İlimizi Ulusal Çocuk Forumu’nda temsil ettiler
Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında, 81 ilden Çocuk Hakları Komiteleri Temsilcilerinin katılımıyla Ulusal Çocuk Forumunun XII'incisi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in himayesinde, 20-23 Kasım 2011 tarihleri arasında Ankara Dedeman otel'de yapıldı. 23 Kasım 2011 günü TBMM Tören Salonunda çalışmalara devam edildi. İlimizi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Öğretmen İl Çocuk Hakları Yetişkin temsilcisi Mustafa Lafcı, [&hellip]
“20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında, 81 ilden Çocuk Hakları Komiteleri Temsilcilerinin katılımıyla Ulusal Çocuk Forumunun XII’incisi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in himayesinde, 20-23 Kasım 2011 tarihleri arasında Ankara Dedeman otel’de yapıldı. 23 Kasım 2011 günü TBMM Tören Salonunda çalışmalara devam edildi. İlimizi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Öğretmen İl Çocuk Hakları Yetişkin temsilcisi Mustafa Lafcı, İl Çocuk Hakları Çocuk Temsilcileri Şevval İrem Lafcı ve Yiğit Çiçek temsil ettiler
İl Çocuk Hakları Çocuk Temsilcileri Şevval İrem Lafcı ve Yiğit Çiçek 20-23 Kasım Tarihlerinde “XII.Ulusal Çocuk Forumunda Türkiye’de Bilgi İletişim Teknolojileri ve Çocuk ve Gençlerin İnternet ve İletişim Teknolojileri Kullanımı” konulu çalışmalar yapıldığını söylediler.
TBMM, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF’in desteğiyle gerçekleştirilen forumun açılış konuşmaları, Komite Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nazife Aktaş ve UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Regina de Dominicis tarafından yapıldı.
Prof. Dr. Urs Gasser (Harvard Üniversitesi), UNICEF İletişim Departmanı Başkanı Khaled Mansour ve İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren’in katıldığı paneli yöneten Prof. Dr. Erdöl, farklı bir bağımlılık türüyle karşı karşıya olduklarını ve bu bağımlılığa konu öğelerin basitçe “zararlı” olarak nitelendirilemeyeceğini ifade etti. İletişim teknolojileri ve internetten insanların soyutlanmasının mümkün olmadığını söyleyen Komite Başkanı Erdöl, “Bir bıçağı nasıl yararlı işler için kullanıyorsanız sınırlarını ve kullanma ölçüsünü tutturamazsanız kendinize zarar da verebilirsiniz.” diye-rek iletişim teknolojileri ve internetin ancak kontrollü bir şekilde kullanılması durumunda çocuklara ve gençlere yararlı olabileceğini ifade etti.Çocukları ve gençleri iletişim teknolojileri ve internetin zararlarından korumanın tek yolunun eğitim olduğunu vurgulayan Erdöl, eğitimin sadece çocukların eğitilmesine indirgenemeyeceğini, eğitimcilerin ve ebeveynlerin de eğitilmesinin aynı derecede önemli olduğunu ifade etti.
Son olarak, Erdöl, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından, çocukların ve gençlerin internet üzerindeki bilgi kirliliğinden ve zararlı içeriklerden korunmaları amacıyla geliştirilen projenin bu konuda atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti. 23 Kasım 2011 TBMM’de çalışmalar yapıldı.
İl Çocuk Hakları Çocuk Temsilcisileri Şevval İrem Lafcı ve Yiğit Çiçek ise bilgi iletişim teknolojilerinin öğrenmeyi pekiştirdiğini, iletişimi güçlendirdiğini, bilgi edinmenin önünü açtığını ve kendilerine boş zamanı değerlendirme imkânı verdiğini; ancak bütün internet kullanıcılarının bilinçli olması gerektiğini belirtti. (Kocatepe)