• Haberler
  • Genel
  • İl Afet Acil Durum Müdürlükleri'ne personel alınacak

İl Afet Acil Durum Müdürlükleri'ne personel alınacak

Muhtemel afet ve acil durumlara hazırlıklarını yasal olarak yürütmekle yükümlü olan ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon ve işbirliğini sağlamak üzere kurulan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine personel ataması yapılacak. Personel alınacak iller arasında Afyonkarahisar da bulunuyor. İçişleri Bakanlığı Merkez Valisi olarak görevindeyken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına atanan Mehmet Ersoy, ülke genelindeki [&hellip]

İl Afet Acil Durum Müdürlükleri’ne personel alınacak

Muhtemel afet ve acil durumlara hazırlıklarını yasal olarak yürütmekle yükümlü olan ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon ve işbirliğini sağlamak üzere kurulan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine personel ataması yapılacak. Personel alınacak iller arasında Afyonkarahisar da bulunuyor. İçişleri Bakanlığı Merkez Valisi olarak görevindeyken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına atanan Mehmet Ersoy, ülke genelindeki müdürlüklerin personel sıkıntısını gidermek için harekete geçti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın faaliyete geçmesiyle, Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü kapatılmıştı. İllerde kadro tahsisleri yapılarak faaliyete başlayan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine tahsis edilen kadrolardan Afyonkarahisar, Bilecik, Gaziantep, Karabük, Kayseri, Niğde, Sinop ve Şırnak illeri münhal kadrolarına naklen atama yoluyla personel alınacak. Yapılan açıklamada, belirtilen müdürlüklere inşaat mühendisleri, teknisyenler ve kurtarma birliği elamanı olmak üzere toplam 297 personel ataması yapılacağı belirtildi.
Açıklamada, “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, doğal afetlerle mücadele çalışmalarında; önleme, hazırlık, acil müdahale, iyileştirme, aşamalarından oluşan kapsamlı çalışmaları yürütmekte olup, ‘Kurtarma Stratejisi’ yerine ‘Koruma Stratejisi’ni ‘yara sarma’ söylemi yerine ‘hazırlıklı olma’ söylemini prensip edinmiştir. Bilecik, Gaziantep, Karabük, Kayseri, Niğde, Sinop, Tunceli ve Şırnak illerine münhal kadrolarına naklen atama yoluyla personel alınacak” denildi.

Bakmadan Geçme