İl Genel Meclisi'nde 'davulcu' kavgası

İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantıları, gerginlikle bitti. Sandıklı'da karayolları için kurulan Bakımevi'ne alınan personellerle ilgili başlayan tartışma, AK Partili Hakan Avtuğ'un MHP'li üyelere 'Davul çalın' demesiyle ağız dalaşına dönüştü. MHP'li İbrahim Acar, 'Ben sana davul çalmasını gösteririm. Anıtpark'ta davul çaldırmasını bilirim' dedi İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantısının son birleşimi gerçekleştirildi. Hafta başında iki [&hellip]

İl Genel Meclisi’nde “davulcu” kavgası

İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları, gerginlikle bitti. Sandıklı’da karayolları için kurulan Bakımevi’ne alınan personellerle ilgili başlayan tartışma, AK Partili Hakan Avtuğ’un MHP’li üyelere “Davul çalın” demesiyle ağız dalaşına dönüştü. MHP’li İbrahim Acar, “Ben sana davul çalmasını gösteririm. Anıtpark’ta davul çaldırmasını bilirim” dedi

İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantısının son birleşimi gerçekleştirildi. Hafta başında iki kez görüşülen Karayolları Sandıklı Bakımevi’ne alınacak personel konusu, son toplantıda bir daha gündeme geldi. Partilerin 15 dakika süren grup toplantısının ardından Sandıklı Bakımevi’ne alınacak personel konusundaki yetkinin Sandıklı Kaymakamı Ali Candan’dan alınıp İl Özel İdaresi’ne verilmesi önergesi MHP’li ve CHP’li üyelerin ret oyu ve AK Partili Süleyman Yıldız’ın çekimser oyuna karşılık kabul edildi. İGM Başkanı Salih Sel, önerge aleyhine konuşmak isteyen MHP’liler ve AK Partili Süleyman Yıldız’a “Bu konu daha önce iki kez görüşüldü” diyerek söz vermedi.
“RET OYUM İÇİN
SÖZ İSTİYORUM”
MHP’li Ramazan Yıldırım’ın “Ret oyum için konuşmak istiyorum” şeklinde ısrarına cevap vermeyen Başkan Sel, MHP Grubu’ndaki itirazların yükselmesi üzerine “Sesinizi yükseltmeyin” dedi. Toplantı salonundaki tartışma İGM üyelerinin çıkmaya hazırlanmasıyla yatışırken AK Partili Hakan Avtuğ’un MHP’lilere hitaben “Siz davul çalın” demesiyle tekrar alevlendi. Toplantı salonuna taşan tartışmada MHP’liler, “Bizi siyaset yapıyoruz, davul çalmıyoruz” dedi. MHP’li İbrahim Acar, “Ben sana davul çalmasını gösteririm. Anıtpark’ta davul çaldırmasını bilirim” diye konuştu. Yaklaşık 5 dakika boyunca süren ağız dalaşı, iki partiden İl Genel Meclisi üyelerinin araya girmesiyle sonuçlandı.
“DİNAR BANDOSU İLE GELECEĞİM”
MHP Grup Başkanı İsa Çağa, tartışmanın ardından yaptığı basın toplantısında, “Gerginliğin sorumlusu İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’dir” ifadelerini kullandı. MHP’li İbrahim Acar ise, AK Parti içindeki çekişme nedeniyle İl Genel Meclisi’nin kitlendiğini öne sürdü. Acar, “davulcu” tartışmasına da ilginç bir şekilde yaklaştı: “Temmuz ayı toplantısına Dinar Bandosu ile geleceğim”. (Kocatepe)

İmar Komisyonu Kararı ne diyor?

“Komisyonumuza havale edilen önergede, ilçelere devredilen Bakımevleri ile ilgili eleman alımı, yapılan protokole uygun olarak toplanılması sonucu, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce ilana çıkılması, imtihan heyeti için Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nden İmtihan Komisyonu istenilerek eleman alımının gerçekleştirilmesi, yukarıdaki şartları yerine getirmeyen Bakımevleri’nin yetkilerinin iptal edilerek İl Özel İdaresi’ne devri uygun görülmüştür.”

Neden tartışma çıktı?

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi, 2012’nin Aralık ayı toplantılarında, merkez ilçe, Dinar, Sandıklı ve Çay’da Karayolları Bakımevi kurulmasını, ilçelerde kurulacak Bakımevleri’nde personel alım yetkisinin kaymakamlıklara devredilmesini kararlaştırdı. 27 Nisan 2013’te bu kararın protokolü imzalandı. Sandıklı Kaymakamı Ali Candan, Sandıklı Bakımevi’nde çalıştırılmak üzere 5 personelin alınmasına onay verdi. Ancak bu 5 personelin 2’sinin, İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyesi Süleyman Yıldız’ın oğlu ve damadı olduğu iddia edildi. İGM’nin Hocalar ilçesindeki AK Partili üyesi Ahmet Kaya ise “Bizim aldığımız karara göre böyle bir şey olduğunda bunun kararını Kaymakam ve o bölgenin il genel meclisi üyeleri ortaklaşa almaları gerekiyor. Ancak Sayın Kaymakam hiç bize sormadan 5 tane elemanı çalışmaya başlatmış. Ben Sandıklı Bakımevi’nin sevk ve idaresinin merkezden yapılması için bir önerge hazırladım” ifadelerini kullandı. İl Genel Meclisi’nin MHP’li üyeleri ise “Kaymakam’a güvenmek durumundayız. Ahmet Kaya, kendi adamı yerine Süleyman Yıldız’ın adamlarının alındığı için bu itirazı yapıyor” dedi. AK Partili Süleyman Yıldız ise, “Protokole aykırı hareket edilmesini engellemek için çekimser oyu kullandım. Yeni bir karar alınması ya da önceki kararın iptal edilmesi gerek” diye konuştu. Bakımevi’ndeki personellerin, asfalt sezonunda, en fazla 120 gün çalıştırıldığı belirtildi.

“Anjiyografiyi biz alalım” önergesi

MHP ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Devlet Hastanesi’ne cihaz alımı talebinin yerine getirilmesi için önerge verdi. Önergede şu ifadeler kullanıldı:
“Anjiyografi makinesi alımı için ayrılan 550 bin lira paranın yetmediği, ilgili makinenin alınabilmesi için gerekli paranın bütçeden ayrılmasını istiyoruz. İnsan sağlığı her şeyden önce geldiğinden gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

Bakmadan Geçme