• Haberler
  • Genel
  • İlçelerde mobese beklentisi – Kocatepe Gazetesi

İlçelerde mobese beklentisi – Kocatepe Gazetesi

İlçelere Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemleri kurulması talebinin gündeme geldiği İGM’de 2012 bütçesinin yeterli olmadığı kaydedildi. İlçelere mobese talebi ileri dönemlerde değerlendirilecek İl Genel Meclisi’nin (İGM) özellikle ihtisas komisyonlarının Kasım ayında ki yoğun bütçe çalışmalarının ardından Aralık ayının ilk meclis toplantısı dün başladı. Toplantılar 9 Aralık Cuma günü tamamlanacak.Sözleşmeli ücretleri belirlenecekİGM Aralık ayı toplantılarının ilk [&hellip]

İlçelerde mobese beklentisi

İlçelere Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemleri kurulması talebinin gündeme geldiği İGM’de 2012 bütçesinin yeterli olmadığı kaydedildi. İlçelere mobese talebi ileri dönemlerde değerlendirilecek

İl Genel Meclisi’nin (İGM) özellikle ihtisas komisyonlarının Kasım ayında ki yoğun bütçe çalışmalarının ardından Aralık ayının ilk meclis toplantısı dün başladı. Toplantılar 9 Aralık Cuma günü tamamlanacak.
Sözleşmeli ücretleri
belirlenecek
İGM Aralık ayı toplantılarının ilk birleşimi yapıldı. Gündemin ilk maddesinde yer alan Karaman mahallesi sınırları içerisinde bulunan, Karaman Çok Katlı Otopark ve İş Merkezi Zemin Kat A-2 B.B numaralı iş yerinin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne tahsisi konusunun İmar Bayındırlık ve İdari Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülmesine karar verildi. Ayrıca toplantıda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi gereğince, 1 Ocak- 31 Aralık 2012 tarihleri arasında çalıştırılacak olan sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi konusu gündeme geldi. Konu Plan Bütçe ve İdari Hukuk İşleri komisyonlarında değerlendirilerek rapor hazırlanacak.
Kuyunun durumu Ocak’ta görüşülecek
Gazlıgöl Termal Turizm Merkezinde bulunan il Özel İdaresi adına intibakı yapılan 021 numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatlı Sıcak Su Kuyusunun 5686 Sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu hükümlerine göre İhsaniye Mahalli İdareler ve Turizm Birliğine (İMİT) devredilmesi konusunda komis-yon çalışmalarının devam ettiği konunun gelecek ay ki toplantılarda gündeme geleceği bildirildi.
Başmakçı ilçe sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun 108 ada ve 2 parselde kayıtlı 990,84 metrekare alanlı taşınmazın satışı hakkında; kıymet takdirinin dairesince yapılarak ihale yoluyla satışını ön gören komisyon rapor oy birliğiyle kabul edildi.
İlçe mobeselerine
bütçe yetmiyor
İlçelere Mobese sistemi kurulması işi için, yerinde inceleme ve ön proje çalışmaları yapılarak çıkartılan tahmini maliyetin, değerlendirilmesini içeren komisyon raporları görüşüldü. Raporda, ilçelerde Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemleri için ön proje çalışmaları doğrultusunda yerinde inceleme ve tetkik yapılarak 5 milyon 710 bin 327 TL olarak tahmini maliyetin belirlendiği kaydedildi. İlçelerde Mobese sistemi kurulması için 2012 bütçesinin yeterli olmaması nedeniyle konunun ileri ki yıllarda değerlendirilmesini uygun gören komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıya Hocalar ilçesi Kocagöl köy muhtarı Ekrem Çetin misafir olarak katıldı. Aralık ayı toplantılarının 2. birleşimi bugün yapılacak. (Kocatepe)

Acar: Hayırsever onore edilmeli

İGM üyesi İbrahim Acar, eğitime arsa kazandıran, burslarla eğitime destek veren bir hayırsever olan Hacı Hatice Acar isminin son bağışladığı arsa da yapılan yurda verilmesini talep etti. Acar, eğitime çok büyük katkı veren Hatice Acar’ın isminin yurda verilmemesi halinde Dinar’da hayırseverlerde moral bozukluğu yaşanacağını söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Dinar üyesi İbrahim Acar, gündem dışı söz alarak, Dinar’da yeni açılacak olan Kredi Yurtlar Kurumuna verilecek isim hakkında konuştu. Acar, toplamda 31 bin 500 metrekare eğitime arsa bağışlayan ve söz konusu yurt içinde arsa bağışlayan hayırsever Hacı Hatice Acar isminin son yaptırılan yurda verilmesi için ilgili ve yetkililere seslendi.
Acar’dan eğitime
büyük katkı
İGM Dinar üyesi İbrahim Acar, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmen meclis üyelerinin öğretmenlerin ve eğitimin önemine yönelik konuşmalar yaptıklarını hatırlattı. Öğretmelerin güneş gibi bilgi ve eğitim vererek insanları ısıttığını söyleyen Acar; “Eğitim okul olmadığında veya talebelerin barınacak yerleri olmadığında yurtlar olmadığında nerede yapılacak? Dinar’da da yakında Kredi Yurtlar Kurumu açılacak. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Kredi Yurtlar Kurumu arsasını Dinar’da Hacı Hatice Acar isimli nur yüzlü, mütedeyyin bir aileden gelen bir anne bağışladı. Hacı Hatice Acar, daha önce ilçede 125. Yıl adı konulan 4-6 yaş öğrencileri okutmak için 5 bin 500 metrekare arsa bağışladı. Dinar’da Kredi Yurtlar kurumu için arsa bulanayınca yurt için 12 bin metrekarelik yeri yine Hatice Acar annemiz bağışladı. Sağlık Meslek Lisesi için 8 bin 500 metrekare arsa bağışladı.” dedi.
Hayırseverin ismi konulmalı
İbrahim Acar, Hacı Hatice Acar’ın, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yapımı için 5 bin 500 metrekare arsa bağışladığını belirtirken bağışlanan arsa toplamının yaklaşık 31 bin 500 metrekare yaptığına değindi. Acar sözlerine şöyle devam etti: “İl merkezinde bizim Köy Hizmetleri’nin eski yerinde düşünüldüğü gibi eğitim kampüsü olması için uğraşılıyor. Her nedense yazışmalara rağmen yurda Hacı Hatice Acar isminin konulmasından vazgeçiliyor. Eğer bu yurda hayırseverin ismi verilmezse Dinar’da hayırseverlerin morali bozulacak. Gerekenin yapılmasını talep ediyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme