• Haberler
  • Gündem
  • İlim Yayma Cemiyeti, 8 milyon liralık yurt yaptıracak

İlim Yayma Cemiyeti, 8 milyon liralık yurt yaptıracak

İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi, Ali Çetinkaya Bulvarı'nda 276 yataklı erkek yurdu ve kültür merkezi yaptıracak. Yurt ve kültür merkezinin temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, [&hellip]

İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi, Ali Çetinkaya Bulvarı’nda 276 yataklı erkek yurdu ve kültür merkezi yaptıracak. Yurt ve kültür merkezinin temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ile davetliler katıldı.
30 YILLIĞINA TAHSİS EDİLDİ
Temel atma töreninde konuşan İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şube Başkanı Ali Zengin, yaptırılacak yurt ve kültür merkezi hakkında bilgi verdi. Zengin, “Temelini atmak üzere toplandığımız İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu inşaatı için Milli Emlak Müdürlüğü tarafından irtifak hakkı teslim edilen 3718 metrekare büyüklüğündeki arsa 30 yıllığına Cemiyetimiz’e tahsis edilmiştir. 6 kat, 8 bin 400 metrekare kapalı alandan oluşan yurt ve kültür merkezi olarak hizmet verecek olan binanın yurt kısmı 276 yataklı, 69 yatakhane, 300 kişilik yemekhane, 270 kişilik konferans salonu, toplantı, etüd ve jimnastik merkezi olmak üzere 300 kişilik mescidi ile hizmet verecektir. Kültür merkezi ise 6 adet 50’şer kişilik seminer salonu, hat, ebru ve tezhip atölyelerinden oluşacaktır. 1 yılda tamamlanması düşünülen binamız yaklaşık 8 milyon liraya mâl olacaktır” dedi.
İRFAN SAHİBİ GENÇLER
İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ise irfan sahibi gençlerin yetiştirilmesi için yola çıktıklarını belirtti. Tülün, “Barındırdığımız 24 bin öğrencimizle yürüyüşümüze devam ediyoruz. Devletimizin hemen yanında olmak üzere mevcut kanunlar çerçevesinde yaygın eğitimde de okul öncesi yavrularımıza, okuyan gençlerimize, çalışan gençlerimize, yetişkinlere, beyefendilere, hanımefendilere, bürokratlara, memurlara, akademisyenlere, ev sahipliği yapmak üzere her kesime bu ülkede bu topraklarda al bayrağın daha yukarıda dalgalanabilmesi adına, şehit kanıyla sulanmış Afyon topraklarında başlayan mücadelenin ilelebet devam etmesi adına, irfan sahibi olmaları için, daima ileriye gitmeleri için emek sarf ediyoruz. İnşallah başarılı olacağız. Kırmayan, yıkmayan gençlerimizi hep beraber yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.
ASIM’IN NESLİ VE DİRİLİŞ TOPLUMU
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ise genç nesilleri yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Vali Güner, “Afyonkarahisar’da inşa ettiğimiz bu yönetim anlayışıyla ve sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğiyle inşallah Sezai Karakoç’un ifadesiyle ‘Zaman gibi durmak bilmeyen, tarih gibi ağırbaşlı bir diriliş toplumunun’, Mehmet Akif’in ifade ettiği gibi Asım’ın Nesli gibi çevik, zeki ve dinamik ve kendi değerlerine yabancı olmayan ancak dünya tefekkürüne sahip olup, dünya insanı olan bireyler yetiştirmeliyiz. Bu yönüyle inşallah fikri hür, vicdanı hür, değerleriyle barışık ve aziz milletimize hizmet etmeyi en büyük şiar edinmiş ve kendi vukuundan, kendi vizyonundan sadece kendi milletine değil dünyaya da ışık sunabilen bireyler yetişmesine vesile oluruz. Ben bu yönüyle bu yapılan hizmetlerin bu gayretlerin hem Afyonkarahisar ilimize, hem de ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
ÖNCELİK ŞUUR OLMALI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasında şu vurguları yaptı:
“İlim Yayma Cemiyeti şu ana kadar 166 şubeye ulaştı. Hizmete sundukları 148 tane öğrenci yurdunda yaklaşık olarak 24.000 öğrenciye hizmet veriliyor. Bizlerde öğrencilik dönemlerimizden çok iyi hatırlıyoruz, yurt işletenler bu yurtlarda hizmet verenler şuurlu ise oradaki insanlar ve gençlerde gerçekten şuurlu oluyor. Neden der iseniz her zaman nutuk ��ekmenin faydası olmuyor. Özellikle insanın çevresi, yani bulunduğu ortam o insanı hazırlıyor. Yurtlar bu bakımdan çok önemlidir.  Belediye Başkanımız bütün yolları altınla kaplasa, üzerinde yürüyen insanlarda şuur yoksa topluma ve kendisine faydalı değilse ne kıymeti var. O zaman bu hizmetleri hep birlikte yapalım. Çünkü bir hadis var: İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. İşte İlim Yayma Cemiyetimiz ve vakfımız burada. Allah onlardan razı olsun. Birlikte el ele vereceğiz. İnşallah burada çok şuurlu insanlar yetişeceğine inanıyorum. Yani her şeyin temelinde insan var. Ben daha önce söylediğim gibi şimdi de söylüyorum. Hızlı tren, havaalanı, yollar, köprüler, barajlar ve bunun gibi bütün yatırımlar yapılır, ama Valiliklerin ve bütün kurumların vazifesinin en birincisi sağlıklı aile ve şuurlu gençlik yetiştirmektir. Dolayısıyla zamanınızın yüzde 95’ini buna ayıracaksınız. Kalan yüzde 5’ini de yola, köprüye ve diğer yatırımlara ayıracaksınız.” >> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme