İlk Dersi Rektör Okumuş Verdi

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı (ASHMYO-TAB) öğrencilerine 2024-25 Akademik Yılının ilk dersini verdi.

İlk ders TAB Uygulama ve Araştırma Sahasında verildi.

TAB KONUSUNDA SÜRDÜRÜLEBİLİR GİRİŞİMLER DESTEKLENECEK

Tıbbi ve aromatik bitkilerin Dünya ve Türkiye ticaret hacmindeki yükselişine ve giderek artan önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bu alanda AFSÜ’de yürütülen çalışmaların ileri taşınmasında, ASHMYO-TAB Programı öğrencilerinin önemli bir rol üstlenmesini beklediklerini ifade etti. ASHMYO Müdürü Doç. Dr. Pakize Özyürek, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Yusuf Akdemir, Yüksekokul Sekreteri Adnan Aktuğ ve öğretim elemanlarının da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler kariyer beklentilerine ilişkin görüşlerini dinleyen Rektör Okumuş, AFSÜ olarak, TAB konusunda yapılacak sürdürülebilir girişimleri desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

İlk Dersi Rektör Okumuş Verdi

Domates Üretim Seralarına Teknik Gezi Düzenlendi

ASHMYO-TAB Programı tarafından, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un da katılımıyla Afyon Domates’in üretim seralarına teknik gezi düzenlendi. Genel Sekreter Z. Kutay Erşen ile program öğretim elemanları Dr. Emir Soltanbeigi, Öğretim Görevlisi Dr. Sedef Özliman ve Öğretim Görevlisi Dr. Emine Kırbay’ın da katıldığı gezide öğrenciler, uygulanan seracılık teknikleri ve domates üretim süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Rektör Okumuş, öğrencilerin sektörle tanışmasının ve üretim faaliyetlerini yakından görmesinin eğitim süreçlerinde arz ettiği önemi dile getirerek, Afyon Domates’in yönetici ve çalışanlarına ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme