“İlan ediyorum CHP’ye oy vereceğim”

TBMM Eski Başkanı, Hüsamettin Cindoruk, CHP'ye destek verdi CHP Merkez İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında konuşan TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk CHP'ye destek verdi. Cindoruk: “Ben ilan ediyorum CHP’ye oy vereceğim. Hayatında hiç CHP’ye oy vermemiş, eski DP’li, DP’nin devamı partilerin Genel Başkanlığını yapmış bir adam 82 yaşında ben CHP’ye oy vereceğim diyor. Hadi bakalım” dedi [&hellip]

"İlan ediyorum CHP'ye oy vereceğim"

TBMM Eski Başkanı, Hüsamettin Cindoruk, CHP’ye destek verdi

CHP Merkez İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında konuşan TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk CHP’ye destek verdi.
Cindoruk: “Ben ilan ediyorum; CHP’ye oy vereceğim. Hayatında hiç CHP’ye oy vermemiş, eski DP’li,
DP’nin devamı partilerin Genel Başkanlığını yapmış bir adam 82 yaşında ben CHP’ye oy vereceğim diyor. Hadi bakalım” dedi

Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyeleri CHP Merkez İlçe Başkanlığı yönetimini ziyaret ettiler. CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ve Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, kurul üyelerine son yerel seçimler ve şehrin siyasi durumu hakkında bilgi verdiler.
AFYON’DA DENGELER SAĞA KAYDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, İl Genel Meclisi’nde yüzde 15 civarında oy oranlarının bulunduğunu bunu son seçimlerde koruduklarını kaydetti. Afyonkarahisar’a sağ seçmenin hakim olduğunu belirten Demirkırkan; “Afyon’da CHP’den siyaset yapmak zor. Özellikle yerel seçimlerde Afyon’da dengeler daha bir sağa doğru kaydı. MHP ile AKP arasında maalesef bir yarış oldu. Daha önce de ANAP ve DP ekolü vardı. Ama genel seçimlerde CHP mutlaka bir milletvekilini çok ekstrem dönemler dışında çıkarıyor” dedi.
“HERŞEYE
YENİDEN BAŞLADIK”
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, ülke genelinde yerel seçimlerde MHP’nin ve CHP’nin güçlü olduğu yerlerde desteklenmesi havasından Afyon’un da nasibini aldığını söyledi. Bu atmosferde MHP’nin Afyon’da hiç tahmin etmediği oranda oy aldığını belirten Demirkırkan; “MHP’nin yerel seçimlerde aldığı çok ciddi oy oranına ülke genelindeki havanın yansıdığını düşünüyorum. Herşeye yeniden başladık” ifadelerini kullandı.
ORTADA CİDDİ BİR ÇELİŞKİ VAR
Seçmen sayısının yaklaşık 55 bin civarında olduğunu söyleyen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, şehir nüfusunun merkez ilçe olarak 180 bini geçtiğini kaydetti. Yerel seçimlerde CHP olarak istenilen başarıyı elde edemediklerinden yakınan Toptaş; “Seçmen devletin verdiği yardımı iktidarın verdiği yardım olarak algılayabiliyor. Devletin bağladığı maaşı iktidarın bağladığı maaş olarak algılıyor. İnsanları muhtaç hale getiriyor ondan sonra da midesinden bağlıyorsunuz. Bunu özellikle dar gelirli yoksul ve işsiz kesimde bunu önlemek çok zor. Örneğin Soma’da insanlar çok ucuza mal edilen taşeron işçilikle kömürü çıkarıyor. O işçi o kömürü çıkarırken ölüyor. Ama bir başkası o kömürü propaganda da dağıtıyor. Öbürü de o kömürde ısınıyor. Orta yerde böyle bir çelişki va.” diye konuştu.
ULUSAL RUH BAŞKA
PARASAL RUH BAŞKA
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, asker, devlet adamı Ali Çetinkaya’nın bir Afyon’luların hemşehrisi olduğunu, Çetinkaya’nın çok kısa dönemde bin 300 kilometre demiryolu yaptığı söyledi. Toptaş; “Dört bin küsur demiryolunu da Fransızlar’dan, İngilizler’den alarak millileştirmiş. Yaptıkları bunun ne kadarı? O insanlar bunu zaman kazma kürekle yapmışlar. Şimdi o tünelleri dev makinelerle kazıyorlar. Oradaki ulusal ruhla buradaki parasal ruhu karşılaştırma yaptırdığımız da ortaya çok ciddi sorunlar çıkıyor. Ama ne yazık ki bütün propaganda araçlarını kendi lehine kullanma ve bir algı yaratma başarısı olduğu için böyle bir durum oluştu” şeklinde konuştu.
“ORDU KUDRETİ KABULLENMEDİKÇE BÖLÜNME OLMAZ”
TBMM’nin eski başkanı ve Demokrat Parti’nin eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Türkiye’de bölünme isteyenlerin çok mesafe kazandıklarını söyledi. Bölünme isteklilerinin oy oranlarının yüzde 6-7 civarında olduğunu söyleyen Cindoruk şöyle konuştu: “Kadife bölünme diye bir bölünmeden bahsediyorlar. Çek’lerle, Slovaklar’ın bölünmesi gibi. Böyle bir bölünmenin olabileceği söyleniyor. Ama siyaset bilimi şunu ortaya koyuyor; Eğer bir ülke de ordu bölünmeyi kabul etmezse bölünme olmuyor. Bölünmeyi milliyetçi, vatansever yetiştirilmiş insanlar engeller. Harbiyeli aldanmaz diyen ordu kudretidir. Ordu kudreti bölünmeyi kabul etmedikçe Türkiye’de bölünme sadece söylemlerle kalır. Ya da bir takım hayallerde kalır. Ama bunun bedeli ağır olur. Korkum odur. Bugün halk içinde bölünmeyi kabul ederse, Türkiye’de bu oran çok düşüktür. Bu oran yüzde beşi aşmaz. Ama o yüzde 5 silahlıdır. Yurt içinde ve dışındadır. En önemli gördüğmüüz sıkıntımız çok sayıda çocuğun elini kolunu sallayarak hakikaten dağa çıkmasıdır. Bir devlet vatandaşının ve çocuklarının dağa çıkmasını engelliyemiyorsa o devlet o bölge de egemen değildir. Egemen olmak için askeri hareket yapmak zorundadır. İşin o noktaya gelmesinden korkarım. Adı da iç savaştır. Ona engel olmak siviller olarak hepimizin görevidir.”
“CUMHURİYETİN TEMEL VASFI LAİKLİK”
Darbelere imkan verenlerin sivil sektörün dayanıksızlıkları ve anlaşmazlıkları olduğunu savunan Cindoruk şunları söyledi: “Parlamentomuzda var herşeyimiz var. Yapılacak genel seçimlerde köylerde, mezralarda her yerde bir yarış olacak. Genel seçim döneminde parti adayları da ortaya çıkacak. O genel seçim insanların siyasi sinirlerine dokunan bir seçim olacak. Kavgalı bir seçim olacaktır. Arkasından 8 ay sonra yerel seçim gelecektir. Oturup meseleyi çok iyi çözmemiz lazım. Cumhuriyetçiler, cumhuriyet karşıtları. Adını koyalım. Laik cumhuriyet. Cumhuriyetin temel vasfı laik cumhuriyet. Bu cumhuriyet 95 sene dayanmıştır. Yine dayanacaktır, ama nasıl? Sivil cumhuriyet mi dayanacaktır yoksa bir başka faktör mü devreye girecektir? Korkumuz odur.”
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ
İMTİHAN SÜRECİNDE”
Hüsamettin Cindnoruk, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in demokrat ekolünde siyasette tecrübeli bir isim olarak sivil cumhuriyet yerine bir başka faktörün devreye girmesinden endişe duyduğunu söyledi. Cindoruk sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanıyorum İnönü de sağ olsaydı kendisi de aynı şeyleri söyleyecekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin imtihan sürecini yaşıyoruz. CHP’lilere çok görev düşüyor. Ben ilan ediyorum; CHP’ye oy vereceğim. Bu benim için şöyle önemli, hayatında hiç CHP’ye oy vermemiş bir adam CHP’ye oy vereceğini söylüyor. Bir eski DP’li, DP’nin devamı partilerin Genel Başkanlığını yapmış bir adam 82 yaşında ben CHP’ye oy vereceğim diyor. Hadi bakalım.”
CHP’LİLER KONSEY
ÜYELERİNİ AĞIRLADI
Ziyarette; CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Neriman Bağ, yönetim kurulu üyeleri Şaduman Balta, Ayla Albayrak, Kamil Göçen, Ayça Özşakacı, Basın Konseyi Başkanı Pınar Tülgenç, Basın Konseyi 2. Başkanı Murat Önek, konsey üyeleri; Hürriyet Yazarı Tufan Tülgenç, TBMM eski Başkanı ve DP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Ulusal Kanal Editörü Yalçın Büyükdağlan, TRT Spikeri Seda Misket Dikmen, Gazeteci-Yazar Üstün Ülügül hazır bulundular.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme