İlaçsız tedavi ile gelen sağlık

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından örnek gösterilen bir çalışmaya imza attı. Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde uygulanan ilaçsız tedavi yöntemi ile, birçok vatandaş sağlığına kavuştu İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde 2008 yılında kurulan Obezite Merkezi'nin devamı niteliğindeki Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde önemli bir başarıya imza atıyor. Birçok rahatsızlığı olan vatandaşlar, Sağlıklı Yaşam Merkezi'ndeki uzmanların [&hellip]

İlaçsız tedavi ile gelen sağlık

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından örnek gösterilen bir çalışmaya imza attı. Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde uygulanan ilaçsız tedavi yöntemi ile, birçok vatandaş sağlığına kavuştu

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde 2008 yılında kurulan Obezite Merkezi’nin devamı niteliğindeki Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde önemli bir başarıya imza atıyor. Birçok rahatsızlığı olan vatandaşlar, Sağlıklı Yaşam Merkezi’ndeki uzmanların kontrolünde, egzersiz programları uygulayarak sağlığa kavuşuyor.
YAŞLILIK ARTIYOR, HAREKET AZALIYOR
İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin hareketi ağırlıklı olarak tavsiye ettiğini belirtti. Akgün, “Sağlıklı Yaşam Merkezimiz, Türkiye’de ilk. 2008 yılında kurulan Obezite Merkezi’nin devamı niteliğinde bir merkez. Yaşlılık oranımız artıyor, buna bağlı olarak da hastalıklarımız artıyor. Bir tedavi denilince genellikle ilaç tedavisi yapılır. Oysa ilaç sonucu ortadan kaldırır, biz sebebi ortadan kaldırıyoruz. İnsanların beslenme alışkanlıklarını değiştirmeden egzersizle sağlığa kavuşturmayı hedefliyoruz. Hareketsizliğimiz arttı. Sanayileşme sonunda, oturduğumuz yerden işimizi bitirmeye çalışıyoruz. Eskiden yürüyerek gidip geliniyordu. Şimri yürümek için sebep kalmadı. Günde 10 bin adım egzersizi, yürüme sorunu olan kişiler için uygun olmayan bir faaliyet. Şeker hastalığını tedavi etmek için yüzde 50-60 oranında kasların çalışması gerekiyor. Şeker hastasını koşturamazsınız. Onun yerine biz burada egzersiz yaptırıyoruz” dedi.
KOLAY, RİSKSİZ, TEKRARLANABİLİR
Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde 200 plates hareketinden kolay ve risksiz 15 hareketi esas aldıklarını, bu hareketlerin de 10 defa, 15 dakikalık süreyle yapılmasını önerdiklerini kaydeden Akgün, “Sağlıklı Yaşam Merkezimizin 14 Ekim 2013 tarihinde hizmete başlaması ile Obezite Merkezimiz’deki çalışmalar tekrar uygulanmaya başlamıştır. Hizmete başladığı tarihten bu yana, 1.5 ay içinde 710 kişi Sağlıklı Yaşam Merkezimize başvurmuştur. Uygulanan bilimsel programlar sayesinde 7556 kilolu hasta ilaç kullanmadan sağlıklı yaşama kavuşturulmuş, böylece ilaç tüketiminde kamu yararına büyük tasarruf sağlanmıştır. Uygun Egzersiz ve Sağlıklı Beşlenme birbirini tamamlayan, şişmanlık tedavisinin parçası olan iki programdır ve birbirinden ayrı kesinlikle düşünülmemelidir. Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi, obez ve fazla kilolu bireyler için, multidisipliner bir yaklaşımla ve uzman kadrosuyla çağımızın en büyük sorunu olan şişmanlık, hatalı beslenme ve bunların beraberinde getirdiği sorunlara çö-züm getirme çabasındadır” ifadelerini kullandı.
MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme