İlçelerden Ve Köylerden Talepler Toplanıyor

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İGM Üyesi ve AK Parti İGM Grup Başkan Vekili Av. Ömer Dayı, ilçelerden ve köylerden gelen üç ana başlıkta toplanan taleplerle ilgili ek bütçe yapılmasının gündeme geldiğini açıkladı.

Ömer Dayı, 2024 yılının son aylarına gelindiğini Kasım ayında İl Özel İdaresinin 2025 yılı bütçe çalışmasının yapılacağını ifade etti. 

Ömer Dayı, konu hakkında şöyle konuştu: “2024 yılının son aylarına girmiş bulunuyoruz.

Önümüzdeki aylarda 2025 yılı için yeni bütçe çalışması yapacağız. Fakat son 3 ayda mevcut bütçenin harcamaları yanında köylerimizin, meclis üyelerimizin talepleri doğrusunda ilk günde görüştük. Ek bir bütçe yapılması gündeme geldi. Bütçe yapılırken, bazı konular programa alınırken dikkat edilmesi gerekenler vardır. Meclis üyelerimizin, köylerimizin, muhtarlarımızın üç ana konuda talepleri var. Bunlara İl Özel İdare Müdürlerimizin taleplerini de ilave ettik. Birincisi sene sonra yaklaşmasından dolayı çöp toplamadaki araçlarımızın tamir bakım ve yakıt ihtiyaçları konusunda ödenek tarifleri var. İkincisi, köylerimizden su sondaj, su hizmetleriyle ilgili talepler var. Üçüncüsü ise yol yapımı ile ilgili taleplerdir. Üç ana konuda talepler var. İnşallah bu taleplerle ilgili yapacağımız çalışmalar ve ilgili komisyonlarımızda bu üç konuda öncelik sırasına göre düzenlemeler yapılacak.

İlçelerimizin, İlçe Özel İdare Müdürlerimizin talepleri doğrultusunda öncelikle yakıt giderleri ve tamir bakımları için, diğer su ile ilgili su ihtiyaçları, ilave sondaj ve diğer su hizmetleri için ilave olarak yolla ilgili sıcak ve soğuk asfalt çalışmaları ele alınacak.  Masraflarımız doğrultusunda çalışma yapılması gerektiği kanaatindeyim. Bu çerçevede ilçelerimizde genelde kısa olan 2-2,5 kilometrelik, 1,5 kilometrelik ilçelerimizden köylere gidiş, yollarında ana yoldan giriş ya da yakın köyler var. Bunların önceliklerine göre değerlendirmelerinin yapılacağına inanıyorum.”

Bakmadan Geçme