• Haberler
  • Genel
  • İlan tahtasında 'Piskevit' – Kocatepe Gazetesi

İlan tahtasında 'Piskevit' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin Yozgat mitinginde telaffuz ettiği 'Piskevit' kelimesi hâlâ akıllardı. Atatürk Bulvarı’nda Eski Un Fabrikası’nın önünde bulunan ilan tahtalarındaki MHP reklamlarına da 'piskevit' yazılması dikkat çekti Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yozgat mitinginde 'bisküvi' yerine 'piskevit' demesi, internetten sonra ilan tahtalarındaki reklamlarda da kendini gösterdi. Atatürk Bulvarı’ndaki [&hellip]

İlan tahtasında “Piskevit”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin Yozgat mitinginde telaffuz ettiği “Piskevit” kelimesi hâlâ akıllardı. Atatürk Bulvarı’nda Eski Un Fabrikası’nın önünde bulunan ilan tahtalarındaki MHP reklamlarına da “piskevit” yazılması dikkat çekti

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yozgat mitinginde “bisküvi” yerine “piskevit” demesi, internetten sonra ilan tahtalarındaki reklamlarda da kendini gösterdi. Atatürk Bulvarı’ndaki ilan tahtalarındaki MHP ilanlarından birinde MHP’nin 12 Haziran seçim sloganı olan “Ses ver Türkiye”nin Türkiye kelimesinin üzerinde “Bi piskevit versem” ve “Reyiz” yazılarının yazıldığı dikkat çekti. İlanda, MHP Çağrı Merkezi’nin telefon numarasının bulunduğu yere de “Piskevit” yazılmış.
Hilal Kart’ı anlatırken
örnek vermişti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 30 Nisan’da Yozgat mitinginde ‘bisküvi’ yerine kullandığı ‘piskevit’ ifadesi internette çok beğeni toplamıştı. Bahçeli, o mitingte şöyle konuşmuştu:
“Sabah evden çıkıyorsun. Televizyonlar zaten tüketim ekonomisinin televiyonları. Bu televizyonlardaki reklamı özellikle gıda mallarının reklamını seyrederken bunu evinde bulan var mı yok mu düşünen yok. Evinizde çocuklar televizyonun karşısına dikilmiş oturuyorlar. Karşınızda reklamlara çıkan çocukların elinde çikolatalar, piskevitler; birbirlerine ikram ediyorlar, birbirleri ile ile yiyorlar, şakalaşıyorlar. O çocuk aklından geçiriyor; ‘benim de bir çikolatam olsa, benim de bir piskevitim olsa’ diyor. ‘Anne bana niye almıyorsunuz’ diyor; ‘Bizde niye yok’ diyor. Sabahleyin giderken evden çıkan babasının ayağına sarılıyor; ‘baba bana bu akşam bir çikolata, piskevit getir’ diyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme