• Haberler
  • Genel
  • İl Genel Meclisi'nde gerginlik – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi'nde gerginlik – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin Nisan ayındaki son toplantısında üyelik gerginliği yaşandı. AK Partili Divan Katibi Ömer Tunçay, Frigya Kültürel Mirası Koruma ve Kalkınma Birliği'ne aday olduğu halde ismi okunmadığı için salonu terk etti Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı toplantılarının son birleşimi gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel'in yönetiminde toplanan Meclis'te, Frigya Kültürel Mirası [&hellip]

İl Genel Meclisi’nde gerginlik

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin Nisan ayındaki son toplantısında üyelik gerginliği yaşandı. AK Partili Divan Katibi Ömer Tunçay, Frigya Kültürel Mirası Koruma ve Kalkınma Birliği’ne aday olduğu halde ismi okunmadığı için salonu terk etti

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarının son birleşimi gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in yönetiminde toplanan Meclis’te, Frigya Kültürel Mirası Koruma ve Kalkınma Birliği’nde çalışacak üyeler belirlendi. Üyeliklerin oylama usülüyle belirlenmesi sırasında, Divan Katibi AK Partili Ömer Tunçay, “Ben de adayım Başkanım” dedi.
OY ÇOKLUĞUYLA SEÇİLDİ
İGM Başkanı Salih Sel’in diğer iki adayın adını okumaya devam etmesi üzerine Tunçay, “Ben de adayım, beni de okuyun Başkanım” diye konuştu. Sel, Ömer Tunçay’ın da adını okudu. Yapılan oylamada, kendisine oy veren İl Genel Meclisi üyelerinin oylarının dikkate alınmadığını iddia eden Tunçay, “Başkanım bir say” dedi. Sel’in “Sen say Ömer” demesi üzerine Tunçay, salonu terk etti. Oylamada Birlik’e Salih Sel ve Hilmi Tiril, oy çokluğuyla seçildi.
DEVAMLILIK UYARISI
Komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü toplantının sonunda İGM Başkanı Salih Sel, Meclis’in yeni üyelerine “devamlılık” uyarısı yaptı. Sel, “Üstüste 3 defa mazeret bildirmeden Meclis toplantılarına gelmeyen üyeler hakkında işlem yapmak durumunda kalıyoruz. Mazeret varsa ve gelemeyecekseniz, kendi ıslak imzanızla, Meclisimiz’e müracaat etmeniz gerekiyor” diye konuştu.
AFJET DENETİM RAPORU OKUNSUN
İl Genel Meclisi toplantısında, İl Özel İdaresi’ne ait 2013 yılı Denetim Raporu da okundu. Raporu okuyan MHP’li İsa Çağa, “2012 yılının da denetiminde görev aldım. 2012 yılında eksik bulduğumuz konuların Valiliğimiz tarafından işleme konulup konulmadığını bilmiyoruz. Benim talebim, Meclisimizin bilgilendirilmesi. 2012 yılında AFJET’in hesaplarını denetleyemedik. Yetkimiz yoktu. AFJET’i denetleyen kişilerin raporlarının da İl Genel Meclisimiz’de okunması gerekiyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Taşeronlaşma zulmü bitsin

İl Genel Meclisi’nin MHP’li Üyesi Haydar Serdaroğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Taşeronlaşma zulmü bitsin” dedi

İl Genel Meclisi’nin MHP’li Üyesi Haydar Serdaroğlu, İGM Nisan ayı toplantılarının son birleşiminde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısıyla söz aldı. Serdaroğlu, taşeronlaşmanın önüne geçilmesi gerektiğini belirterek “İşçilerimizin, emeğiyle
hayatın her türlü zorluğuna direnen kardeşlerimizin hak ettikleri sosyal ve ekonomik şartlardan oldukça uzak oldukları ortadadır. Elbette işçilerimizin yegâne talepleri yalnızca ücretlerinin iyileştirilmesi değildir. Her şeyden önce insanca yaşayabilmelerini temin ve teşvik etmek, saygınlıklarını ve itibarlarını daha da yükseltmek hükümetin başlıca görevleri arasında olmalıdır. Ayrıca işçilerimizin toplu görüşme masalarında ömür çürütmeleri, aldatılmaları insani olmadığı gibi, adil ve ahlaki de olmayacaktır. Dileğim taşeronlaşma zulmünün bir an önce bitmesi, kano tokluğuna çalışan kardeşlerimizin mutlaka sesinin duyulmasıdır” dedi.
GEÇİCİ İŞÇİLER KADROYA ALINSIN
Geçici işçilerin de kadroya alınmaları gerektiğini vurgulayan Serdaroğlu, şu vurguları yaptı:
“Geçici işçi çalışan kim olursa olsun kadroya alınması şarttır ve bu hemen sağlanmalıdır. İş güvenliği ve işçi sağlığı tüm çalışanlarımız için mutlaka, ve şekilde temin edilmelidir. Üzerinde durmak istediğim bir diğer husus da, 1 Mayıs’ı bilerek, toplumsal huzur ve asayişi zedeleyecek kışkırtmalara uyanık ve dikkatli olması gerekmektedîr.1 Mayıs emeğin bayramıdır; teröristlerin, bölücülüğün, çatışma meraklılarının ve kavgadan nemalananlarsn günü değildir. Bu nedenle geçmişteki vahim olayların tekrarlanmaması konusunda sendikalar, gerek işçilerimiz ve gerekse de güvenlik güçlerimiz hassasiyet göstermeli, sabırlı ve sorumlu hareket etmelidir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme