• Haberler
  • Genel
  • İleri Yaşam Eğitimleri başladı – Kocatepe Gazetesi

İleri Yaşam Eğitimleri başladı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından organize edilen 'İleri Yaşam Desteği' eğitimleri başladı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirilecek olan eğitimlerin açılış konuşması Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu ve Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Uz. Dr. Hüseyin Atlı tarafından yapıldı.PERSONELE DESTEKDr. Ayhan Erenoğlu konuşmasında İleri Yaşam Desteği eğitimlerinin önemli olduğunu, kendisinin de bu eğitimi hem [&hellip]

İleri Yaşam Eğitimleri başladı

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından organize edilen “İleri Yaşam Desteği” eğitimleri başladı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirilecek olan eğitimlerin açılış konuşması Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu ve Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Uz. Dr. Hüseyin Atlı tarafından yapıldı.
PERSONELE DESTEK
Dr. Ayhan Erenoğlu konuşmasında İleri Yaşam Desteği eğitimlerinin önemli olduğunu, kendisinin de bu eğitimi hem aldığını hem de verdiğini belirterek özellikle acil ve yoğun bakım ünitelerinde çalışanların bu eğitimleri almasının zorunlu olduğunu ifade etti.
Erenoğlu, konuşmasında ayrıca sağlık çalışanlarına birlik beraberlik çağrısında bulundu. İl genelinde tüm sağlık personellerinin kendileri için eşit olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Erenoğlu, herhangi birinin sıkıntısında derhal yanında olacaklarını gerekirse Dinar’a gerekirse Emirdağ’a gideceklerini de sözlerine ekledi.
BİLGİLER GÜNCELLENİYOR
Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Atlı da konuşmasında bu tür eğitimlerin bilgilerin güncellenmesi, hastaya müdahalede en son tekniklerden haberdar olabilmek amacı ile düzenlendiğini belirtti. İleri Yaşam Desteği Eğitimlerini 2 gün süre ile toplam 118 yardımcı sağlık personeli alacak. Afyon Kocatepe Üniversitesi Acil ve Tıp Uzmanlığı Ana Bilim Dalı Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Neşe Nur Üser, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi hekimlerinden Anestezi Uzmanı Dr. Cihan Karakaş ile Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fatih Oğuz tarafından EKG yorumlaması, canlandırmada doğru kalp masajı ve suni teneffüs, entübasyon ( soluk Borusuna tüp yerleştirilmesi), vb. eğitimler verilecek. Önümüzdeki ay içerisinde yine aynı kişilere, 30 ‘ar kişilik 4 grup halinde pratik eğitim verilecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme