• Haberler
  • Genel
  • İktidarın yolu kadınlardan geçiyor – Kocatepe Gazetesi

İktidarın yolu kadınlardan geçiyor – Kocatepe Gazetesi

CHP'de yapılan ön seçimden 1. sırada çıkan Burcu Kayıkçı, 'İktidarın yolu kadınların ve gençlerin çalışmasından geçiyor. Kadın ve gençlerin yer almadığı hiçbir oluşum başarıya ulaşmaz' dedi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili adayları sıralamasını belirleyecek ön seçim önceki gün gerçekleştirildi. Ön seçimden 1. Sırada çıkan Burcu Kayıkçı, kadın olmanın verdiği avantajları ve gençlik sinerjisini iyi kullandığını [&hellip]

İktidarın yolu kadınlardan geçiyor

CHP’de yapılan ön seçimden 1. sırada çıkan Burcu Kayıkçı, “İktidarın yolu kadınların ve gençlerin çalışmasından geçiyor. Kadın ve gençlerin yer almadığı hiçbir oluşum başarıya ulaşmaz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili adayları sıralamasını belirleyecek ön seçim önceki gün gerçekleştirildi. Ön seçimden 1. Sırada çıkan Burcu Kayıkçı, kadın olmanın verdiği avantajları ve gençlik sinerjisini iyi kullandığını söyledi. Kadınların ve gençlerin siyasette daha çok yer alması gerektiğini dile getiren Kayıkçı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun mesajlarının partililer tarafından iyi algılandığını vurguladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kadın ve genç adaylar ve vekiller istiyorum söyleminin partililer üzerinde etkili olduğunu ifade eden Kayıkçı, “1934’ten bu yana Afyon’da CHP kadın milletvekili çıkaramıyordu. 81 yıl aradan sonra Afyon’u bir kadın milletvekili olarak temsil edebilme şansı yakalamam benim için çok önemli bir olay. Ben hep Afyon’un kadın vekili olacağım derdim. Bu isteğimi gerçekleştirmek için çalışacağım. Kadınların ve gençlerin siyasette özellikle Afyon’da daha etkin olacağına inanıyorum. CHP çatısı kadınların ve gençlerin siyaset yapması için uygun koşulları sağlayan bir çatı. Tüzüğümüzde olan kadın ve genç kotaları bunun en güzel örneği. En büyük isteğim kadınların ve gençlerin desteklenmesiydi. Çünkü İktidarın yolu kadınların ve gençlerin çalışmasından geçiyor. Kadın ve gençlerin yer almadığı hiçbir oluşum başarıya ulaşmaz” dedi.
İKTİDARIN YOLU KOLTUKLARDA
DEĞİL SAHALARDA
35 yaşında olan Kayıkçı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90 yıllık bir çınar genç bir fidan olduğunu belirterek, “Partimin iktidar mücadelesinde yer almaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. 90 yıllık bir çınar, gencecik bir fidandır CHP. Ben hayatım boyunca çalışmayı benimsedim. Siyasette de çalışmadan hiçbir başarının olmayacağını bilenlerdenim. Aday adaylığı sürecinde sürekli çalıştık. Üyelerimizle partililerimizle sürekli görüştüm. Büyük bir sinerji ile sahada yer aldım. İktidarın yolunun koltuklardan değil sahalardan geçtiğini bilerek çalıştım” diye konuştu.
ERDAL İNÖNÜ’NÜN MİTİNGİNDE
KARAR VERDİM VEKİL OLMAYA
Doğuştan CHP’li olduğunu belirten Kayıkçı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben Dededen CHP’li bir ailede doğdum büyüdüm. Ailemin büyükleri Halkevleri’nin ekmeğini yemiş insanlar. O yüzden her şeyden önce CHP’ye bir vefa borcumuz var. Erdal İnönü benim çok saygı duyduğum örnek aldığım bir kişi, siyaset adamı. 89-90’lı yıllarda Erdal İnönü Afyon’a gelmişti. Mitingine katılmıştım. Onu kürsüde izledim hayran kalmıştım. Çok etkilendim, kürsü konuşmalarından, milletvekillerinden ve o gün karar verdim ben de bir gün milletin vekili olacağım diye. Bu böyle devam etti. CHP’nin değişik kademelerinde çalıştım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra Afyona geldim. 2007 yılında CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları başkanlığı yaptım. Süreç bizi çalışarak buralara getirdi.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme