Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İlk E-Spor Lisanslarımızı çıkartıyoruz”

Şuhut’ta ilk E-Spor lisanslarını

Şuhut’ta ilk E-Spor lisanslarını çıkartmak için kolları sıvadıklarını belirten Şuhut Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Başkurt, kuracakları E-Spor takımlarını da gazeteniz Kocatepe’ye anlattı

Şuhut’ta yaklaşık 1,5 yıl Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili olarak görev yapan Ahmet Başkurt, bir aydan fazladır da asaleten görevini yürütüyor. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Başkurt, ilçede yapılan faaliyetleri gazeteniz Kocatepe’ye verdiği röportajda anlattı.
Kocatepe: Müdür Bey öncelikle Müdürlüğünüz hayırlı uğurlu olsun. Kuruma ilçede destek nasıl, özellikle protokol üyeleri destek veriyor mu?
Başkurt: Bir buçuk yıl vekaleten görev yapıyordum. Bir aydan fazladır asaleten görev yürütüyoruz. Şuhut Kaymakamımız Nurullah Kaya, Belediye Başkanımız Recep Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Eroğlu ve Halk Eğitim Müdürümüz Yaşar Ceylan bize ve kurumumuza çok büyük destekler veriyorlar. Şuhut’ta sporun her anlamda gelişmesine maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeden sürdürüyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.
10 BRANŞTA EĞİTİMLER VERİLİYOR
Kocatepe: İlçede aktif olarak kaç branşta eğitim veriliyor.
Başkurt: 10 branşta çalışmalarımız var. Bunlar karate, tekvando, wushu, güreş, voleybol, cimnastik, futbol (altyapı düzeyinde), atletizm, basketbol ve masa tenisi branşlarında halk eğitim merkezi ile çalışmalarımız ortaklaşa devam etmektedir. Kaymakamımızın destekleriyle BESYO, askeri okullar, bekçilik ve polis okulları gibi birçok okula giriş için hazırlık kurslarımız da başladı. Geçtiğimiz günlerde Diyetisyen Gülşen Vardar tarafından ilk, orta ve lise öğrencilerimize ve sporcularımıza; sporcularda sağlıklı beslenme ile ilgili seminer verildi. Seminerin etkilerini hızla görmeye başladık. Seminer, sporcularımızın ve öğrencilerimizin düzenli beslenmeleri açısından çok önemli katkılar sağlamıştır.
ÜCRETSİZ KURSLARA 350 ÖĞRENCİ KATILIYOR
Kocatepe: İlçedeki kurslara kaç öğrenci katılıyor ve hangilerinde dereceler alındı?
Başkurt: Wushu, Karate ve Güreş’te il çapında ve grup müsabakalarında özellikle öğrencilerimiz derece yaparak ilçemize başarılar getirmektedir. Öğrencimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. Amacımız hem ilde hem de ülke genelinde her branşta başarılı sporcuları yetiştirmek. Bu 10 branşta çalışmalarımız süreklilik ve başarı gösteriyor. 10 branşta da antrenörlerimiz nezaretinde çalışmalarımız var. Ücretsiz olan bu branşlarda da 350 civarında öğrencimiz de bilinçli olarak spor yapıyor ve eğitim alıyor.
E-SPOR FAALİYETLERİNE BELEDİYE’DEN DESTEK
Kocatepe: Müdürüm haberini yaptığımız E-Spor ile ilgili girişimler oldu mu?
Başkurt: Üniversitemizde yeni gelişmekte olan ve E-Spor İl Temsilcimiz Onur Karakoç tarafından E-Spor ile ilgili bilgilendirme semineri verildi. Bu semineri liselerde de bir program yapmayı düşünüyoruz. Üniversitede yeni bir spor olduğu için ilgi yoğun oldu. Dünyada en çok izlenilen spor E-Spor branşı oldu. Çünkü milyonlarca izleyiciye sahip bir spor. Bunu da Şuhut’ta başlattık. Şuhut Belediye Başkanımız Recep Bozkurt’a durumu anlattığımız da bize destek vereceğini söyledi. Lisansı çıkacak sporcular özellikle Şuhut Belediye Hisarspor adı altında lisanslarını çıkarabilecekler ve yarışmalara katılabileceklerdir. Buradaki amacımız öğrencilerimizi bilinçlendirmek, bilgisayar oyunlarını bilinçli oynamalarını sağlamak, aynı zamanda yarışma şeklinde müsabakalara katılmalarını sağlamak. Şuhut’ta halkımızı, okuldaki öğrencilerimizi ve üniversite öğrencilerini spora yönlendirmek, kötü alışkanlardan uzak tutarak spor yapmalarını sağlamak en büyük hedefimizdi. Hatta yavaş yavaş üniversite öğrencilerimiz lisans çıkartmak için Müdürlüğümüze gelerek ilk E-Spor Lisanslarımızı çıkartıyoruz. Lisansların çıkmasının ardından Şuhut’tan ilk E-Spor takımlarını kurup müsabakalara çıkaracağız. Müsabakalarda yarışmaları için Şuhut’tan da sporcuların yarışmalara katılmaları için elimizden gelen her türlü yardımı sağlayacağız. Bu konuda özellikle Kaymakamımız Nurullah Kaya’ya ve Belediye Başkanımız Recep Bozkurt’a Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü adına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Kocatepe: Hizmete girecek branşlarımız var mı?
Başkurt: 2016 yılında açılışı yapılan Şuhut Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi’ndeki havuzumuzu da kısa bir süre içinde faaliyete geçireceğiz. Şuhutlu öğrencilerimizin yüzme kursları almalarını da sağlayız. İnşallah kısa sürede yüzme çalışmaları da başlayarak Şuhut’un hizmetine sunulacak. Burada da çocuklarımız küçük yaştan itibaren yüzme eğitimi alacaklar. Havuzumuzun ölçüleri ise 6 metre genişlik, 14 metre uzunluk ve 1,40 santimetre derinliğindedir.
Kocatepe: Bize kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Başkurt: Ne demek, bizim için önemli konuları sizinle paylaşmak bir zevkti. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti