• Haberler
  • Genel
  • 'İktidarın mevcut partileri HDP ile ittifak yaparlarsa şaşırmayın'

'İktidarın mevcut partileri HDP ile ittifak yaparlarsa şaşırmayın'

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ülke için bir araya geldiğini belirttiği 6 siyasi parti ile ilgili çok olumsuz konuşulduğunu, 7'nci partinin HDP olduğu ifadelerini hatırlattı. Başçı, 'Gelecek Partisi olarak bizim gizli kapaklı bir işimiz özel bir ajandamız yoktur. Birilerinin ajandaları olabilir. Önümüzdeki süreçte mevcut iktidardaki siyasi partiler HDP ile ittifak yapmaya kalkarlarsa hiç [&hellip]

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ülke için bir araya geldiğini belirttiği 6 siyasi parti ile ilgili çok olumsuz konuşulduğunu, 7’nci partinin HDP olduğu ifadelerini hatırlattı. Başçı, “Gelecek Partisi olarak bizim gizli kapaklı bir işimiz özel bir ajandamız yoktur. Birilerinin ajandaları olabilir. Önümüzdeki süreçte mevcut iktidardaki siyasi partiler HDP ile ittifak yapmaya kalkarlarsa hiç şaşırmayın” dedi

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; Sevda Yılmaz, Kudret İncekaya, Recep Varol, il ve merkez ilçe başkanlığı yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular. Gelecek Partililer basın toplantısından sonra Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunacaklarını belirttiler.
“AFYON GÜNDEMİNİ HALKIMIZLA DEĞERLENDİRECEĞİZ”
Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, parti genel merkezinin aldığı kararla Türkiye genelinde Genel Başkan Yardımcılarının Başkanlığında halkın nabzınun tutulacağını söyledi. Ertaş, “Halkın ekonomik durumunu Genel Başkan Yardımcılarımızın Başkanlığında tüm illerde oluşturulacak heyetlerle vatandaşın hali yerinde görülecek. Bu nedenle ilimize gelen Sayın Genel Başkan Yardımcımız Abdullah Başçı, Kudret İncekaya, Sevda Yılmaz ve Recep Varol’a teşekkür ediyorum. Afyon gündemini değerlendirmek üzere basın toplantımızdan sonra halkımızın arasına karışacağız.” dedi.
“İKTİDAR ANLATTIĞIMIZ ÇÖZÜM YOLLARINDAN ESİNLENİYOR”
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, Afyonkarahisar’a ekip halinde geldiklerini söyledi. Başçı, “İl il belde belde vatandaşlarımızın dert ve problemlerini, sıkıntılarını yakından takip ediyoruz. Hepsini rapor edip genel merkezimize bildiriyoruz. Gelecek Partisi olarak bize bir imkân tanındığı zaman bu sorunları nasıl çözebiliriz? İktidara gelmemiz halinde bu sorunların üzerine nasıl gidebileceğimizi tüm bunların ön çalışmalarını yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda şunu gördük ki gündeme getirdiğimiz sorunlarla çözüm yollarını anlattığımız toplantılarımızdan mevcut iktidar esinlenerek bazı adımlar atmıştır.” diye konuştu.
“HAKARET ETMİYOR YAPICI POLİTİKALAR ÜRETİYORUZ”
Gelecek Partisi olarak siyaseti eleştirisel olmakla yetinmeyin çözüm yollarınıda anlatmak şeklinde icra ettiklerini dile getiren Başçı, “Mevcut yöneticileri ikazlarda bulunuyoruz. Sorunların nasıl düzelebileceğini söylüyoruz. Şimdiye kadar siyasi parti liderleri ve temsilcileri medyanın karşısına geçip üst perdeden hakaretlerle rakiplerini eleştirdikleri bir dönemde biz hakaret etmekten ziyade yapıcı politikalar üretmeye çalışıyoruz. Gelecek Partisi olarak bizim diğer partilerden farkımız budur. Bu nedenle Afyonkarahisar’a gedik. Afyonkarahisar’ın problemlerini İl Başkanımız Sayın Niyazi Ertaş’la konuştuk. Basın toplantımızın ardından vatandaş ve esnafımızı ziyaret ederek bizzat onlarla da konuşacağız. Özellikle son 5 yıldır ülkemiz büyük bir kaos ve sıkıntı yaşamaktadır. Bu ülkeye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkeyi çok farklı bir biçimde uçuruma götürdüğünü gördük.” şeklinde konuştu.
“ÜLKEYİ KUTUPLAŞTIRARAK YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Milletvekili Genel Seçimlerinin en kısa zamanda yapılmasını istediklerini dile getiren Başçı, “Biz Gelecek Partisi olarak erken seçime gidilmesini arzu ediyoruz. Ülkeyi bu kaostan çıkarmak için kadrolarımızla birlikte, ekibimizle birlikte hazırız. Çalışmalarımızı yaptık inşallah bu sıkıntılı süreçten ülkemizi çıkaracak bir güce sahibiz. Ama var güçleriyle iktidarda kalmak için mevcut hükümet yetkilileri her türlü yalana, dedikoduya ve çamur atmaya müsait şekilde görevlerini yürütmeye çalışıyorlar. Kendilerini vatansever, kendileri haricindeki başka kişileri vatan haini olarak görüyorlar. Böyle bir düşünce ile ülke yönetmeye çalışıyorlar. Ülkeyi bu şekilde kutuplaştırıyorlar. Maalesef ülkemiz hızlı şekilde 1980-1990 yıllarındaki kutuplaşmışlığa doğru gidiyor. Benden olanlar vatansever benden olmayanların hepsi vatan haini. Şunu sormak lazım; Vatan haini olarak adlandırdıkları HDP’nin Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerini AK Partiye geçince vatansever oluyorlar. Bunun ölçüsü nedir? Kendilerininde bildikleri yok.” ifadelerine yer verdi.
“ÇARESİZLİK İNTİHAR VAKALARINI ARTIRDI”
Çaresizlik nedeniyle binlerce kişinin intihar ettiğini ve intihar olaylarının arttığını belirten Başçı, “Emniyet içerisinde, memurlar içerisinde, kamuda ve işsizlik çeken vatandaşlarımızın içerisinde intihar olayları çok yoğundur. Ama maalesef malum basın bunların hiçbirini gündeme getirmiyor. Çünkü işlerine gelmiyor. Herşeyi güllük gülistanlık göstermeye çalışıyorlar. Televizyonlarda sabahtan akşama kadar magazin haberlerinden başka hiçbir şey yoktur. Günü kurtarmaya çalışıyorlar. Maalesef malum basın nemalandığı yerleri zirvelere çıkararak kendi nemalanmasına devam ediyor. Sedat Peker diye bir vatandaş çıkıp yanlışları dile getirerek foyalarını ortaya çıkarıyor.” ifadelerini kullandı.
“İKTİDAR PARTİLERİ BİZE RANDEVU VERMEDİ”
Gelecek Partisi’nin de içerisinde bulunduğu 6’lı masa hakkında da değerledirmede bulunan Başçı şöyle konuştu: “9 Kasım 2020 tarihinde Gelecek Partisi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem adı altında bir çalışma yaptı. Çünkü Gelecek Partisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yanı sıra dünya genelindeki tüm sistemleri inceleyip kendi alanında uzman bir hoca ile biraraya gelerek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem adlı bir çalışma başlattı. Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Serap Yazıcı hanımefendi bu çalışmayı bizzat yürütmüştür. Daha sonra kamuoyu ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi paylaştı. Bu paylaşımlardan sonra tüm siyasi partilerden randevular alındı, ziyarete gidildi. Bu sistem anlatıldı. Ama maalesef iktidar partileri bize randevu vermediler. Bize randevu veren tüm siyasi partilere gittik ve anlattık. Daha sonra o çerçevede güçlendirilmiş parlamenter sistemin hayata geçirilmesiyle ilgili 6 siyasi parti bu çalışmaya varız diyerek biraraya geldiler. Bu çalışma aktif şekilde yürütülmeye devam ediliyor. Bu çalışma ülke için biraraya gelen 6 siyasi parti ile ilgili çok olumsuz konuşmalar dile getirildi. Hatta masanın altında HDP var diye konuşuldu. Yedinci partide HDP denildi. Özellikle şunun bilinmesini istiyoruz; Gelecek Partisi olarak bizim gizli kapaklı bir işimiz yoktur. Özel bir ajandamız yoktur. Birilerinin ajandaları olabilir. Önümüzdeki süreçte mevcut iktidarda ki siyasi partiler HDP ile ittifak yapmaya kalkarlarsa hiç şaşırmayın.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme