• Haberler
  • Gündem
  • İl Müftülüğü'nden engelli vatandaşlara özel proje

İl Müftülüğü'nden engelli vatandaşlara özel proje

İl Müftülüğü, engelli vatandaşlara yönelik hazırlanan önemli bir projeyi hayata geçirdi   Diyanet İşleri Başkanlığının, din hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştırabilmek amacıyla yürüttüğü çalışmalardan biri olan engelli vatandaşlara yönelik din hizmetleri kapsamında, engelli vatandaşların sağlıklı ve güvenilir olarak din hizmetlerine ulaşabilmeleri amacıyla İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü 'Farkındayız, Yanındayız' isimli projeyi hayata geçirdi. Proje, 3 Aralık [&hellip]

İl Müftülüğü, engelli vatandaşlara yönelik hazırlanan önemli bir projeyi hayata geçirdi

Diyanet İşleri Başkanlığının, din hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştırabilmek amacıyla yürüttüğü çalışmalardan biri olan engelli vatandaşlara yönelik din hizmetleri kapsamında, engelli vatandaşların sağlıklı ve güvenilir olarak din hizmetlerine ulaşabilmeleri amacıyla İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü “Farkındayız, Yanındayız” isimli projeyi hayata geçirdi.
Proje, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Eski Otogar Camii altındaki Engelsiz Kur’an Kursunda İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın katılımıyla gerçekleştirilen program ile başlatıldı.
Pandemi ile mücadele kapsamında, müftülük sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan program Engelsiz Kur’an Kursu talebelerinden görme engelli Aynur Yıldız tarafından okunan, aynı zamanda da işitme engelli Ahmet Aktürk tarafından işaret diline çevrilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, İl Müftüsü Kazancı’nın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma ile sona erdi.
Ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir hayırsever vatandaş tarafından 5 görme engelli çocuğun giyim ihtiyaçları giderildi. Yine proje kapsamında, İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın başkanlığında oluşturulan bir ekip tarafından engelli personel aileleri ziyaret edildi ve “Farkındayız, Yanındayız” projesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. >> Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme