• Haberler
  • Genel
  • İlçelerde 23 Nisan coşkusu – Kocatepe Gazetesi

İlçelerde 23 Nisan coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Törenlerde objektiflere renkli kareler takıldı BAŞMAKÇI23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde coşkuyla kutlandı.İlçe Festival alanında yapılan törenlerde rengarenk kıyafetlerle gösterilerini sergileyen çocuklar vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.İSCEHİSARİscehisar ilçesinde Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, öğrenci temsilcilerinin idarecilerin koltuklarına sembolik olarak oturmasıyla [&hellip]

İlçelerde 23 Nisan coşkusu

Afyonkarahisar’ın ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Törenlerde objektiflere renkli kareler takıldı

BAŞMAKÇI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde coşkuyla kutlandı.İlçe Festival alanında yapılan törenlerde rengarenk kıyafetlerle gösterilerini sergileyen çocuklar vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.
İSCEHİSAR
İscehisar ilçesinde Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, öğrenci temsilcilerinin idarecilerin koltuklarına sembolik olarak oturmasıyla devam etti. Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Aşkın tarafından organize edilen Pazar yerindeki kutlamalara ise katılım yoğun oldu. Konuşmaların ardından Öğrenci andı, balon patlatma yarışması, ‘Dünya çocukları barış istiyor’ gösterisi, şiir, bidon devirme yarışı, oratoryo gösterisi, kolbastı gösterisi, portakal taşıma yarışması yapıldı.Program Ödül töreninden sonra yapılan resmi geçit töreniyle sona erdi.
DİNAR
Dinar ilçesinde Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, şehir stadyumunda devam etti. Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haydar Pekdoğan ve Belediye Başkanı Saffet Acar Öğrencileri ve halkı selamladı.
Günün anlam ve önemine değinen konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Yıldız yaptı. Etkinliklerde başarılı olan öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Kutlamalar tören geçişiyle sona erdi.
SANDIKLI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sandıklı’da da coşku içinde kutlandı.Sandıklı Hükümet Konağı önünde çelenklerin konulmasıyla başlayan törene Kaymakam Samet Ercoşkun, Garnizon Komutanı J.Kd.Ütğm.Ali Türkmen, Belediye Başkanı İsmail Elibol. Protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında kutlamalar şehir stadyumunda devam etti. Milli Eğitim Müdürü Cevdet Bulut’un konuşması sonrasında program öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarını okumasıyla devam etti. Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler sonrasında tören sona erdi.
SİNANPAŞA
Kutlamalar Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlandı. Çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde şanlı bayrağımı göndere çekildi.M erkez 27 Ağustos Sinanpaşa İlköğretim okulundan üç öğrenci Sinanpaşa Kaymakam Vekili Bekir Demir’i makamında ziyaret ederek öğrenci Sinan Açıkgöz bir süre Kaymakam olarak ilçe sorunları hakkında bilgi aldı. Açıkgöz, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse’yi telefonla arayarak yukarı mahallede yaşanan yol ve kanalizasyon sıkıntılarının giderilmesi talimatını verdi. Şehir stadyumunda yapılan törenlerde ise 27 Ağustos Sinanpaşa ve Merkez Atatürk İlköğretim Okullarının ana sınıfı öğrencilerinin sunduğu ront gösterileri izleyiciler tarafından coşkuyla izlendi.
SULTANDAĞI
Pazar altı mahallesinde düzenlenen kutlamalar, Sultandağı Kaymakamı Mehmet sülün, Garnizon Komutanı J. Bçvş. Mustafa Karakaya, ve Belediye Başkanı Osman Acar’ın vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Emirdağ ilçesindeki kutlamalara Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başlandı daha sonra Emirdağ İlçe Stadyumu’nda kutlamalara devam edildi.
EMİRDAĞ
Şehir stadyumunda yapılan kutlamalarda konuşan Emirdağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Karaduman, “http://m.kocatepegazetesi.com/”23 Nisan 1920, Türk Milleti?nin iradesini temsil eden, Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Halkı’nın egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Bu tarihte yapılan çağrı ile 23 Nisan 1920 Cuma günü Millet Meclisi toplanır. O gün, Hacı Bayram Camisinde kılınan cuma namazından sonra topluca Meclis binasına geçilir. Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz, dünya geleceğinde barışın hâkim olması, hoşgörünün ve mutluluğun tesis edilmesidir”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Konuşmadan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Halk oyunları gösterilerinden sonra ilçe genelinde yapılan çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Tören geçişi ile hazırlanan program sona erdi.
DAZKIRI
Dazkırı’daki kutlamalar Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Program daha sonra tören alanında devam etti. Törende şiirler okundu. Folklor, skeç, müzik ve ront gösterileri sunuldu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Dazkırı Kaymakamı Metin Demirel çeşitli hediyeler verdi. Program tören geçişi ile son buldu.
ÇAY
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çay ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Atatürk anıtına çelenk konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenler, Dörtyol meydanında devam etti. İlçe Kaymakamı Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı çocukların ve halkın bayramını kutladı.
EVCİLER
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Evciler’de Atatürk anıtına çelenk konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlamalar Kaymakam ve Belediye başkanının çocukları kabulü ile devam etti. Pazar yerindeki tören alanında günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mürsel Aygün yaparken kutlama komitesi çocukların Bayramını kutladı. Kutlamalarda şiirler okundu, ana okulu öğrencileri ront gösterileri yaptı. Halk oyunları ve şarkıların ardından kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme