• Haberler
  • Genel
  • İktidarla muhalefetin 'tarım' polemiği – Kocatepe Gazetesi

İktidarla muhalefetin 'tarım' polemiği – Kocatepe Gazetesi

Demiryol-İş Kongresinde MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban arasında çiftçilere verilen imkan ve tarımsal kredi konusunda bir polemik yaşandı Kayıt dışılık büyük kayıp Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan, 58. hükümetle başlayıp Türkiye de sürekli bir taşeronlaşmaya gidilmesi olumsuzluğunun gözler önüne serildiğini belirtti. [&hellip]

İktidarla muhalefetin “tarım” polemiği

Demiryol-İş Kongresinde MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban arasında çiftçilere verilen imkan ve tarımsal kredi konusunda bir polemik yaşandı

Kayıt dışılık büyük kayıp
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan, 58. hükümetle başlayıp Türkiye de sürekli bir taşeronlaşmaya gidilmesi olumsuzluğunun gözler önüne serildiğini belirtti. Bundan hiç kimsenin gocunmaması gerektiğini belirten Milletvekili Abdülkadir Akcan, binlerce Afyonkarahisarlı’nın kendisine “Sayın veki-lim sizin bir yerlerde tanıdığınız vardır. Bu ülkede bakanlık yaptınız. Emekliliğime 1,5 yılım kalmış ne olur bana sigortalı bir iş bulun. Sigorta pirimimi ödesin, maaşımın yarısını ödesin razıyım.” denildiğini aktardı. Sosyalist ve ekonomistlerin yan yana konuşturulması halinde bu ifadeler üzerine günlerce konuşulacağını ifade eden Akcan; “Ekonomi bunun üzerinedir. 28 Ocak Cuma günü Ankara da 2011 seçimlerinde uygulanacak seçim vaatlerini içeren MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, yapacakları söyledi. İşçilerle ilgili önemli şeyler söyledi. Bunun iktidar tarafından ana muhalefet partisi Genel Başkanı söyleyince benim adım Kemal ifadesinden bulurum ifadesini Sayın Başbakan eleştirisel olarak alaylı bir şekilde yandaş medya ile beraber topluma yansıtmaya çalıştı. Orada kaynak nerede sorusunun cevabı. Dokuz kalemden bir tanesi kayıt dışılıktır. Yüzde 10 azaltılması halinde 24 milyar TL ekonomiye para kazandırılıyor. Kayıt dışılığın bir parçası da işlerin taşeron marifetiyle gördürülmek üzere ihale edilmesidir.” dedi.
Sorunlar henüz bitmedi
TBMM de kürsüye çıkan tüm iktidar mensup-larının “2002’de Ne idik şimdi ne olduk” sözünü söylediğini ifade eden MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Türkiye’de enflasyon oranının yüzde 7,5 tarımsal kredi faizinin yüzde 15 olduğunu ifade etti. Desteklenmeyen tarım nedeniyle yurt dışından canlı hayvan, donmuş et ithal edildiğini kaydeden Milletvekili Akcan; “Almanya’nın, Hollanda’nın, Macaristan’ın insanları Türkiye’ye küfür ediyor. Çünkü orada ki et fiyatları yüzde 25 arttı diye. Bizim ithalatımızdan dolayı. Peki sorun bitti mi hayır. Verilen teşviklerin her yüz lirasının 84 lirası gün içinde geri alınıyor. Tarım İl Müdürlükleri ve Ziraat Bankalarına gidin. Önemli olan sonuç almak şunu yaptık bunu yaptık demek değildir. 59. Hükümetten 60. hükümete ne devreldildi? Bunun muhasebesi yapılmalı. Uzun yıllar DİE ve DPT’ye bir akademisyen olarak hizmet vermiş bir insanım. Her defasında çağırıp danışmanlık yaptırmışlardır. Feda olsun. Orada ne olup bittiğini çok iyi biliriz. Masa başı istatistiği de vardır.” diye konuştu.
Seçim
beyannamelerini
karşılaştırma zamanı
Bütçe görüşmeleri sırasında CHP adına İlhan Kesici’nin mecliste konunun uzmanı olarak konuştuğunu anlatan MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın da salonda olduğunu kaydetti. Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın Çağlayan’ın dostu olduğunu ve kravat merakının bulunduğunu söylediğini aktaran Akcan; “Sayın Başbakanımız Çağlayan’ın bu merakına saygı duyduğunu. Zafer Çağlayan’ın 250 dolar değeri altında olan kravat takmaz dedi. Meclis tutanaklarına bakabiirsiniz. İki ayrı hesaplama yöntemiyle milli gelir hesaplanıyor. Hesaplama yönetimi ile rakamlara takla attırarak kamu-oyunu yanlış bilgilendiriyorsunuz. Bilgi kirliliğine sebep oluyorsunuz. Aldatıyorsunuz demiyorum. Denmesi gereken laf ama demiyorum. Madem milli gelirde artış vardı niye asgari ücrete yansıtmıyorsunuz. Asgari ücrete yansıtın ki AK Parti, CHP ve MHP’nin 2002 seçim beyannamelerini şimdi karşılaştırma zamanıdır.” şeklinde konuştu.
“Lüften gerçekçi olalım”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, taşeron işçi konusunda DP; CHP ve MHP’lilerin her ortamda konuştuğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönmede her yoksula 600 TL maaş vereceği sözünü hatırlatan Çoban; “Başbakanımız İzmir, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarının olduğunu bu maaşı nasıl vereceklerini görmek istediğini söylemişti. Onun gibi taşeron işçi konusunda gelin bunu iddia eden CHP’li, MHP’li ve DP’li Belediye Başkanları var. Bir tanesi çıkıp hiç bir hizmeti taşeron işçiyle yapmayacağını söylesin. Bunlar boş şeyler. Bir önceki dönemde MHP’li bakanlık vardı. Demiryolunda taşeron işçi var mıydı? Vardı. Yine Sağlık Bakanlığı MHP’ye bağlıydı. Tüm hastanelerin temizliği taşeron işçi-lerle yapılıyordu. Ben taşeron işçi çalıştırmayacağım desem bütçem personel giderlerine yetmez. Biraz mantıklı olalım. Hani Kur’an-ı Kerim de diyor ya ‘Niye yapmadığınız şeyleri söylüyorsunuz.’ Lütfen olmayacak şeyleri konuşmayalım. Sayın Bakanım özür dilerim. Tarımsal kredi faizleri yüzde 15 dediniz. Ben buna inanmıyorum. Eğer sizin dediğiniz doğruysa siz haklıymışsınız Sayın Bakanım diyeceğim. Kamuoyuna da basına da söyleyeceğim.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme