İl protokolü yetimlerin gönlünü aldı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Remziye Sıvacı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar'daki yetim çocuklarla bir araya geldi Afyonkara-hisar Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle yetim çocuklar sevindirildi. Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, [&hellip]

İl protokolü yetimlerin gönlünü aldı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Remziye Sıvacı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar’daki yetim çocuklarla bir araya geldi

Afyonkara-hisar Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle yetim çocuklar sevindirildi. Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Remziye Sıvacı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Osman Çakıcı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu katıldı.
638 YETİM VE ÖKSÜZ SEVİNDİRİLDİ
Programın başında bir konuşma yapan İHH Afyonkarahisar İl Temsilcilisi Ahmet Ertürk, geçen yıldan itibaren her Ramazan ayının 15’nci gününün Dünya Yetimler Günü olarak belirlendiğini, bu vesileyle bugüne özel olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Yine bugüne özel olarak, ilimizde 638 yetim-öksüz ve ihtiyaç sahibine bayramlık kıyafet alındığını belirten Ertürk; “Biz Misak-ı Milli sınırları içerisinde değil, nerede bir mazlum varsa kimlik sormaksızın onun yanındayız. Bizim amiral gemimiz yetim sponsorluklarıdır. Şu anda dünya üzerinde 69 bin yetime aylık 100 TL ile sponsorluk yapıyoruz” dedi.
VATANDAŞLAR YARDIMA KOŞUYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise konuşmasında yardımseverlik duygusuna vurgu yaptı. Devletin daha güçlü, insanların da yardım konusunda daha duyarlı hale geldiğini belirten Başkan Çoban, “Artık insanlarımız öyle bilinçlendi ki, bugün Müslüman Türk kardeşlerimizin kendi ülkesinde ve şehrinde değil, dünyanın neresinde olursa olsun, mazlum bir insan neye ihtiyaç duyuyorsa ona yardıma koşuyor. Vatandaşımız buradan para yatırıyor, Afrika’nın bir ülkesinde su kuyusu açılıyor. Başka vatandaşımız para gönderiyor yabancı bir ülkede cami, yurt ve yetimhane yapılıyor. Doktorumuz oralara giderek mesleğiyle yardımcı olmaya çalışıyor” ifadesini kullandı.
AFYON, HAYIRSEVER BİR KENT
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de Afyonkarahisar’daki hayır işleri ve kurumlarının önemli olduğunu belirtti. Güner, “İnsani Yardım Vakfı ve Afyonkarahisar Belediyemizin işbirliği ile düzenlenen bu anlamlı etkinlikte sizlerle birlikte olmanın büyük bir mutluluğunu duyuyoruz. Hepinizin bildiği gibi insanların en merhametlisi, en adaletlisi, en vasıflısı muhtaç insanları kollayan, onlara merhamet ve muhabbetle yaklaşan insanlardır. Aslında bunun bizim dinimizde çok büyük bir yeri olmasına rağmen bu sadece dinin değil insan olmanın da hepimize ve herkese yüklediği bir görevdir. Afyonkarahisar sadece mübarek Ramazan vesilesi ile değil hayırseverleri, işadamları, zengin olanı, orta gelirli olanı, sivil toplum kuruluş temsilcisi, kurum ve kuruluşları, yerel yönetimleri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları gibi toplumun bütün hücrelerine işleyen kurum ve kuruluşlarla her zaman rüştünü ispat etmiştir. Ben Afyonkarahisar’da böyle güzelliklere, böyle iş birliklerine şahit olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme