• Haberler
  • Genel
  • İlçelerde Çanakkale Savaşı'nın 96. yıldönümü kutlandı

İlçelerde Çanakkale Savaşı'nın 96. yıldönümü kutlandı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Afyonkarahisar’ın ilçelerinde anma programı düzenlendi Dazkırı ilçesinde günün ilk programı Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene Dazkırı Kaymakamı Adnan Şen, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Melik Özkaya, Belediye Başkanı Güneş Zengin, Cumhuriyet Başsavcısı Ayşe Güler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve şehit aileleri katıldı. Çelenk [&hellip]

İlçelerde Çanakkale Savaşı’nın 96. yıldönümü kutlandı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Afyonkarahisar’ın ilçelerinde anma programı düzenlendi

Dazkırı ilçesinde günün ilk programı Atatürk Anıtı önünde yapıldı.
Törene Dazkırı Kaymakamı Adnan Şen, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Melik Özkaya, Belediye Başkanı Güneş Zengin, Cumhuriyet Başsavcısı Ayşe Güler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve şehit aileleri katıldı.
Çelenk sunum programının ardından ikinci program Alkim İlköğretim Okulu Eğitim ve Kültür Salonunda düzenlendi. Dazkırı Anadolu Lisesince düzenlenen programda konuşan Jandarma Üstçavuş Ferhat Türkmen, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatan için canlarını feda eden şehitlerin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşadıklarını kaydetti. Daha sonra, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Dazkırı Kaymakamı Adnan Şen verdi. “http://m.kocatepegazetesi.com/”Son Havadis”http://m.kocatepegazetesi.com/” adlı tiyatro oyunu öğrenciler tarafından sergilendi. Dazkırı Kaymakamı Adnan Şen ve beraberindeki heyetle ilçe merkez ve köylerinde bulunan şehit ailelerinin ziyaret edileceği kaydedildi.
BOLVADİN
Bolvadin ilçesinde ilk tören, şehitlikte saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve çelenklerin konulmasıyla başladı. İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan tarafından şehitler için dualar edildi. Şehitlerin kabirlerine karafiller bırakıldı. Daha sonra program Naciye Nurettin Taktak Çok Amaçlı Salonu’nda devam etti.
Öğrenciler tarafından günün önemini içeren şiirler, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Çanakkale Geçilmez”http://m.kocatepegazetesi.com/” isimli oratoryo, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Kınalı Hasan, Çanakkale Türküsü ve Eledim Eledim Höllük Eledim”http://m.kocatepegazetesi.com/” türküleri söylendi.
SİNANPAŞA
Sinanpaşa ilçesinde 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı, Akören Büyük Taarruz Şehitliği’nde, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra şehitlerin mezarlarına Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan ve protokol üyeleri tarafından karanfiller bırakıldı. Anma prog-ramı Sinanpaşa İrem Düğün Salonu’nda devam etti. Şehit yakınları Haydar Bayram ve Ali Tekeli tarafından Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan’a Türk bayrağı öpülerek sunuldu.
Törende, ilk olarak “http://m.kocatepegazetesi.com/”Çanakkale Şehitleri”http://m.kocatepegazetesi.com/” adlı şiir Çiğiltepe Çok Programlı Lisesi Öğretmeni Mehmet Güneş tarafından okundu. 18 Mart Şehitler Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Demir, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse tarafından verildi.
ÇAY
Çay ilçesinde 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı Dörtyol Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Program, Çay Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Salonu’nda devam etti. 18 Mart şehitler Günü ile ilgili şiirler okundu, Çanakkale konulu slayt gösterisi gerçekleştirildi, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Çanakkale’ye Koşmak”http://m.kocatepegazetesi.com/” adlı piyes sahnelendi. Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu korosu da Çanakkale türkülerini seslendirdi. 2010-2011 eğitim öğretim yılında insansız robot projesiyle bölge ikincisi olan Çay Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine Çay Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran tarafından hediyeler verildi.
SANDIKLI
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Sandıklı’da bir dizi program düzenlendi.Program saat 10:00’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve şehit ailelerinin çelenk sunumu ile başladı.Daha sonra Sandıklı Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu tarafından Belediye Düğün Salonunda hazırlanan programa geçildi. Belediye Düğün Salonu’nda saat 10:30’da başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşı sonrası Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Öner’in konuşması ile başladı. Öner Konuşmasında “Çanakkale Savaşları Türk ve dünya tarihinde şüphesiz bir dönüm noktası olmuştur. Çanakkale yokluk ile varlığın tahta ile demirin, iman ile itirazın savaşı olmuştur. Çanakkale 1701 Malazgirt’in, 1176 Miryakefolon’un, belki de 1453’ün rövanşı için yüzyıllardır diş bileyen düşmanlarımızın onlarca saldırılarının cevap aldıkları yerin adıdır. Çanakkale kalabalık bir insan topluluğunun millet yapan yerdir. Türk milletini vatan, bayrak ve din uğruna neler yapabileceğini ispat ettiği mekandır” dedi. Konuşmalar sonrası Belediye Düğün Salonunda ki program öğrencilerin şiir, oratoryo ve sergilenen canlandırmalar ile devam etti. Öğrencilerin Çanakkale Zaferi dönemini canlandırdıkları sahnenin geçtiği anda protokol duygulu anlar yaşadı. Belediye Düğün Salonu’ndaki program 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeni ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilen ödüller ile son buldu.

Bakmadan Geçme