İlk festivale zanaatkârlardan tam not

Afyonkarahisar 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinde bulunan Afyonkarahisar'ın zanaatkârları festivale tam not verdi   Afyonkarahisar 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivaline katılan şehrin zanaatkârları festivali Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirdi. 'İL TANITIMINA BÜYÜK KATKI' Afyonkarahisar 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinde tezgâh açan Bakır ve Ferforje Ustası Yakup Çetinkaya, meslekte 61, esnaflıkta 51, 30 yıldır [&hellip]

Afyonkarahisar 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinde bulunan Afyonkarahisar’ın zanaatkârları festivale tam not verdi

Afyonkarahisar 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivaline katılan şehrin zanaatkârları festivali Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirdi.
“İL TANITIMINA BÜYÜK KATKI”
Afyonkarahisar 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinde tezgâh açan Bakır ve Ferforje Ustası Yakup Çetinkaya, meslekte 61, esnaflıkta 51, 30 yıldır da bakır kabartma işiyle uğraştığını belirtti. Çetinkaya, uzun soluklu meslek hayatında ilk kez düzenlenen 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinin il tanıtımına büyük katkı sağladığını kaydetti.
“İNSANLAR SANATLA İLGİLENDİ UYGULAMALAR YAPILDI”
19 yıllık keçe sanatçısı Gülenay Yalçınkaya, ilk kez düzenlenmesine rağmen Afyonkarahisar için kapsamlı ve güzel bir festival olduğunu belirttiği Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalini düzenleyen Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine tüm emek sahiplerine içtenlikle teşekkür etti. Yalçınkaya, “Keçe sanatını sergileme fırsatı bulduğum bu festivale katılmaktan gerçekten onur duyuyorum. İnsanlarımızın sergilenen sanatlarla ilgilenme ve uygulama imkânı oldu. Gerek ilimizin gerekse zanaatların tanıtımına festival büyük fayda sağladı.” dedi.
“FESTİVALİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ÖNEMLİ”
15 yıldır iğne oyası sanatıyla uğraşan ve son dönemde arka arkaya açtığı kişisel sergilerle dikkat toplayan Ayşegül Tüplek, festivalden çok memnun kaldığını bu tür etkinliklerin sıkça yapılması gerektiğini belirterek festivalin sürdürülebilir olmasını temenni etti. Dededen toruna 4 kuşak boyunca keçecilik işiyle uğraşan Mehmet-Mustafa Erkuş kardeşlerden Mustafa Erkuş, 60 yılı vakfettiği keçecilik zanaatkârı olarak ilk kez düzenlenen festivalin yüz güldürdüğünü ifade etti. Erkuş, 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinin yıllar içerisinde oturacağını kaydetti. 60 yıllık keçe ustası Ahmet Yaşar Kocataş, ilk organizasyona rağmen son derece başarılı olarak değerlendirdiği festivalin gelecek organizasyonlarında Ermeniler’in döneminde yaygın olan telkari el sanatına da yer verilmesi tespitini aktardı.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme