İlk aday adayı Günay – Kocatepe Gazetesi

AK Parti-MHP ittifakının erken seçim kararıyla aday adayları da ortaya çıkmaya başladı. 24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde Afyonkarahisar'dan milletvekilliği aday adaylığını ilk açıklayan isim eğitim-yazar Muharrem Günay oldu.Aday adayı olmayı hem dini, hem de milli bir görev olarak telakki ettiğini belirten Muharrem Günay, 'Mensubu olmaktan gurur duyduğum MHP'den aday adayı olacağımı ilan ediyorum. Gayemiz [&hellip]

AK Parti-MHP ittifakının erken seçim kararıyla aday adayları da ortaya çıkmaya başladı. 24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde Afyonkarahisar’dan milletvekilliği aday adaylığını ilk açıklayan isim eğitim-yazar Muharrem Günay oldu.
Aday adayı olmayı hem dini, hem de milli bir görev olarak telakki ettiğini belirten Muharrem Günay, “Mensubu olmaktan gurur duyduğum MHP’den aday adayı olacağımı ilan ediyorum. Gayemiz vekil olmak değil, taşın altına elimizi sokmaktır. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler” dedi.
Muharrem Günay Kimdir?
1956 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelmiştir. Muharrem Günay hem ana hem de baba tarafından Ahıska Türküdür. Büyük dedesi müderris Sıddıkzâde Ahmed  Efendi 93 Harbinde (1877-1878 Osmanlı Rus savaşları sonrasında) Ahıska’dan göç ederek Afyonkarahisar’a yerleşmiştir.
Muharrem Günay Afyonkarahisar ilinin Merkez Değirmendere köyünde ilkokulu bitirdikten sonra Bolvadin’de İmâm Hatip Okulu’na başlamış; 1976 yılında Afyon İmâm Hatip Lisesi’nden, 1978 yılında Afyon Eğitim Enstitüsü’nden, 1997 yılında 2 artı 2 eğitimini tamamlayarak A.K.Ü. Uşak Eğitim Fakültesi’nden mezun olmuştur. Henüz İmâm Hatip okulunda öğrenci iken imam hatiplik görevlerinde bulunmuştur.
1979 yılında öğretmenliğe başlayan Muharrem Günay 1989 ve 1990 yıllarında M.E.B.’nca açılan hizmet içi eğitim kurslarına katılarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olmuştur.
Muharrem Günay 1980 ihtilalinden sonra Afyonkarahisar’ın ilk Ülkü Ocağı (1987-1989) başkanıdır.
1994 yılında Ortadoğu gazetesinde yazı yazmaya başlayan Muharrem Günay, bu gazetede “SIDDIKOĞLU” mahlasını kullanarak M. Günay SIDDIKOĞLU adıyla yazı yazmaya devam etmektedir. Muharrem Günay aynı zamanda Afyonkarahisar’da yayınlanmakta olan Kocatepe gazetesinde de 1994 yılından beri günlük yazı yazmaktadır.
Muharrem Günay’ın “Devlet ve Hayat Felsefemiz Dünya Barışı” adlı kitabı 2004 yılında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kültür hizmeti olarak Geçit Yayınları tarafından yayımlanmış, “Namazı İkâme Etmek” ve “Mü’min Nasıl Olmalı” “Türk’ü Sevmek İmandandır” adlı kitapları 2014 yılında Ülkücü Yazarlar Derneği  (ÜLKÜ-YAZ) tarafından elektronik kitap olarak, Namaz ve Namazı İkâme etmek adlı kitabı ise 2017 yılında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yayımlanmıştır. Mü’min Nasıl Olmalı adlı kitabın 1. Cildi ise Afyonkarahisar Belediyesi tarafından basılacak olup kitap baskı safhasındadır. Aynı kitabın 2. Cildi ise tamamlanmak üzeredir.
Muharrem Günay 2004 yılında emekli olduktan sonra 2008 ile 2012 yılları arasında Almanya Türk Federasyonu bünyesinde din görevlisi olarak çalışmıştır. Bu süre içerisinde Almanya Türk Federasyonu için 365 günlük duvar takvimini hazırlamıştır. Bu takvim Avrupa’daki Türk federasyonlarınca kullanılmaktadır.
Ülkücü Yazarlar Derneği üyesi olan Muharrem Günay bir özel okulda müdür olarak çalışmaktadır.

Bakmadan Geçme