İl Başkanları, 1 Mayıs’ı kutladı

Afyonkarahisar’daki siyasi partilerin İl Başkanları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Gün FM’de yayınlanan programa katılarak emek ve alınteri kavramlarının önemine işaret etti   Gün FM'de Gazeteci İsmail Akar'ın hazırlayıp sunduğu 1 Mayıs özel programına siyasi Parti İl Başkanları ve sendika temsilcileri telefon bağlantısıyla katıldı. Kovid-19 sebebiyle ikinci kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma [&hellip]

Afyonkarahisar’daki siyasi partilerin İl Başkanları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla
Gün FM’de yayınlanan programa katılarak emek ve alınteri kavramlarının önemine işaret etti

Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu 1 Mayıs özel programına siyasi Parti İl Başkanları ve sendika temsilcileri telefon bağlantısıyla katıldı.
Kovid-19 sebebiyle ikinci kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün bu senede alanlarda kutlanamadığını söyleyen İsmail Akar, “Kısıtlamalardan dolayı emekçiler çalışmaya devam ediyor. Zenginler ise sahil kenarlarına uçtular.” dedi. Programa AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay katıldı. İşçi ve emekçilerin bu özel gününü kutladığını belirten Uluçay, “AK Parti İktidarı döneminde 22 Nisan 2009 tarihinde 1 Mayıs tatil edildi.” şeklinde konuştu.
İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğulu, “Bu Kovid döneminde emekçiler yoğun çalışmaya devam ettiler. Bu vesile ile emekçilerin bayramını canı gönülden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Programda DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık çalışanların haklarının en kısa sürede verilmesi gerektiğinin altını çizerek 1 Mayıs’ı kutladı. Kendisinin de işçilikten geldiğini belirten Demokrat Parti İl Başkanı Hikmet Bülbül, “Kovid-19 sonrası 1 Mayıs’ı yine alanlarda kutlamayı diliyorum.” şeklinde konuştu.
Türk İş Temsilcisi Muharrem Uslu, “Uzun bir mücadeleden sonra emek ve sermaye arasında barış sağlandı. Yeni Çalışma Bakanımızdan umutluyum. Sendikalara ve emekçilere önemli hakların verilmesini umuyorum. Bu konuda Türk İş Başkanı ile görüştü Çalışma Bakanımız.” dedi.
Kovid-19 da sağlıkçılar sonrası en fazla bedel ödeyen mesleğin öğretmenler olduğunu söyleyen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, “Okullarımızı öğrencilerimizi özledik. Bu hastalık bitse de bayramlarımızı alanlarda coşku ile kutlasak.” diye konuştu.
Eğitim-Sen İl Temsilcisi Ender Karaaslan “Bu günlere bayram demek haksızlık. 1 Mayıs dayanışma ve emekçilerin sorunlarını dillendirdiği taleplerini anlattığı günlerdir. Çalışanların önünde çok büyük ve önemli sorunlar bulunuyor. Bunların acilen çözülmesi lazım” dedi.
Öte yandan İşçiler adına konuşan Galip Koç ise, “Emek sarf eden tüm arkadaşlarımızın günlerini kutluyorum. Bakın virüste herkes tatile giderken marketlerde, fırınlarda, tatlıcılarda, kuruyemişçilerde imalat sektöründe hemen hemen her alanda emekçiler çalışmaya ve ölmeye devam ediyor. Hasta olan emekçilerin oranı 4-6 kat fazladır.” dedi.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme