• Haberler
  • Siyaset
  • 'İktidarlar oy kaygısıyla imar afları çıkarıyorlar'

'İktidarlar oy kaygısıyla imar afları çıkarıyorlar'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, imar aflarının oy kaygısı ile çıkarıldığını belirterek, 'Kontrolörler, inşaat sahiplerinin binayı ucuza mal etme arzuları karşısında çok yoruluyorlar biliyoruz. Vicdanlı her denetmen görevini yapmaya çalışıyor. Ancak seçimlerden önce iktidarlar oy kaygısıyla imar afları çıkarıyorlar. İmar affında, o güne kadar verilen sağlam yapı mücadeleleri boşa gitmektedir' dedi     [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, imar aflarının oy kaygısı ile çıkarıldığını belirterek, “Kontrolörler, inşaat sahiplerinin binayı ucuza mal etme arzuları karşısında çok yoruluyorlar biliyoruz. Vicdanlı her denetmen görevini yapmaya çalışıyor. Ancak seçimlerden önce iktidarlar oy kaygısıyla imar afları çıkarıyorlar. İmar affında, o güne kadar verilen sağlam yapı mücadeleleri boşa gitmektedir” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından yapılan haftalık basın toplantısına İl Başkanı Mehmet İnkaya ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde vefat edenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Başkan İnkaya, “Her deprem felaketinden sonra insanlar üzülürler, etkili ve yetkililerimiz, halkla birlikte ağlar, üzülür, bir süre sonra acılarla birlikte, alınacak önlemlerde unutulur. Ta ki ikinci bir depreme kadar, konuşulmaz bile. Hatta iktidar sahipleri ve yapıların sağlamlığından sorumlu olan kurum, kuruluş ve kişiler işlerini yeterince takip ve kontrol dahi etmezler. Deprem doğal afettir. Dünya var olduğundan beri depremler yaşanmaktadır. İnsan aklı olan bir varlıktır. Yaşamını biraz da aklını kullanarak devam ettirmektedir. İnsanların bina içinde kalıp ölmelerine deprem değil, eksik malzemeli, kontrolsüz yapılar sebep olmaktadır. Yapıların sağlamlığından, kanuna, yönetmeliğe, genelgeye göre sorumlu olan kurum ve kuruluşlar görevlerini titizlikle yaparken yoruluyorlar. Kontrolörler, inşaat sahiplerinin binayı ucuza mal etme arzuları karşısında çok yoruluyorlar biliyoruz. Vicdanlı her denetmen görevini yapmaya çalışıyor. Ancak seçimlerden önce iktidarlar oy kaygısıyla imar afları çıkarıyorlar. İmar affında, o güne kadar verilen sağlam yapı mücadeleleri boşa gitmektedir. Kanuna uyarak yapı yapanla uymadan yapanlar bir olmaktadır. Vergi affı imar affı gibi dürüstü, doğruyu ezen aflar hukuk devletine yakışmaz.” dedi.
“ÇÜRÜK YAPILARA KİM KULLANILABİLİR RAPORU VERİYORSA CİNAYET İŞLİYORDUR”
Çürük yapılara verilen kullanılabilir raporlarını cinayet olarak açıklayan Başkan İnkaya, “Bugün depremlerden korkarak uyuyamıyorsak, denetimsiz yapılar ve iktidarların oy kaygısıyla çıkardıkları imar aflarındandır. Eğer bu imar afları durdurulmaz, yapıları denetlemekten sorumlular görevlerini yapmazlarsa depremde ölenlerin hesabını vermek zorundadırlar. Yapıların sağlamlığından sorumlu olanlar, sadece vicdanlarına emanet edilmemelidir. İşçiler, ustalar, taşeronlar, müteahhitler, mühendisler, denetçiler, Belediye Başkanları, Valiler, hizmet içi kurslarda eğitilmelidir. Ayrıca konut, okul, cami, eğlence yerleri gibi yerler de, sağlam zeminli yerlere, az katlı, hafif malzemeden yapılmalıdır. Kalitesiz beton yığınlarının içine insanlar girmemelidir. Çürük yapılara kim kullanılabilir raporu veriyorsa cinayet işliyordur. Hukuk devletinde kanunlarla belirlenen iş ve işlemlere yapılmadığı halde olur veriyorsa, olur vereni denetlemiyorsa cinayet işliyordur. Devlet sadece vicdan duygusuyla da yaşatılamaz. Görevini yapmayan yapı sorumluları ve sahiplerinin cezaları öbür dünyaya bırakılmamalı. Depremden sonra her insan gibi bizlerde manzara karşısında üzülüyor, sıcakkanlı bir millet olduğumuzdan lokmamızı bölüşüyoruz.” ifadesine yer verdi.
“ACİL İHTİYAÇLAR ÇADIR, BATTANİYE, KURU GIDALAR, ÇOCUK BEZİ, SU”
Elazığ’a gidecek yardımlar için kendilerinin de kampanya başlattıklarını belirten Başkan İnkaya, “Bizde İYİ Parti Afyonkarahisar ailesi olarak Elazığ depremine yardım seferberliği başlattık. İYİ Parti, Elazığ ilçe Başkanlığımızdan aldığımız bilgilere göre, çadır, battaniye, kuru gıdalar, çocuk bezi, su gibi malzemelere acil ihtiyaçları varmış. Bu tür yardımları yapabilecek vatandaşlarımızın yardımlarını 18 ilçemizde kabul edeceğiz. Gönül isterdi ki, Kızılay gibi resmi kurumlarımız depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılasaydı. Görüyoruz ki, onlar da bizler gibi yardım toplamaya çalışıyorlar. Allah tabii afetlerden tüm insanlığı korusun.” şeklinde konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme