• Haberler
  • Genel
  • İletişim ve Bilişim Federasyonu Antalya'da toplandı

İletişim ve Bilişim Federasyonu Antalya'da toplandı

İletişim ve Bilişim Federasyonu eğitim, bilgilendirme ve teşkilatlar kampı düzenledi.

4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Manavgat’ta düzenlenen i eğitim, bilgilendirme ve teşkilatlar kampına Türkiye’nin 81 ilindeki il ve ilçe başkanlarının yanı sıra sektörün önde gelen 500’ün üzerinde imalat ve-ithalatçı firmaları katıldı. 2 gün boyunca gerçekleşen toplantıda, iletişim ve bilişim federasyonunun bugüne kadar yaptıkları ve teşkilatlanması anlatılırken, özellikle cep telefonu esnafına uygulanan taksitli satış kısıtlaması, kurulacak oda hakkında bilgi, zincir marketlerle oluşan haksız rekabetin giderilmesi, ülke çapında gerçekleşecek eğitimler ve cep telefon esnafının kendi aralarındaki ticaret hacminin artırılması konusundaki projeler anlatıldı.

Haber

 “2000 KİŞİLİK YÖNETİM KADROSU OLUŞTURMANIN GURURUNU YAŞAMAKTAYIM”

Toplantıda konuşma yapan İletişim ve Bilişim Federasyonu Kurucu Genel Başkan Şenol Şen,  Türkiye’nin 81 ilindeki meslektaşları ile bir araya gelerek, kurdukları federasyonun 2000 kişilik dev bir yönetim kadrosu olduğunu ifade etti. Şen, “Sizlerle birlikte çıktığımız bu yolda, beraber tüm engelleri aşarak Telekomünikasyon sektörümüzün geleceğini yeniden inşa edecek, mesleğimizin ve emekçilerinin her platformda hak ettiği itibari kazanması için var gücümüzle çalışacağız. TUİK verilerine göre yaklaşık 200 bin iletişim ve bilişim esnafının hak ve menfaatlerini korumak, sektörde standartlık sağlamak, bünyesinde barındırdığı projeleri ile mesleğe kalite getirmek, sektörün saygınlık ve itibarını yukarı çıkarmak ve sektör içindeki dayanışmayı güçlendirmek maksadıyla Türkiye’nin 81 ilindeki meslektaşlarımızı bir araya getirerek federasyonumuzu kurmayı başardık. Federasyonumuzun teşkilatlanmasında, genel başkan vekillerimiz, başkan yardımcılarımız, bölge başkanlarımız, il başkanlarımız, il başkan yardımcılarımız ve de ilçe başkanlarımız olmak üzere toplam 2000 kişilik dev bir yönetim kadrosu oluşturmanın haklı gururunu yaşamaktayım. Federasyon yönetimi olarak sektörümüzün hak ve menfaatini korumak amacı ile çeşitli bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile sürekli istişareler halindeyiz.” diye konuştu.

“DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR MESLEKİ EĞİTİM SİTEMİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Ticaret bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde zincir marketlerin ürün yelpazesinin daraltılması ve sektöre ait ürünlerin zincir marketlerde satılmaması konusunda yol kat ettiklerini ifade eden Şen, “25 yıldır dernekleşme ve oda kurma konusunda eksik kalan, bu nedenle çıkan kanunlarla hak kaybına uğrayan cep telefonu sektörü esnafı ve iş insanlarının hak ve menfaatlerini korumak adına bize ait meslek odamızın kurulması hususunda Ticaret bakanlığı ile gerekli yasal görüşmeler başlamış, an itibari ile de başta 30 büyük şehir olmak üzere meslek odamızın acil kurulması talebimiz resmi yazı ile bakanlığına iletilmiştir. Ayrıca, ulaştırma bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde başta engelli vatandaşlarımız ve bayan mensuplarımız olmak üzere, yaklaşık 200 bin civarındaki meslektaşımızın içerisinde teknik servis işi yapanların ve yapmak isteyenlerin mesleki eğitimleri konusunda bakanlıkla ortak hareket etmek hususunda mutabakata varıldı. Bu bağlamda federasyonumuzun projeler ve istatistikler birimi, Türkiye ulusal ajansı ve AB hibe fonu ile görüşmeler yapmış olup, yurt içi ve yurt dışı üniversiteler ile birlikte bu projeleri en kısa zamanda hazırlayarak, dünyada eşi benzeri olmayan bir mesleki eğitim sitemini en kısa zamanda hayata geçirmek için yoğun bir çaba sarf etmektedir. Yapılan görüşmelerde sayın bakanlarımızdan sektörümüzü ilgilendiren her konuda masada söz sahibi olarak federasyonumuzun da bulunacağı sözü alınmıştır.” dedi.

“MESLEĞİMİZE, EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”

Şen, şöyle tamamladı:

“Emniyet genel müdürlüğü ile de yaptığımız görüşmelerde, meslektaşlarımızın iş yerlerine yapılan baskınlar ve maruz kalınan bazı uygulamalardan doğan endişelerimizi dile getirerek bu konuda da kurumlar arası bir bilgi alışverişi ve eğitim konusunda iş birliği yapılması yolunda büyük yol kat ettik. Maliye bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde sektörümüzün ana metası olan cep telefonlarına uygulanan yüksek vergiler, bazı zincir marketlere ve operatör firmalara tanınan taksitli cep telefonu satışının çifte standart olduğunu ve bununda haksız rekabet olarak sektörümüze büyük zararlar vermekte olduğunu dile getirdik. Hali hazırda yakın dönem projelerimiz arasında; Devlet destekleri hibe ve teşviklerin verilmesi, Federasyonumuzun devlet tarafından desteklenerek, sektöre özel kanunlarla ruhsatlandırma ve denetim mekanizmasının kazandırılması, İthalatçılara yönelik gümrüklerde kolaylaştırma ve iyileştirme, yerli üretimin KDV, stopaj ve SGK’nın yanı sıra teşvik ve hibelerle desteklenmesi, ayrıca uluslararası pazarlara açılma hususunda devlet desteği, 9 Bölgede 32 adet üst düzey eğitim merkezi kurulması, Akademik çalışmalarla sektörümüzün geleceğini garanti altına almak amacıyla yeni nesillere sektöre yönelik yazılım ve donanım dallarının açılması ve akademik eğitim verilmesi kısa dönem projelerimiz arasında yer almaktadır. Evlatlarımıza daha güzel bir yarın bırakmak için mesleğimize daha doğrusu ekmeğimize sahip çıkmak zorundayız. Kuruluş sürecinde federasyonumuza üye olarak büyümemize katkı sağlayan esnaflarımıza teşekkürlerimi sunar, İletişim ve Bilişim Federasyonumuzun tüm vatandaşlarımıza, ülkemize ve ekonomimize faydalı ve hayırlı olmasını temenni ederek yönetim kurulu üyelerimize gelecekteki faaliyetlerimizde başarılar dilerim.”

Bakmadan Geçme