İlim Yayma Cemiyeti, 60 yaşında

İlim Yayma Cemiyeti, 60’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle bir konferans düzenledi. Konferansta konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin Milletvekili İşrafil Kışla, İlim Yayma Cemiyeti’nin Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarına öncülük ettiğini söyledi İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluşunun 60’ıcı yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe çok sayıda öğrenci ve davetlinin yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da [&hellip]

İlim Yayma Cemiyeti, 60 yaşında

İlim Yayma Cemiyeti, 60’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle bir konferans düzenledi. Konferansta konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin Milletvekili İşrafil Kışla, İlim Yayma Cemiyeti’nin Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarına öncülük ettiğini söyledi

İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluşunun 60’ıcı yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe çok sayıda öğrenci ve davetlinin yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da katıldı. İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi’ndeki konferans salonunu dolduran vatandaşlara konferans veren Milletvekili İsrafil Kışla, Cemiyet’in Türkiye’deki sivil toplum örgütlerine öncülük ettiğini vurguladı. Kışla, “İlim Yayma Cemiyeti’ninkurulma aşaması 1949’da başlamıştır. 11 Ekim 1951’de de Cemiyet, kurulmuştur. Bu anlamda İlim Yayma Cemiyeti, sivil toplum kuruluşları arasında bir ilki başarmış ve diğer sivil toplum kuruluşlarına öncülük etmiştir. 1980 döneminde dernek kurmak isteyen kişilerin İlim Yayma Cemiyeti’nin tüzüğünden yararlandıkları bilinir. Çünkü 1951’den 1980’e gelindiğinde Türkiye genelinde İlim Yayma Cemiyeti’nin 100’ü aşkın şubesi bulunuyordu” dedi.
Tarihi bir görevi yerine getirdi
1950’den önce din eğitimi noktasında birtakım sıkıntıların yaşandığını hatırlatan Kışla, “Bu milletin geleceğini düşünen, çok farklı meslek grup-larından kişilerin, farklılıklarını göz önüne getirmeden Allah rızası için bir araya geldiklerini görüyoruz. Demokrat Parti iktidara geldikten sonra İmam-Hatip Liseleri’nin kurulması gündeme geldi. İlim Yayma Cemiyeti 11 Ekim 1951’de kuruluyor, ilk İmam-Hatip Lisesi de 17 Ekim 1951’de açılıyor. İlim Yayma Cemiyeti bu noktada, bugünlere gelinmesinde çok önemli bir misyon yerine getirmiştir. Tarihi görev ye-rine getirmiştir. İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluşunda ciddi bir samimiyeti görmemiz mümkün. Önemli olan müessesedir” ifadelerini kullandı.
Samimi niyet ve çok çaba
İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ali Zengin ise ilim ve eğitimin çok önemli iki konu olduğuna dikkat çekerek “İlme talip olmanın, bu yolda gayret göstermenin en yüce faaliyet olduğuna inanan İlim Yayma Cemiyeti’nin kurucuları, hayrı kurumsallaştırmak için 11 Ekim 1951 yılında cemiyetimizin temelini atmışlardır. O mümtaz şahsiyetlerin samimi niyetleri ve çalışmaları sayesinde cemiyetimiz 60 yıldır hizmet vermektedir” diye konuştu.
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Azmi Yeşil de İlim Yayma Cemiyeti’nin düzenlediği etkinliğe davet edilmesi sebebiyle memnuniyet duyduğunu kaydetti.
Haber : Murat ARISOY

Bakmadan Geçme