İlk Hacı kafilesi uğurlandı – Kocatepe Gazetesi

Hafta sonu Fuar Alanı’nda düzenlenen programda  İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer ve din görevlileri tarafından icra edilen program sonunda hacı adayları yolcu edildi. Kütahya Zafer Havalananına giden Hacı adaylarının, oradan da kutsal topraklara doğru yola çıktıklarını kaydeden İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer,”Hacı adaylarımız, Efendimiz (S.A.V)'ın buyurduğu “Hac ve Umre yapanlar Allah’ın misafirleridir.' hadis-i şerifi [&hellip]

Hafta sonu Fuar Alanı’nda düzenlenen programda  İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer ve din görevlileri tarafından icra edilen program sonunda hacı adayları yolcu edildi.
 Kütahya Zafer Havalananına giden Hacı adaylarının, oradan da kutsal topraklara doğru yola çıktıklarını kaydeden İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer,”Hacı adaylarımız, Efendimiz (S.A.V)’ın buyurduğu “Hac ve Umre yapanlar Allah’ın misafirleridir.” hadis-i şerifi doğrultusunda, Hac ibadeti süresince “Rabbimizin misafiri” olacaklar.” dedi.
“HAC İBADETİ HACILARIMIZA
ÖNEMLİ HASLETLER KAZANDIRACAK”
Hac organizasyonlarında 40 yılı aşkın tecrübeye sahip Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlilerinin bu yolculukta hacı adaylarına rehberlik edeceklerini dile getiren Özer, “Aşkla ve heyecanla bu özel ibadeti yerine getirecek hacı adaylarımız, yolculuk esnasında diğer hacı adaylarıyla kurdukları sosyal ilişkilerde, birbirine tahammül etme, sabır, anlayış, duygudaşlık gibi hasletlerini geliştirirken bir taraftan da kendi özlerine yolculuk edecekler. Yolcularımız, bu iç yolculukta, Peygamber Efendimizin (S.A.V); “Kötü söz söylemeden ve büyük günah işlemeden hacceden kimse, annesinden doğduğu gündeki gibi günahsız olarak (evine) döner.” hadis-i şerifi gereği manevi arınma yaşayacaklar. Dünya üzerinde İslamiyet ile müşerref olmuş farklı millet, kültür ve dillere sahip Müslümanlarla bir arada olarak ümmet olma ve kardeşlik bilincine varacaklar.” ifadelerini kullandı.
“EN GÜZEL BULUŞMA DUADIR”
Yakınlarından ayrılırken hüzünlenen Hacı adaylarımız, bir yandan da kutsal topraklara kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşayacaklar. En güzeli ise hac ibadeti yapma imkânı bulamayan geride bıraktığı yakınları ile “Allah’ım hacıyı affet, hacının kendisine dua ettiği kimseyi de affet” hadis-i şerifi uyarınca dua ederek, dualarda buluşacaklar.
“EN GÜZEL YOL
 AZIĞI TAKVA”
Özer konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Yüce Rabbimiz Bakara Suresi 197. ayette “Hac bilinen aylardadır. Kim o aylarda hacca karar verip niyet ederse, bilsin ki hac sırasında kadına yaklaşmak, günaha sapmak ve tartışıp çekişmek yoktur. Ne hayır işleseniz Allah onu bilir. Azık edinin; kuşkusuz azığın en hayırlısı takvâdır. Öyleyse bana saygı duyun, ey akıl sahipleri!” buyurmuştur. Bu emir gereği hac yolcularımızın, bu mübarek yolculukta en güzel azığı yanlarına almalarını, “takva” sahibi olmayı önemsemelerini, haccın yapılışı ile ilgili uygulamaları öğrenmekle birlikte, haccın hikmetini de kavramalarını; haccın manevi ve sosyal ilişkilerde kardeşliği önceleyen kazanımlarını, bu özel ibadet sonrası yaşamlarında da devam ettirmeleri temenni ediyoruz.”

Bakmadan Geçme