İlçelerde eğitim sezonu törenle açıldı

Afyonkarahisar’ın ilçelerinde 2010-2011 eğitim öğretim sezonu törenlerle açıldı. Törenlere ilçelerin protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı 2011 Eğitim Öğretim yılı Sinanpaşa İlçesi’nde düzenlenen törenle başladı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Demircan tarafından çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayrağımızın göndere çekilmesi ile başlayan törenler, Merkez Atatürk İlköğretim Okulunda devam etti. [&hellip]

İlçelerde eğitim sezonu törenle açıldı

Afyonkarahisar’ın ilçelerinde 2010-2011 eğitim öğretim sezonu törenlerle açıldı. Törenlere ilçelerin protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı

2011 Eğitim Öğretim yılı Sinanpaşa İlçesi’nde düzenlenen törenle başladı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Demircan tarafından çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayrağımızın göndere çekilmesi ile başlayan törenler, Merkez Atatürk İlköğretim Okulunda devam etti. Merkez Atatürk İlköğretim okulunda düzenlenen törene Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Demir, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Demircan, Sağlık Grup Başkanı Dr. Tuna Babaoğlu, Malmüdürü Musa Kaya, Tapu Sicil Müdürü Rahim Ökten, İlçe Emniyet Amiri Kaan Güngör, Özel İdare Müdürü Nurettin Kes, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Osman Almacık, şube müdürleri, okul müdürleri, 2010-2011 yılı eğitim ve öğretim yılına başlayan öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Muammer Demircan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Sizler eğitim sistemimizin temel taşları ve vazgeçilmez unsurlarısınız. İlçemiz ve ülkemiz sizlerin göstereceği performansla hedeflediği yere ulaşacağını unutmayın. Bizler bu öğretim yılında ilk günden başlayarak iç dinamiğimizi de ön plana çıkararak, çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Öğrencileriniz ve sınıfınız sizin aynadaki görünüşünüz olacaktır”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. Demircan, İlköğretim okullarında, 29 okulda 297 öğretmen ve 5 bin 568 öğrenci, 3 ortaöğretim okulunda 24 öğretmen ve 380 öğrenci ile eğitim öğretime başlandığını kaydetti. Konuşmanın ardından öğrenciler Şiiler okudu. Okula yeni başlayan öğrencilere, 8. sınıf öğrencileri karanfiller vererek hoş geldiniz dediler. Programın ardından Kaymakam Ali Güldoğan ve protokol üyeleri okula yeni başlayan ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerini ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.
2010-2011 Eğitim öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde kutlama programı düzenlendi. Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumuyla başlayan program, Miralay Reşatbey İlköğretim Okulu’nda devam etti. Programda konuşan Miralay Reşatbey İlköğretim Okulu Müdürü Refik Akçin, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Geçen yıl çabuk geçti. Bu yılda öyle olacak. Bir Alman Atasözü ‘Sonu iyi biten iş iyi iştir’ derken, bizde ki atasözü ise iyi bir başlangıcın işin yüzde 50’sinin tamamlanacağı yönündedir. Haydi iyi bir başlangıç yapalım ve 15 tatil tez gelsin”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Miralay Reşatbey İlköğretim Okulu öğrencilerinin eğitim ve öğretim ile ilgili birbirinden güzel şiirleri okumasının ardından Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, SBS 8. Sınıflarda 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Ülker İrem İlhan’ın annesi Gülay İlhan’ı tebrik ederek, hediye takdim etti. 8. sınıf öğrencilerinin okul öncesi ve 1. Sınıf öğrencilerine ‘Okula Hoş Geldiniz’ çiçeğini sunmasının ardından halk oyunları ekibinin gösterisiyle program sona erdi.
2010-2011 eğitim öğretim yılı kutlamaları Çay İlçe Milli Eğitim Müdürü Tekin Güvenir beraberindeki öğretmen ve öğrencilerle Dörtyol Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Kutlamalar Vali Ahmet Özyurt İlköğretim Okulunda devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tekin Güvenir, yaptığı konuşmada, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Öğretmenler öğrenciler için daima bir modeldir. Model iyi olursa öğrencinin eğitimi de başarısı da iyi olur”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. İlköğretim okulundan mezun olan gençler ilkokula yeni başlayan miniklere çiçek takdim ederken Vali Ahmet Özyurt İlköğretim Okulu Kafkas ekibinin gösterisinin ardından program sona erdi. Programa, Kaymakam Mehmet Nuri Başaran, Belediye Başkanı Ali Yakut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tekin Güvenir, Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Çınar, AK Parti Çay İlçe Başkanı Osman Koç, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
2010-2011 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası, Dinar Hükümet konağı önündeki törenle başladı. Törenlere Menderes İlköğretim okulunda devam edildi. Menderes İlköğretim Okulu’nda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Yıldız, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Eğitim, günlük yaşantımızda çok sık kullandığımız kelimelerden biridir. Pek çok tanımı olmakla beraber en önemli tanımlardan birisi kişiler üzerinde olumlu, istenilen çeşitli bilgi, beceri, tutum ve değerler kazandırılan bir süreçtir. İlköğretim eğitim sisteminin en temel taşıdır. Bu eğitim kademesinde çocuğa toplum içinde diğer bireylerle uyum içinde yaşama kural ve becerileri ile hayatlarını daha iyi biçimde sürdürmeleri için gerekli temel bilgi ve beceriler kazandırılır. Hepimizin ilköğretim haftası hepimiz için kutlu olsun”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Öğrencilerin öğrenci andını okumasından sonra şiirler okundu ve folklor gösterileri yapıldı. 8.sınıf öğrencilerinin ‘Okulumuza Hoş Geldiniz’ diyerek Okul öncesi öğrencilerine ve 1. sınıf öğrencilerine çiçek vererek sevgi gösterileriyle tören sona erdi. Törene Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı J. Üstğm. Resul Köse, Belediye Başkanı Saffet Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Yıldız, protokol üyeleri ve veliler katıldı.
Başmakçı İlçesi’nde İlköğretim Haftası törenlerle kutlandı. İlk olarak İlçe Hükümet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören daha sonra Şehit Öğretmen Birol İrfan Aşkar İlköğretim Okulunda devam etti. Törene Kaymakamı Serdar Arslantaş, Belediye Başkanı Halil Özcan, Emniyet Amiri Recep Peker Eryılmaz katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Özbay, Başmakçı İlköğretim Okullarının SBS’de gösterdiği başarıda Kaymakam ve Belediye Başkanı olmak üzere herkesin payı olduğunu bir kere daha teşekkürü borç bildiğini belirtti. Özbay, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yaz tatili boyunca okulların bahçeleri siz olmayınca sessiz ve ıssızdı, okulları şenlendirin, her yıl olduğu gibi bu yılda bizle başarılarınızla öğündürün”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Öte yandan Bolvadin Belediye Başkanı Mehmet Koçum, İlköğretim Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak eğitim camiasına başarılar diledi. Kendisinin de bir eğitimci olduğunu belirten Koçum, yaptığı açıklamada, “http://m.kocatepegazetesi.com/”2010-2011 eğitim ve öğretim yılının ilçeye ve ülkeye yeni başarılara vesile olmasını diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerimin, öğretmen ve idareci arkadaşlarımın, anne ve babaların ilköğretim haftasını kutlarım”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. (AA)

Bakmadan Geçme