İl Özel İdare bütçesi 77 milyon lira

İl Özel İdaresi'nin bütçesi, İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde karara bağlandı. İl Özel İdaresi'nin 2014 yılı için tahmin edilen bütçesi 77 milyon lira oldu İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının son birleşimi, İl Özel İdaresi bütçesinin oylaması ve bütçeye ilişkin görüşlerin dile getirilmesiyle sona erdi. Salih Sel başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi'nde, [&hellip]

İl Özel İdare bütçesi 77 milyon lira

İl Özel İdaresi’nin bütçesi, İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde karara bağlandı. İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı için tahmin edilen bütçesi 77 milyon lira oldu

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının son birleşimi, İl Özel İdaresi bütçesinin oylaması ve bütçeye ilişkin görüşlerin dile getirilmesiyle sona erdi. Salih Sel başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi’nde, İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı tahmini bütçesi 77 milyon lira olarak belirlendi. Bütçede Genel Sekreterlik’e 12 bin lira, Hukuk Müşavirliği’ne 130 bin 700 lira, İmar-Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’ne 2 milyon 400 bin lira, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne 6 milyon 148 bin 909 lira, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne 2 milyon 291 bin 699 lira, Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne 10 milyon 511 bin lira, Plan-Proje-Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’ne 11 milyon 485 bin lira, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne 801 bin 999 lira, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne 17 milyon 70 bin lira, Yazı İşleri Müdürlüğü’ne 1 milyon 171 bin lira, Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne 110 bin lira, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne 6 milyon 774 bin lira, Ruhsat ve Denetim Mü-dürlüğü’ne 122 bin lira, Encümen Müdürlüğü’ne 1 milyon 442 bin lira ayrıldı.
BÜTÇEDEKİ YATIRIM ORANI ARTTI
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, bütçe çalışmalarına katılan tüm Meclis üyelerine teşşekkür etti. Sel, “Bütçeyi oylamış olduk. Başladığımızda 18 milyon 850 bin liraydı. Şu anda 77 milyon lira oldu. Özellikle şunu belirteyim. Bu sene asfalt sezonu açılışında sayın valimizin basına yaptığı bir konuşma varndı. Eskiden yatırımlar bütçenin ancak yüzde 10-15’i ile oluyordu. Bizim 2013 yatırım bütçemiz yüzde 69’du. Yüzde 15’lerden 70’e geldik. Mümkün mertebe cari harcamaları elimizden geldiği kadarıyla kıstık. Geçen sene hararetli bir bütçe dönemi yaşadık. Ben bundan dolayı Özel İdaremiz Genel Sekreter Vekilimiz ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bütçede emeği geçen bütün komisyon üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bilhassa Selçuk Çirkin ve arkadaşlarına özellikle teşekkür ediyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Farklı partiler, farklı görüşler

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde, bütçeyle ilgili görüşler kamuoyuyla paylaşıldı. Meclis’in muhalefet partilerindeki üyeleri, bütçedeki aksaklıkları söylerken, iktidar partisine mensup Meclis üyeleri, yatırımları anlattı

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde zaman zaman tansiyon yükselse de, “alışılagelen” bazı sahnelerin sergilenmemesi olumlu hava estirdi. Meclis üyeleri, kürsüden görüşlerini dile getirdi. İşte Meclis üyeleri ve söyledikleri:
-İsa Çağa (MHP)Yaptığımz bütçelerde gerçekleşen bütçenin yüzde 20’sini ayırıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bütçelerde arsa temini yapmadan ibazı okulların istenmesi sorun olmuştur. Arsa problemini çözdükten sonra okul istese daha iyi olacaktır. Anjio cihazı 2011’den bu yana alınamamıştır, hala neden alınmamıştır. 3 yıldır bir cihazı alamıyorlar. Sorumlusu kimdir?Tarımda çiftçilerimiz ekmek istemediği tohumları ekmişlerdir.
2013 yılından kalan stabilize yol miktarı 59 kilometredir. 2010 yılında programa alınan bazı yolların 2014 yılında programa alındığını görüyoruz. Bu ne demektir?Bazı araçların kontak açılmadan bekletildiği bilgisini aldık. Bu ne anlama geliyor? Personel sayımız nedir? Şu anki personel sayısıyla hizmetin aksayacağı ortada. Yapılan yolların 1 yılda bozulduğu görülmektedir. Özel İdaremizin borçları ne durumdadır? Meclis üyelerimizin borçlarla ilgili bilgisi yoktur Kredi borcumuz varken bankadaki paralar neden faizde bekletilmektedir? Yapılan bütçenin tamamı yatırıma dönüşmüyor.
-Doğan Kısa (MHP): Başmakçı’da eğitime yeterli yatırımın yapılmamıştır. Başmakçı’da daha çok eğitim yatırımı gerekiyor.
-İsmail Öz (AK Parti): 8 yıllık kesintisiz eğitim ve 4+4+4 eğitim sistemi ile eğitim sisteminden olumsuz sonuçlarından bazı esnaf ve zanaatkarlar etkilenmiştir. Çırak yetiştiren esnafımız ve işadamlarımız, çırak bulamamaktan yakındılar. Asıl darbeyi yiyenler, orta okul ve lise dönemindeki çocuklarımız oldu. Bu çocuklarımızdan okuma imkanı olmayanlar, kesintisiz ve zorunlu eğitimden önce işkollarına çırak olarak gidiyorlardı. Kalıba girme ve kişilik kazanma dönemlerinde gelişim çğındaki bu çocuklarımıza sosyal kültürel ve sportif imkanlar sunmazsak, çocuklarımız enerji ve vakitlerini olumsuz yönde kullanacaklardır. Özellikle köylerimize bu imkanları sağlamamız gerekiyor.
-Ahmet Kocakulak (AK Parti): Anjio cihazı dijital ortamda ihale ilanından sonra bir ay bekleyecek, 1 ay sonra ihaleye çıkılacak. Silindir makinesi aldık, bu yeni yolda kullanılır. Yollarımızın bir kısmı bozuluyor, zemin iyileştirilmeden yol yapılmış. Şimdi zemini güçlendirerek yol yapıyoruz.
-İbrahim Acar (MHP): Afyonkarahisar il sınırındaki yollar kötü, Isparta, Burdur, Denizli il sınırlarındaki yollar güzel. Sınırı bilmek için başka cihaza gerek yok. İl sınırlarına bakmak yeterli. Köy Hizmetleri zamanında daha iyi yollar yapılıyordu. Bizim yaptığımız yol, gönül eğlemektir. Kendimizi kandırıyoruz. Ağrı’daki İl Özel İdaresi sıcak asfalt yapıyorsa, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi neden sıcak asfalt yapamıyoruz.
-Mehmet Beşkardeş (AK Parti): Şehrimizin tamamına, muhtelif ilçelerimize 340 dersliğin inşaatını yaptık ve yapıyoduz. Bu güzel bir olay, herkesin takdir etmesini bekliyoruz.
-Mehmet Karagöz (MHP): Çok amaçlı bir araç aldık. Fiyatı 760 bin lira. Bugüne kadar kontağına basıp da bir kilometre yürütülmedi. Yolları yapılıyor ama silindir duruyor. Yolu iyi bilen bir uzmanımız yok, personelimiz kendi iyi niyetiyle yapıyor bu çalışmayı. Yol çalışmasının başındaki arkadaşımızın branşı ziraattir. Hepimizin başarısızlığıdır bu. Merkeze bağlanan köylerde hayvancılık ne olacak? Köylerin şehre bağlanmasını yanlış buluyorum. Ziraatle uğraşacak gençlerimizi fabrikalarda işçi yapacağız. Bunu yanlış buluyorum.
-Ömer Tunçay (AK Parti): Hiçbir köyümüzde bir metrekare parke yoktu, 10 yıl önce. Şuhut’ta şimdi her köyümüzün parke taşı döşenmiştir. Herkes herşeyi istiyor. İnsanoğlu hizmete açtır. Yapılan işleri görmemezlikten gelmek de bana göre yanlıştır. 80 yılda yapılamayan işleri 10 senede yapmışız.
-Ömer Dayı (AK Parti): Havuzlara, lojmanlara ayrılan bütçe, 2005’ten bu yana sağlık, tarım ve eğitime ayrılmıştır. Biz büyük ölçüde rakamlarımızı köylerimize ve milli eğitime ayırdık.
-Ali Işık (CHP): Biliyoruz ki bütçenin hazırlanması kolay olmuyor. Bütçeyi hazırlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. 80 yılda yapılamayanı 10 yılda yaptık dediler. 80 yılın kazanımlarını ne yaptık, bunu söylemediler. Kazanımlar olsaydı daha iyi olurdu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme