İlaç Takip Sistemi ile ilaçlar daha güvenli

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı İlaç Takip Sistemi’yle birlikte vatandaşın ilaç alırken daha rahat olacağını söyledi İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı İlaç Takip Sistemi ile eczaneden ilaç alımlarının daha güvenli hale geleceğini söyledi. Yemenici, teknolojinin de katkısıyla bundan böyle eczaneden alınan ilaçların sorgulanarak kayıtlı mı, son kullanma tarihi geçmiş [&hellip]

İlaç Takip Sistemi ile ilaçlar daha güvenli

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı İlaç Takip Sistemi’yle birlikte vatandaşın ilaç alırken daha rahat olacağını söyledi

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı İlaç Takip Sistemi ile eczaneden ilaç alımlarının daha güvenli hale geleceğini söyledi. Yemenici, teknolojinin de katkısıyla bundan böyle eczaneden alınan ilaçların sorgulanarak kayıtlı mı, son kullanma tarihi geçmiş mi, piyasadan toplatılmış mı gibi soruların cevaplarının anında öğrenilebileceğini belirtti.
İlaç Takip Sistemi (İTS)’nin mobil uygulamasının Bakanlık ve özel bir firma işbirliği ile hizmete girdiğini söyleyen Sağlık Müdürü Dr. Yemenici, “İnternet bağlantısı olan İOS ya da Android işletim sistemli cihazlar (tablet pc, cep telefonları) ile ilacın barkodu okutularak ilacın Bakanlığımız kayıtlarında olup olmadığına ve güncel bilgilerine hemen ulaşılabilecek” dedi.
Yemenici, şöyle devam etti:
“Elimizdeki uygun cihazlar ile ilacımızı sorgulattığımızda sistem bize 4 sonuçtan birini verecektir. Eğer ilaçla ilgili bir sıkıntı yoksa sistem ‘ilacınız sistemde kayıtlıdır’ şeklinde yanıt verecek.
İlacın son kullanma tarihinin geçmiş olması durumunda da ‘ilacın son kullanma tarihi geçmiştir, ilacı aldığınız eczaneye durumu bildiriniz’ şeklinde ikaz gelecek. İlacın sahte olması durumunda ise uygulama ‘İlaç sistemde kayıtlı değildir, lütfen durumu bildiriniz’ şeklinde uyarı verecek. Bu durumda sistemde’bildir’ butonu çıkacak ve eğer vatandaşımız bunu bildirmek isterse merkeze bu bilgiyi geçebilecektir.Son olarak da şayet ilaç sağlık açısından sakıncalı ise ‘İlaç piyasadan toplatılmıştır ve kullanımı sakıncalıdır, ilacı aldığınız eczaneye durumu bildiriniz’ şeklinde bir bildirim çıkacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme