• Haberler
  • Genel
  • İl seçim kurulu sabahladı – Kocatepe Gazetesi

İl seçim kurulu sabahladı – Kocatepe Gazetesi

Yerel seçim sonuçlarının İl Seçim Kurulu’nda resmi olarak işlenme işlemi sabaha kadar sürdü. Birleştirme tutanaklarını tam doldurmayan sandık başkanları il seçim kurulunu aksattı. Aksaklığa organizasyon eksikliği de eklenince yoğunluk karşısında yetişemeyen çalışanlar sabaha kadar çalışmak zorunda kaldı Okullarda oy sayımının tamamlanmasının ardından Afyonkarahisar merkezde oy birleştirme tutanaklarını hazırlayan sandık kurul başkanları Adliye'nin yolunu tuttu. Adliyenin [&hellip]

İl seçim kurulu sabahladı

Yerel seçim sonuçlarının İl Seçim Kurulu’nda resmi olarak işlenme işlemi sabaha kadar sürdü. Birleştirme tutanaklarını tam doldurmayan sandık başkanları il seçim kurulunu aksattı. Aksaklığa organizasyon eksikliği de eklenince yoğunluk karşısında yetişemeyen çalışanlar sabaha kadar çalışmak zorunda kaldı

Okullarda oy sayımının tamamlanmasının ardından Afyonkarahisar merkezde oy birleştirme tutanaklarını hazırlayan sandık kurul başkanları Adliye’nin yolunu tuttu. Adliyenin 4’üncü katı İl Seçim Kurulu’nun merkez oylarının teslim alınması ve işlenmesi için ayrıldı. İlk saatlerde az sayıda sandık görevlisinin bulunduğu adliyenin 4’üncü katında saatler ilerledikçe yoğunluk da arttı.
İl seçim kurulu üyeleri yaptıkları organizasyonla bir yandan oyları teslim alırken bir yandan da Yüksek Seçim Kurulu’na oyları girmeyi planladı. Bir çok sandık kurulu başkanının birleştirme tutanaklarını hazırlarken hata yapması tutanakların tekrar tekrar kontrol edilmesine neden oldu. Bir çok tutanakta sandık kurul başkanlarının oy sağlamasını bile doğru yapamadığı seçim torbalarının teslim edildiği bölmede, kontroller ve maddi hataların düzeltilmesi iş yoğunluğunu arttırdı.
Beklemekten sıkılan sandık kurulu başkanları zaman zaman il seçim kurulu görevlileri ile tartıştı. Kendilerine ‘kaba davranıldığı’ iddiasıyla il seçim kurulu üyeleriyle tartışan sandık kurulu başkanlarını araya giren polis ayırdı. Saatler gece yarısını geçtikten sonra sayıları yüzleri bulan sandık kurulu başkanlarının hala sandık birleştirme tutanakları ve oyları teslim edememesi üzerine İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Elvan Kaplan, tüm görevlileri sandıkları teslim almaya yönlendirdi.
Bir çok masada oyları teslim alan görevliler yaklaşık 3 saat saat sonra tüm oy tutanakları ve torbaları teslim aldı. Sandık kurulu başkanlarının ayrılmasının ardından adliyede sadece il seçim kurulu görevlileri kaldı. Sabaha kadar aralıksız seçime ilişkin resmi sonuçları Yüksek Seçim Kurulu’nun sistemine işleyen görevliler sandık tutanaklarını kontrol ettirmeden adliyeden ayrılan bazı sandık kurulu başkanları yüzünden sabah da çalıştı. Kontrolleri yapılmayan sandık kurulu başkanları sabah tekrar adliyeye çağırılarak, tutanalakların kontrolü sağlandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme