İlçelerde acı tablo – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı’da 4 bin kişinin okuma-yazması yok, Emirdağ’da 'Yurtdışına gidişin çözüm olmadığı anlatılmalı' Sandıklı Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) tarafından açılan kursların değerlendirme toplantısı, Kaymakam Ali Candan başkanlığı’nda yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda ve 2009-2010 eğitim-öğretim yılında açılan kurslar ve 2010-2011 de açılması düşünülen kursların değerlendirildiği toplantıda ağırlık taşıyan konu okuma-yazma kursları oldu. Sandıklı’da 4 bin 100 kişinin okuma [&hellip]

İlçelerde acı tablo

Sandıklı’da 4 bin kişinin okuma-yazması yok, Emirdağ’da “Yurtdışına gidişin çözüm olmadığı anlatılmalı”

Sandıklı Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) tarafından açılan kursların değerlendirme toplantısı, Kaymakam Ali Candan başkanlığı’nda yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda ve 2009-2010 eğitim-öğretim yılında açılan kurslar ve 2010-2011 de açılması düşünülen kursların değerlendirildiği toplantıda ağırlık taşıyan konu okuma-yazma kursları oldu. Sandıklı’da 4 bin 100 kişinin okuma yazma bilmediği tespitinin yapıldığı ve durumun kötü olmasına rağmen daha iyi olabileceğini söyleyen Kaymakam Ali Candan, şunları söyledi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Öncelikle üzerinde durmamız gereken kurs okuma- yazma kursları olmalıdır. İlçemizde 15 yaşın üzerinde 4 bin 100 kişinin okuma yazma bilmediği tespit edilmiştir. Çok kötü durumda değiliz ama daha iyi duruma gelmek için çaba harcamalıyız. Bunu bir taraftan Halk Eğitim Merkezi bir taraftan da okul müdürlerimizin çabası ve işbirliğiyle aşabileceğimize inanıyorum. Yaşlı diyerek okuma yazma öğrenmeden kaçınmamalı. Yaş 60 iş bitmiş gibi düşünülmemeli. 70 yaşında üniversite okuyan vatandaşlar var.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Sandıklı’nın en büyük sorununun işsizlik olduğunun dikkatini çeken Belediye Başkanı İsmail Elibol ise ilçeye yapılan ve yapılacak olan seralarda bayanların çalışacağına dikkat çekti. Elibol, “http://m.kocatepegazetesi.com/”İlçemize yeni yapılan se-ralarda bayan elemana ihtiyaç olacak. Başvuran elemanların ise seracılık sertifikası yok. Seracılık sertifikasının olmaması nedeniyle seralar dışarıdan işçi getirmeyi düşünüyor. Sizlerden ricam Seracılık kursu da açmanızdır”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Sandıklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Aycan ise “http://m.kocatepegazetesi.com/”Türk Milli Eğitimi’nin amaçları doğrultusunda, yasaların elverdiği ölçülerde ve elimizden geldiği kadarı ile kurslar açmaya çalışıyoruz. Kurslara katılmak istemeyen vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızı ikna etmek zorundayız”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. Toplantıya İlçe Kaymakamı Ali Candan, Belediye Başkanı İsmail Elibol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Bulut, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Aycan, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı. (AA)

“Yurtdışına gidişin çözüm olmadığı anlatılmalı”

Emirdağ Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen “http://m.kocatepegazetesi.com/”İlçe Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Kurulu”http://m.kocatepegazetesi.com/” toplantısı Kaymakam Zekeriya Güney başkanlığında yapıldı

Kaymakamlık binasındaki toplantının açılış konuşmasını Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney yaptı. Güney konuşmasında şunları söyledi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”İlçe Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Kurulu toplantısı yılda iki defa yapılmaktadır. Toplantının amacı bir yıl içerisinde yapılacak olan çalışmalara ışık tutmaktır. Kurul üyelerinin önerisi ve işbirliği içerisinde Halk Eğitim Merkezi faaliyetlerini en iyi çalışır hale getirilmelidir. Halk Eğitim Merkezimizde açılan kursların yanında sosyal projelerinde özellikle 2010 yılı mayıs ayında ilçemizde yapılan kadın ve çocuğa şiddetin önlenmesi gibi toplantı ve seminerlerde düzenlenmelidir. Emirdağ ilçemizin en büyük sorunlarından biri de özellikle gençle-rimizin zihnindeki yurtdışına gitme isteğidir. Yurt dışına gidişin çözüm olmadığı ısrarla anlatılmalıdır. Toplantıya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ede-rim.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala ise “http://m.kocatepegazetesi.com/”Emirdağ ilçemiz önemli kültürel değerlere sahiptir. Bu değerlerimizi tekrar canlandırmak adına elimizden geleni yapmalıyız. Emirdağ Belediyesi olarak Emirdağ Kent Ormanı projemizde ilçemizin ihtiyaçları ve kültürel değerleri göz önüne alınarak planlamalar yapılmıştır. Özellikle istihdama yönelik çalışmalar yapılmalıdır”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. Emirdağ Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yalçın Uçak ise konuşmasında 2009-2010 eğitim-öğretim yılında açılan kurslar ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılında açılması planlanan kurslar ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen İnanç Marım, Belediye Başkanı Cengiz Pala, Sivil toplum kuruluşları, Meslek Odası Yöneticileri, Daire amirleri ve okul müdürleri katıldı. (AA)

Bakmadan Geçme