• Haberler
  • Genel
  • İlk hazırlık maçını kaybettik – Kocatepe Gazetesi

İlk hazırlık maçını kaybettik – Kocatepe Gazetesi

Önceki gün akşam Ankara Mamak Belediye DSİ’yi konuk eden Afyon Belediyespor maçı 66-75’le kaybetti Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele edecek olan Afyon Belediyespor yeni sezon hazırlıkları kapsamında Ankara Mamak Belediye DSİ ile hazırlık maçında karşılaştı. İlk yarısı 37-47 Mamak üstünlüğü ile tamamlanan maçın sonunda da 66-75’le yine Mamak Belediye üstündü. Maçın başında hava atışını kazanan [&hellip]

İlk hazırlık maçını kaybettik

Önceki gün akşam Ankara Mamak Belediye DSİ’yi konuk eden Afyon Belediyespor maçı 66-75’le kaybetti

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele edecek olan Afyon Belediyespor yeni sezon hazırlıkları kapsamında Ankara Mamak Belediye DSİ ile hazırlık maçında karşılaştı. İlk yarısı 37-47 Mamak üstünlüğü ile tamamlanan maçın sonunda da 66-75’le yine Mamak Belediye üstündü.
Maçın başında hava atışını kazanan Afyon Belediyespor ilk bulduğu atakta sayıyı kaydederek 2-0’lık skorla öne geçti. Devam eden periyotta Mamak Belediye 8 sayı bulurken Afyon Belediyespor 2 sayıda kaldı. İlk çeyreğin sonunda Afyon Belediye 19-23’lük skorla geride kaldı.
İkinci çeyreğe üstün başlayan Mamak Belediye farkı 10 sayıya çıkararak ilk yarıda üstünlüğünü korudu.
İkinci yarının ilk çeyreğine 37-47’yle üstün başlayan Mamak Belediye üçüncü periyotta hızını kaybetti ve Afyon Belediye aradaki farkı kapatmayı başardı. Son çeyrekte 57-58’le geride başlayan Ataklarını sıklaştıran Afyon Belediyespor’un öne geçme çabası bir türlü başarılı olamadı. Mamak Belediyespor ise girdiği ataklardan boş dönmeyince fark tekrar arttı. 4. çeyreğinde 66-75’le üstünlüğü elinde tutan Mamak Belediye DSİ maçı da bu skorla kazandı. (Kocatepe Haber Merkezi)
Afyon Belediyespor oyuncularının kaydettiği sayılar:
Afyon Belediye: Marcus Hall 9 sayı, Sezgin Eriş 4 sayı, İsmail Çevik 5 sayı, Alican Güney 13 sayı, Orçun Tunca 2 sayı, Eren Ocaktürk 12 sayı, David Weaver 17 sayı, İbrahim Gürsan 2 sayı, Gurur Baybora 2 sayı
Mamak Belediye DSİ oyuncularının kaydettiği sayılar:
Mamak Belediye DSİ: Berent Kavaklıoğlu 14 sayı, Burak Yönder 5 sayı, Nezih Özbakır 12 sayı, Enis Bayrak 9 sayı, Cem Coşkun 4 sayı, Ulaş Peker 2 sayı, Brandon Peterson 16 sayı, Jason Clark 13 sayı

Yeni transferler yol yorgunu

Mamak Belediye DSİ maçında hazır olmadıklarını gösteren Amerikalı Basketbolcular Davıd Weaver ve Marcus Hall hamlıkları ve yol yorgunu olmaları nedeniyle maçta düşük performans sergiledi. Ayrıca Davıd Weaver bulduğu 17 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

Enes göz doldurdu

Afyon Belediyespor’u Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne taşıyan oyuncular arasında bulunan ve yine Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde başarıyla ter döken Enes Bayrak Mamak Belediye ile anlaşmıştı. Enes maç içindeki başarılı performansıyla ve kazandığı özgüveniyle göz doldurdu.

Skorboard sezona hazır değil

Afyon Belediyespor’un Mamak Belediye DSİ’yi ağırladığı maçta skorboardın arızalı olması nedeniyle oyun yaklaşık 5 kez durdu. Bu maç sırasında giderilen arızalar sezon içinde yaşanırsa, Afyon Belediyespor’un ceza alması söz konusu olabilir.

Protokol ve basın tribünü çalışmaları sürüyor

Afyon Belediyespor’un 2015-16 sezonunda tesislerinde yaptığı çalışmalar arasında bulanan protokol ve basın tribünü çalışmaları sürüyor. Protokol tribünü büyütülürken, basın tribünü ise salon giriş kapısına yakın olan pota altına alınacağı aktarılan ilgiler arasında yer aldı.

Moraller yerinde

Afyon Belediyespor’un yeni transferleri takımdaki uyumu sağladı. Maç esnasında oyunun durmasıyla birlikte sohbet eden Alican ve Weaver basın mensuplarına böyle poz verdi. Ayrıca Afyon Belediyespor’da morallerin yerinde olduğu da gözlendi.

Hammlı heyet maçı izledi

Zafer Haftası kutlamalarının yanı sıra, karşılıklı fikir paylaşımlarında bulunmak ve yatırım olanaklarını görüşmek üzere Afyonkarahisar’a gelen kardeş şehir Hamm Büyükşehir Belediyesi heyeti, Afyon Belediyespor’un Mamak Belediye DSİ maçını izlemeye geldi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın misafiri olan Hamm Büyükşehir Belediyesi heyeti maçı izlerken heyecanlandı ve kaybedilen maçın sonunda hüzünlendi.

Bakmadan Geçme