'İktidarın Eğitim Karnesi Zayıf'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, 'İktidarın 22 yıllık karnesinde en kötü olduğu alanlardan biri de eğitimdir.' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Eğitim Buluşması Toplantısı AFBEL Otel'de başladı. Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, eğitim paydaşları katıldı.

'İktidarın Eğitim Karnesi Zayıf'

“İHTİYAÇ HERKESİ KAPSAYAN BİR EĞTİM MODELİDİR”

Toplantının açışını yapan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, partisinin eğitim maratonu toplantısının Afyonkarahisar’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, eğitimin kalkınmanın temelini oluşturan önemli bir konu olduğunu söyledi. Türkiye’nin doğru ve yeterli eğitim modelinin ülke çocuklarına vereceği en büyük hediye olacağını belirten Özçağdaş, “Doğru bir eğitim sistemi ili yetişen çocuklar bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bireyler haline geliceklerdir. Öncelikle eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır her çocuk okula erişimde ve okul hayatı devam ederken aynı şartlara sahip olmalı, her bir çocuğumuz da aynı imkanlar sunulmalıdır. Günümüz  Türkiyesinde ne devlet okulu öğretmenleri, ne de özel okul öğretmenleri, ne devlet okulu velileri, ne de özel okul velileri, ne devlet okulu öğrencileri ve özel okul öğrencilerinin mutlu olmadığı bir ortamda ilk önce çözülmesi gereken sorun eğitim modelidir. Öğrencisi ile öğretmeni ile velisi ile memnun olan laik, demokratik, çağdaş bir eğitim modeli ortak ihtiyacımızdır.” dedi.

'İktidarın Eğitim Karnesi Zayıf'

“EĞİTİM SİSTEMİ TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Mevcut eğitim sisteminin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini dile getiren Özçağdaş, “Eğitim sistemi tekrar gözden geçirilmeli, bütün çocuklarımızın eğitimi rahat  bir şekilde bir an evvel sağlanmalıdır. Eğitimde dijital dönüşüm bir en önce gerçekleştirilmeli, eğitim öğretimde en çağdaş ve teknolojik yöntemler kullanılabilir hale gelmelidir.  Çocuk umuttur, gelecektir. Bir çocuk dünyayı değiştirir. Bugün bol bol Afyonkarahisar’daki eğtim paydaşlarımızı  dinleyeceğim. Konularında uzman birbirinden değerli misafirlerimizle bir arada olmaktan son derece mutluyum.” diye konuştu. 

'İktidarın Eğitim Karnesi Zayıf'

“AFYON YEREL BASINI ÇOK ETKİN”

“Toplantımızın ilk bölümünü basına kapalı olarak gerçekleştireceğiz.” diyen Özçağdaş, “Arkadaşlarımızın görüşlerini almak istiyoruz. Daha sonra toplantı bitiminde g basın toplantımız olacak. Afyon’da olmak güzel. Sosyal demokrat bir belediye ile yönetilen bir kentte olmak güzel. Kurtuluş Savaşı’nın en müstesna kentlerinden biri olan Afyon’da olmak bizler için çok değerli. Tüm katılımcılarımıza katılımları için çok teşekkür ederim. Afyonkarahisar yerel basını çok güçlü ve etkin bir kaç yerel basından biridir. Bunu her yerde söylemem. Afyon, Kocaeli ve Gaziantep yerel basını çok etkin.” şeklinde konuştu.

AK Partinin 22 yıllık iktidar karnesine bakıldığında en kötü olduğu alanlardan birinin de eğitim olduğunu söyleyen Özçağdaş, şunları kaydetti: “İktidarın en kötü olduğu alanlardan biri de eğitimdir. Bunu bizzat Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemleri de desteklemektedir. AK Partiye oy veren seçmenin yüzde 19’u iktidarın eğitim performansından memnundur. Türkiye de in büyük sorun iyi bir okula gidip derslerimi iyi çalışırsam iyi bir gelecek kurar, çevreme de faydam olur algısıdır.” Toplantı devlet memurlarının rahatça konuşup görüş açıklayabilmeleri için basına kapalı devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme