İlhan Cihaner Kimdir Ve Nerelidir?

İlhan Cihaner, kamuoyunda farklı davaların savcısı olarak anıldı ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapmaya başladı

İlhan Cihaner, 23 Şubat 1968’de Kars’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Reyhanlı, İdil, Çamlıdere, Vezirköprü, Alaşehir, Erzincan ve Adana'da görev yaptı. Erzincan’daki görevi sırasında, sonradan facia ile anılan İliç’te maden çalışması dolayısıyla soruşturma açtı. 

İlhan Cihaner Kimdir Ve Nerelidir?

Yine bu görevi sırasında FETÖ/PDY ele başı Fethullah Gülen ve O’na bağlı bir dernek hakkında soruşturma açtı. Soruşturmada merkezi sınavların sorularının çalınması, kara para aklama ve casusluk gibi suçlamaların olduğu bu dosyanın ardından İlhan Cihaner, FETÖ’nün hedef tahtasına oturtuldu. Hakkında yapılan bir suçlama neticesinde görevden alındı ve tutuklandı. İlhan Cihaner’i tutuklayan savcılar, daha sonra FETÖ/ PDY soruşturmasında tutuklandı. 

İlhan Cihaner, 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili, 2015 yılında da İstanbul Milletvekili seçildi. Siyasi hayatını CHP içinde sürdüren İlhan Cihaner, CHP’nin ‘değişim’ yaşanan son genel kuruluna Genel Başkan Aday Adayı olmuş, ancak son anda bu kararından vazgeçmişti.

Bakmadan Geçme