İlk bayan doğalgaz ateşçisi belgesini aldı

Mesleki Eğitim Merkezi tarafından kalorifer ateşçi belgesi olan kalorifercilere açılan, 32 Saatlik 'Doğalgaz Kalorifer Ateşçi Kursu' tamamlandı. Afyonkarahisar'da bayan kursiyer olarak ilk defa doğalgaz ateşçi belgesi alan Nazmiye Kaya belgesini Okul Müdürü Hüseyin Kaçmaz’ın elinden aldı15 Mayıs 2011 tarihinde 23 kişinin katılımı ile başlayan ve kurs sonunda başarılı olan 20 kursiyere belgeleri Mesleki Eğitim Merkezinde [&hellip]

İlk bayan doğalgaz ateşçisi belgesini aldı

Mesleki Eğitim Merkezi tarafından kalorifer ateşçi belgesi olan kalorifercilere açılan, 32 Saatlik “Doğalgaz Kalorifer Ateşçi Kursu” tamamlandı.

Afyonkarahisar’da bayan kursiyer olarak ilk defa doğalgaz ateşçi belgesi alan Nazmiye Kaya belgesini Okul Müdürü Hüseyin Kaçmaz’ın elinden aldı
15 Mayıs 2011 tarihinde 23 kişinin katılımı ile başlayan ve kurs sonunda başarılı olan 20 kursiyere belgeleri Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle verildi. Başarılı kursiyerler arasında bir bayanın bulunması ve Afyonkarahisar’da doğalgaz kalorifer ateşçi belgesini alan ilk bayan olması dikkat çekti. Meslek Eğitim Merkezi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Öğretmeni Sadık Fıstık tarafından ve-rilen kursta; Doğalgazın özellikleri, diğer yakıtlarla karşılaştırılması, kullanım alanları, doğalgaz yakan cihazların tanıtılması, emniyet tedbirleri, iş güvenliği ve işletme talimatları hakkında kursiyerler bilgilendirildi. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Modülü ne göre düzenlenen 32 saatlik doğalgaz kalorifer ateşçisi kursu ile şehrin hava kirliliğinin azaltılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten kurs öğretmeni Sadık Fıstık; “Merkezi sistem ısınmada kullanılan doğalgaz kalorifer kazanlarını yakmak ve işletmek büyük sorumluluk gerektirmektedir. Doğalgaz kazanların işletilmesinde yapılabilecek en küçük hataların telafisi mümkün olmayan zararlar doğurabilir. Ayrıca kazanların doğru yakılması yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Bu nedenle İlimizdeki tüm kalorifer kazanlarını işleten ateşçilerin; kazanı, elemanlarını, tesisatı çok iyi tanımalı ve bilmelidir. Amacımız, Doğalgaz kazanlarını yönetmeliklere, standartlara, sağlık ve güvenlik önlemleri-ne uygun olarak daha ekonomik ve daha çevreci olarak yakılıp işletilmesidir.” dedi. Sertifika töreninde konuşan Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kaçmaz; “Katı yakıt ve doğalgaz kalorifer ateşçili-ğinin toplum haya-tında önemli rol oynayan meslek dalları arasında yer almaktadır. Kalorifer ateşçi belgesi olan herkes doğalgaz kalorifer ateşçi kursuna katılabilir.” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar da bayan kursiyer olarak ilk defa doğalgaz ateşçi belgesi alan Nazmiye Kaya belgesini okul müdürü Hüseyin Kaçmaz ın elinden aldı.

Bakmadan Geçme