• Haberler
  • Gündem
  • İl Özel İdaresi, şehrin gelişimine katkı sağlıyor

İl Özel İdaresi, şehrin gelişimine katkı sağlıyor

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar'daki 9 yıllık çalışmalarını anlattı. Sel, 'Afyonkarahisar son yıllarda gelişme ve kalkınma noktasında ciddi mesafeler kat etmiştir.Afyon her geçen yıl sosyal ve ekonomik alanda büyük başarılar elde etmektedir. Şehrin en ücra köşesine kadar hizmetlerin yerine getirilmesinde aktif rol alan Afyon İl Özel İdaresi buna paralel olarak şehrin 2023 vizyonunun [&hellip]

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar’daki 9 yıllık çalışmalarını anlattı. Sel, “Afyonkarahisar son yıllarda gelişme ve kalkınma noktasında ciddi mesafeler kat etmiştir.
Afyon; her geçen yıl sosyal ve ekonomik alanda büyük başarılar elde etmektedir. Şehrin en ücra köşesine kadar hizmetlerin yerine getirilmesinde aktif rol alan Afyon İl Özel İdaresi buna paralel olarak şehrin 2023 vizyonunun gerçekleşmesine de katkı sağmaktadır” dedi. Sel, kaynakların çok iyi değerlendirildiğini ifade ederek “İl Genel Meclisi olarak hedeflerimiz doğrultusunda köylerimize en etkili şekilde hizmet götürebilmek adına kaynaklarımızı etkili şekilde kullanarak 423 köyümüzün tamamına; gerek alt yapı, gerek üst yapı konusunda büyük yatırımlar yaparak, köylerimizin yaşam kalitesini refah ve huzur şartlarını iyileştirdik, geliştirdik. 2007 yılından bu yana Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu çevre ve bilhassa tarımsal sulamalar konusunda sağladığı katkılarla hizmetlerimizin artmasında büyük bir fayda sağlamıştır. Bu vesile ile kendisine şükranlarımızı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.
ALTYAPI SORUNU YOK
Afyonkarahisar’daki tüm köylere hizmet götürüldüğünü hatırlatan İGM Başkanı Salih Sel, “ 423 köyümüzün tamamında şebekeli sistem ile sağlıklı ve yeterli su hizmeti verilmektedir. Bugüne kadar köylerimize yaptığımız kanalizasyonlar, YAS, ve His’ler Kanalizasyon ve Fosseptik Yapımları, Arıtma Tesisi Yapımları, Yeraltı Sulama Tesisleri Yapımları, His Sulama Göletleri yapılmıştır. 423 köyümüzün sadece 15 adedinde kanalizasyon teknik olarak uygun olmayışı ve nüfus azlığı nedeni ile yoktur. Bu köylerimizde ferdi fosseptik yapılarak çözüm üretilmiştir. Sayın Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu tarafından desteklenen proje ile 68 köyümüze 11 milyon lira harcama yapılarak kanalizasyon altyapısına kavuşturulmuştur” ifadelerini kullandı.
KAPANAN BELDELERİN BORÇLARI
Kapanan beldelere de önemli hizmetlerin götürüldüğünü hatırlatan Sel, “Kapatılan 47 belediyenin Haziran 2014 ayı itibariyle İdaremize bildirilen borçlarının toplam tutarı 45 milyon 591 bin liradır. Kapanan belediyelerde Özel İdare’ye 5 adet inşaat teknikeri, 1 adet kadastro teknisyeni, 8 adet şoför, 11 adet memur alınmıştır. 2016 yılı sonu itibariyle kapanan beldelerimize 60 milyonluk yatırım gerçekleştirilmiştir” dedi.

TERMAL TURİZM AFYON’UN UFKUNU AÇMIŞTIR

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar’ın termal alandaki fırsatları hakkında da şu bilgileri verdi:
Ömer-Gecek Havzası’nda AFJET sıcak su kullanımını iki şekilde yapmaktadır. Şehir merkezine çekilen hatla ısıtma, oteller bölgesine çekilen hatta Isıtma ve termal su olarak kullanılmaktadır. Seraların ısıtmasıda AFJET tarafından yapılmaktadır. Bolvadin-Çobanlar-Heybeli Termal Tedavi Sera Havzası’ndaki sıcak su, termal tesisler ve seralarda kullanılmaktadır. Turizm merkezini kapsayan birlik kurulmamıştır. Ortak dağıtım hattı bulunmamaktadır. İhsaniye-GazlıgölTermal Tedavi Sera Havzası’ndaki sıcak su, Gazlıgöl Belediyesi ve Yaylabağı Belediyeleri sınırları kapsamında iki alanda kullanılmaktadır. Turizm merkezini kapsayan bir birlik kurulmuştur. Merkezdeki sıcak su dağıtımı tek elden kullanım esasına göre planlanmış ve uygulaması tamamlanmıştır.”

Bakmadan Geçme