• Haberler
  • Genel
  • İl Sağlık Müdürlüğü, Van’daki yaraları sarıyor

İl Sağlık Müdürlüğü, Van’daki yaraları sarıyor

Van’da meydana gelen depremden sonra yaralar sarılmaya çalışılıyor. Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de yaraları sarmak için Van’a gitti Van’da meydana gelen deprem, kamu kurumlarını harekete geçirdi. Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler depremin öğrenilmesinden hemen sonra Van’a doğru harekete geçti. 8 uzman hekim gittiil Sağlık Müdürü Necip Yemenici, deprem haberi gelir gelmez adeta teyakkuza [&hellip]

İl Sağlık Müdürlüğü, Van'daki yaraları sarıyor

Van’da meydana gelen depremden sonra yaralar sarılmaya çalışılıyor. Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de yaraları sarmak için Van’a gitti

Van’da meydana gelen deprem, kamu kurumlarını harekete geçirdi. Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler depremin öğrenilmesinden hemen sonra Van’a doğru harekete geçti.
8 uzman hekim gitti
il Sağlık Müdürü Necip Yemenici, deprem haberi gelir gelmez adeta teyakkuza geçtiklerini belirterek “Van’daki deprem sonrası Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri ve Acil tıp uzmanı, Dahiliye, Genel Cerrahi, Ortopedi, Beyin cerrahi, Nefroloji, Anestezi, Psikiyatri uzman doktor görevlendirmesi yapılmıştır. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde görevli olan 8 uzman doktor aynı gün saat 18.00’de Ankara’ya hareket etmiştir. UMKE ekipleri 18 kişi (13 yardımcı sağlık personeli, 5 şoför), lojistik (6 çadır) ve sahra hastanesini taşımak üzere 1 kam-yon ile beraber 4 yaralı taşıma kapasiteli ambulans, 4×4 ambulans ve UMKE aracı ile saat 17.30 da hareket etmişlerdir” dedi.
Türkmenli’ye teşekkür
Lojistik malzeleleri taşımak için diğer kurumlardan da yardım istediklerini hatırlatan Yemenici, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’ye teşekkür etti. Yemenici, “Lojistik malzeme ve sahra hastanesini taşımak için kamyon desteği Emniyet müdürlüğü tarafından sağlanmıştır. Bize destek veren Emniyet Müdürü Sayın İsmail Türkmenli’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Eşgüdüm üst düzeyde
Yemenici, şöyle devam etti:
“İstemediğimiz bir tablo. Ama deprem türkiyenin bir gerçeği. Türkiye bir deprem ülkesi, her an bu coğrafyada deprem olabilir. Hem 112 çalışanları olarak hem de sağlık çalışanları olarak bu konuda çalışıyoruz. Gönül isterdi ki can kaybı olmasın. Van Koordinasyon Başkanlığı ne görev verirse arkadaşlarımız eksiksiz yerine getirecekler.”(Kocatepe)

Bakmadan Geçme