'İlk Bilgiyi Resmî Kurumlarımızdan Alın'

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Muhtarlar Günü dolayısıyla Afyonkarahisar'daki muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların demokrasi için önemine dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, muhtarlara teyitli bilgilerin edinilmesi konusunda da uyarılarda bulundu

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda il merkezinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutan Vekili J. Alb. Çağrı Demiröz, İdare ve Denetim Müdürü Tuncay Eroğul ve muhtarların katıldığı programda muhtarlar çeşitli konularda bilgilendirildi.
Programda ilk konuşmayı İdare ve Denetim Müdürü Tuncay Eroğul yaptı.

'İlk Bilgiyi Resmî Kurumlarımızdan Alın'

Kendilerine gelen taleplerin hızla çözüme kavuştuğunu ve bu noktada Muhtar Bilgi Sistemi’ni aktif kullanımının önemine değinerek tüm muhtarların gününü kutladı. Programda sırasıyla Afyon Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Deniz Özcan, Karahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Sevgi Ayar ve Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur duygu ve düşüncelerini paylaşan konuşmalarını yaptı. İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ile İl Jandarma Komutan Vekili J. Alb. Çağrı Demiröz de suç ve suçlularla mücadelede muhtarların kendilerine hangi konularda destek olabilecekleri ve dikkat etmeleri gereken bazı hususlar noktasında kısa bilgilendirme yaptı.

'İlk Bilgiyi Resmî Kurumlarımızdan Alın'

 

“DEMOKRASİNİN YERELDEKİ EN GÜÇLÜ TEMSİLCİLERİ”

Son olarak kürsüye gelen ve muhtarların Türk demokrasisinin yereldeki en güçlü temsilcileri olduğunu söyleyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. İyi ki varsınız. Hepimiz birbirimizin işini kolaylaştırmak için bu şehirde sorumluyuz. Muhtarlar Günü olması sebebiyle sizlerle bir araya gelmişken sizleri çok önemli gördüğümüz hususlarda da bilgilendirmek istedik. İyi ki geldiniz.

Çok teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun. Türk demokrasisinin yereldeki en güçlü temsilcilerisiniz. Devletimizin, bizlerin eli, kolu, gözü, ayağısınız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi Sizler bu ülkenin yönetim sistemi piramidinin temelisiniz. Dolayısıyla bizler sizlerle her zamankinden çok daha fazla istişare içerisinde olmak, çok daha sıkı bir koordinasyon içerisinde olmak ve şehrimizi bu minvalde çok güzel bir sinerji ile hep birlikte yönetmek istiyoruz” dedi.

'İlk Bilgiyi Resmî Kurumlarımızdan Alın'

“VATANDAŞLARIMIZIN SIKINTILARINDAN HABERDAR OLALIM”

Vatandaşların kendilerine ulaşmasını çok önemsediğini söyleyen ve bu noktada el ele verilmesi gerektiğine değinen Vali Yiğitbaşı, “Biz her toplantımızda şunu söylüyoruz. Muhtar Bilgi Sistemi’ne taleplerinizi, acil ihtiyaçlarınızı yazın ki biz daha hızlı koordine olalım, vatandaşlarımızın sıkıntısından daha hızlı haberdar olalım ve o hızla da çözüm üretelim.

Afyonkarahisar çok büyük bir şehir. 14 bin kilometrekare alanda, 17 ilçesi, 42 beldesi, 421 köyü olan bir il. Şehrimizin farklı noktalarında yaşayan her bir vatandaşımızın bizlere anında ulaşmasını biz çok önemsiyoruz. Lütfen bize yazın, arayın ve ulaşın ki çözüm olsun. Bizler siz muhtarlarımızla birlikte çözüm merciiyiz. Çözümü hızla vatandaşa ulaştırmak için de el ele vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

'İlk Bilgiyi Resmî Kurumlarımızdan Alın'

“SORUMLULUĞUNUZ BÜYÜK”

İçişleri Bakanlığının uyuşturucuyla ve şiddetle mücadele konusunda hayta geçirdiği UYUMA ve KADES uygulamalarını hatırlatan ve tüm muhtarların bu sistemleri aktif kullanmalarını ve vatandaşları bilgilendirmelerini isteyen Vali Yiğitbaşı, “Sizler de artık bir kamu görevi yapıyorsunuz ve sorumluluğunuz büyük.

Bu uygulamaları sizler en iyi şekilde kullanır ve öğrenirseniz vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi noktasında da bizlere destek olacağınıza inanıyorum. Bu konuda biraz daha duyarlı ve hassas olalım. Dikkat çekmek istediğim bir diğer husus sosyal medya kullanımı. Resmî kurumlarımızın sosyal medya hesaplarının takibini önemsiyorum. Doğru ve kesin bilgiyi veya dikkat edilecek uyarıları ve tedbirleri lütfen Valiliğimizin ve kurumlarımızın sosyal medya hesaplarından takip edin. Her konuda ilk bilgiyi mutlaka ama mutlaka resmî kurumlarımızdan alın” şeklinde konuştu.

'İlk Bilgiyi Resmî Kurumlarımızdan Alın'

“BİRLİKTE YÖNETİM” VURGUSU

Motosiklet kullanımı ve düğünlerde silah atılması konularına da dikkat çeken ve bu konuda uyarılarda bulunan Vali Yiğitbaşı şöyle konuştu :“Bu konuları hafife almayalım.

Lütfen uyarıları birlikte yapalım ve vatandaşlarımızı hep birlikte bilgilendirilelim. Son günlerde yaşanan şiddet olayları hepimizin yüreğini dağladı. Bu konuda elimizden ne gelirse yapmaya ve tedbirleri sıkı tutmaya özen gösteriyoruz. Sizlere bu tür konularda şikâyet gelirse mutlaka bizlere bildirin. Kolluk güçlerimiz ile kararlıyız, bu konuda suça ve suçluya asla geçit vermiyoruz. Her türlü konuda anında müdahalede bulunuyoruz.

'İlk Bilgiyi Resmî Kurumlarımızdan Alın'

Bizler aynı taraftayız, şehri birlikte yönetiyoruz. Birlik ve beraberliğimiz bu konuda önemli.  Okul çevrelerinde, yurt çevrelerinde denetimlerimiz sürüyor. Aynı şekilde servis denetimlerimizi sık yapıyoruz. Vatandaşlarımızı bekletmeden her türlü sıkıntısında çözüme kavuşturmak istiyoruz. Sizler bu konuda yalnız değilsiniz. Sizlerden gelen her türlü sıkıntıya çözüm bulmaya gayret ediyoruz. Sizler vatandaşımızla aramızda bir köprüsünüz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Davetimize katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından hediye takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Bakmadan Geçme