İlçe imamından FETÖ'cülere 'sahte kimlik' hizmeti

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY üyelerinin saklandıkları “gaybubet evi” olarak bilinen hücre evlerine yönelik başlatılan çalışma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarda 1 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 37’ye yükseldi.49 MİLYON KİŞİNİN KİMLİKBİLGİLERİNİ ÇALMIŞLARYakalanan şüpheliler arasında örgütün sözde Afyonkarahisar il imamı R.A, ilçe imamı T.M. ve yardımcıları ile firari örgüt mensuplarına sahte nüfus [&hellip]

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, FETÖ/PDY üyelerinin saklandıkları “gaybubet evi” olarak bilinen hücre evlerine yönelik başlatılan çalışma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarda 1 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 37’ye yükseldi.
49 MİLYON KİŞİNİN KİMLİK
BİLGİLERİNİ ÇALMIŞLAR
Yakalanan şüpheliler arasında örgütün sözde Afyonkarahisar il imamı R.A, ilçe imamı T.M. ve yardımcıları ile firari örgüt mensuplarına sahte nüfus cüzdanı hazırlayan şüphelinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerden ilçe imamı T.M’nin el konulan bilgisayar ve flaş belleğinde, 49 milyon vatandaşa ait, 2009 yılı seçmen kayıtlarını içeren kimlik ve adres bilgilerinin olduğu listeler bulundu.
FETÖ’NÜN 2018
YAPILANMASI ÇÖKERTİLDİ
Örgütün 2018 sözde Afyonkarahisar yapılanmasının deşifresine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 7 Mayıs 2018 günü saat: 21.30 sıralarında Afyonkarahisar İl merkezinde 28 adreste yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında; 8 farklı İl tarafından aranmakta olan 20 şahısla birlikte toplam 37 şahıs yakalandı. Gaybubet evlerinde yapılan arama neticesi sahte kimlik yapımında kullanılan 9 aparat, 18 adet sahte kimlik, 81 cep telefonu, 70 dijital materyal, 67 bin 545 lira, 2650 dolar ve 120 euro paraya el konuldu.
ÜLKE GENELİNDEKİ FETÖ’CÜLERE
“SAHTE KİMLİK” HİZMETİ
Afyonkarahisar Sözde İl İmamı ve yardımcıları olduğu belirtilen şahıslar ile birlikte yakalanan bir şahsın ülke genelinde firari örgüt mensuplarına sahte nüfus cüzdanı hazırladıkları tahmin ediliyor. Şahsın incelenen dijital materyalinde sahte kimlik yapımında kullanılmak üzere, 2009 yılı seçmen kayıtlarını içeren 49 milyon kişiye ait kimlik ve adres bilgilerinin olduğu listeler operasyonda ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğünce soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Bakmadan Geçme