı'nın Afyonkarahisar'dan , 550 [&hellip]

İlk hedef Anayasa

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayları, 7 Haziran seçimleri için ilk hedefin Anayasa’yı değiştirmek olduğunu belirtti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili 25’inci Dönem Milletvekili Adayı Halil Ürün, Ali Özkaya, Prof. Dr. Remziye Sıvacı, Akif Özkaldı ve Fatih Beder seçim çalışmaları kapsamında Kızılören İlçesini ziyaret ederek vatandaşlar ile bir araya geldi.
5 tane Milletvekili Adayı’nın Afyonkarahisar’dan , 550 Milletvekili Adayı’nın Türkiye’den olduğunu belirten Milletvekili Halil Ürün, “Tek başımıza yapamayız. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. Siz yapacaksınız” diyerek konuştu. Ürün, “Anayasayı değiştirecek çoğunluk 330 geçtikten sonra yeterlidir. Ama güçlü bir çoğunluk olursa 367-400 yakın rakamlar artık ne olursa onu milletimizin takdirine bırakıyoruz. Anayasayı değiştirme konusunda 2002-2007-2011 yılında yaptığımız seçimde söylediklerimiz seçim beyannamemiz var. Diğer partililerde seçim beyannamelerine yazdılar. 2007 seçimlerinde seçimler bittikten sonra AK Parti Prof. Dr. Ergun Özbudun Anayasa Hukukçusu Başkanlığında uzmanlardan oluşan bir bir anayasa taslağı hazırlattı meclise sundu. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal karşı çıktı gerçekleştiremedik” dedi.
9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in sözü olan “Ödünç oy” kelimesini hatırlatan Milletvekili Ürün, Anayasayı değiştirmek için ödünç oya razı olduklarını ifade etti. Milletvekili Ürün, “Yeter ki memlekete, çocukların önü açılsın bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. Atalarımız canlarını kanlarını vererek bu memleketi bize bıraktılar. Bizde çocuklarımıza devir edeceğiz. Böyle mi devir edelim. Mehteran Takımı gibi iki ileri bir geri mi gidelim. Sürekli ileri gidelim. Üstelik birde vites yükseltelim. Hızlanalım inşallah. Bunun için yapılacak tek şey Anayasayı değiştirmek için 400 milletvekiline ulaşmaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme