• Haberler
  • Genel
  • 'İktidarımızda yandaşa değil, vatandaşa hizmet edeceğiz'

'İktidarımızda yandaşa değil, vatandaşa hizmet edeceğiz'

İYİ Parti Afyonkarahisar 3. Sıra Milletvekili Adayı Okşan Ulusoy Efe, Millet İttifakı olarak iktidara geldiklerinde, bir enkaz devir alacaklarını dile getirerek, 'Doğru politikalarımız ile ülkeyi refaha çıkaracağız. İsrafın önüne geçecek, yandaşa değil, vatandaşa hizmet edileceğiz' dedi.   İYİ Parti Afyonkarahisar 3. Sıra Milletvekili Adayı Okşan Ulusoy Efe, Kocatepe Tv'nin canlı yayın konuğu oldu. Efe, 14 [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar 3. Sıra Milletvekili Adayı Okşan Ulusoy Efe, Millet İttifakı olarak iktidara geldiklerinde, bir enkaz devir alacaklarını dile getirerek, “Doğru politikalarımız ile ülkeyi refaha çıkaracağız. İsrafın önüne geçecek, yandaşa değil, vatandaşa hizmet edileceğiz” dedi.

Haber

İYİ Parti Afyonkarahisar 3. Sıra Milletvekili Adayı Okşan Ulusoy Efe, Kocatepe Tv’nin canlı yayın konuğu oldu. Efe, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak seçim çalışmalarını aktardı.

“İKTİDARA GELİRSEK, MAALESEF BİR ENKAZ DEVİR ALACAĞIZ”

İYİ Parti’yi kula kulluk etmemek için ve kula minnet eylememek için kurduklarını belirten Efe, “İYİ Parti son yedi yılda kendisini defalarca kanıtladı bu konuda. Biz milletin icazetini alan tek parti. Tamda bu yüzden milletin sesine kulak vereceğimiz için milletimiz bize oy vermeli. Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, çünkü adaleti getireceğini emin olduğumuz bir insan, kul hakkı yememek için yola çıkmış bir insan inşallah 13. Cumhurbaşkanı olacak kendisi. Saha şuanda Millet İttifakı’na çok bilinçli bir şekilde cevap veriyor. Sahada çok değişik dönüşler var. Ama bunu vatandaşlarımız çok dile getiremiyor. Bir korku politikası var halen daha devam ediyor. Ama bazıları yeter artık diyor. Şuan ekonomik alanda, eğitim alanında, sağlık alanında gerçekten ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Maalesef ülkemizin de Afyon’umuzun da neresinde tutarsak tutalım elimizde püskül püskül sıkıntı çıkıyor.  Benim bu vatan için,  Türkiye Cumhuriyeti topraklarında emeği geçen herkese saygım var. İktidarın tabi ki yaptığı şeyler de oldu. Her şeyi kötü yaptı dememiz mümkün değil. Şuanda bir eczacı olarak en büyük sıkıntımız ilaç bulamıyoruz. Bunun nedeni ülke olarak üretemiyoruz. Bizim için en büyük değer olan yerli firmalarımız bile satılmış durumda şuanda. Maalesef hem dışa bağımlıyız. Biz ihracat ülkesiyken, şuanda her şeyde dışa bağımlıyız. Biz İYİ’ler iktidara geldiğimizde hepsinin önüne geçeceğiz. Ekonomiden zaten herkes şikâyetçi, pazarlarda, çarşıda durum içler acısı. 2011 yılında 200 TL ilk çıktığında 6 tane küçük altın alınabiliyordu. 200 anda 200 liraya yarım kilo kıyma alamıyoruz. İYİ Parti’nin ekonomi politikaları çoğunlukla üretmeye dayılı. Çiftçilerimiz artık üretilmiyor. Çünkü yardım yok. Teşvik yok. Biz iktidar olduğumuzda; üretmek isteyen bir çiftçiye ilk olarak havza yönetimi bit tarım desteği sağlayacağız. Yani bu tip toprakta bu ürün yetişebilir gibi önerilerde bulunacağız ve onlara bir fiyat belirleyip en ucuz o fiyata satılmasını sağlayacağız. Ve bu çiftçimizin sigortasını biz karşılayacağız. Yani üretime teşvik edeceğiz insanımızı. İlk önce üretimi artıracağız. Sonra 18-26 yaş arası gençlerimiz iş bulana kadar 2500 lira yardımda bulunacağız. AK Parti iktidarında satılan tüm fabrikaları geri alacağız. Millet İttifakı olarak nasip olurda iktidara gelirsek, maalesef bir enkaz devir alacağız. Ama hiçte zor olmayacak. Çünkü ekonomiden anlayan çok iyi koordinatörlerimiz var. İlk olarak israfın önüne geçeceğiz. İlk önce yandaşa değil, vatandaşa hizmet edilecek. ” şeklinde konuştu.

“BİZİM HDP İLE AYNI MASAYA OTURMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Biz Millet İttifakı olarak masada 6 kişiyiz.” diyen Efe, “Bizim HDP ile bir araya gelmemiz, aynı masaya oturmamız buradan net bir şekilde söylüyorum asla mümkün değildir. Bizim teröriste benzeyen bir halimiz var mı? Ben tüm vatandaşlarımızın biraz sorgulamalarını rica ediyorum. Esas HDP ile oturan AK Parti hükümeti, Apo’nun mektubunu TRT’de okutan onlar, Apo’nun kardeşini TRT’ye çıkartan onlar. Onlar ile ‘megrimegri’ diye bağıran onlar. Kürtler ile teröristleri yan yana koyanlarda yine onlar. Şuanda HÜDA PAR’ı getirende onlar HÜDA PAR’ın ne olduğunu bizim vatandaşımız daha bilmiyor. HÜDA PAR; Hizbullah terör örgütüdür. Biz sahada vatandaşlarımıza bunları anlatıyoruz ama anlamıyorlar çünkü sorgulamıyorlar. Şuan AK Parti’li Vekillerin sahada yaptıkları bize anlatmak. Ama bizim HDP ile aynı masaya oturmamız söz konusu değil.” ifadelerinde bulundu.

“ÜLKE OLARAK EN BÜYÜK SIKINTIMIZ TEK BİR AĞZA BAKMAK”

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan seçimin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçilebilmesi için çok önemli olduğunu dile Efe, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çoklu bir şekilde karar verme sistemidir. Herkesin seçme seçilme hakkının olduğu bir sistemdir ama maalesef şuanda tek adam sistemi ile yönetiliyoruz. Ülke olarak en büyük sıkıntımız tek bir ağza bakmak. Deprem bölgesinde tek bir kişinin ağzına bakmanın sonuçlarını gördük. Bizzat kendi gözlerimle gördüm. 11 ilin hepsinde büyük bir koordinasyonsuzluk vardı. Milletvekili olduğumda ilk olarak yapı stokunun dayanıklılığını kontrol edeceğim. İlk yapacağım çalışma kentsel dönüşüm olacak. Ama yandaşla birlikte değil, halkımızın istediği şekilde bir kentsel dönüşüm olsun istiyorum. Artı üretimi artırmak istiyorum Afyonkarahisar’da. Zengin topraklara sahip bir iliz. Kavşak noktadayız. Bu değerleri kullanarak ihracatı artırmak istiyorum. Ve çocuklarımızın rahat, mutlu ve eşit şartlarda okuyabilmesi için çalışacağım. İnsanları yoksulluğa iten bir sistem var şuanda biz bu yoksullukla mücadele edeceğiz. Yoksullarla değil. İnsanları çalışmaya yönlendirmek istiyorum. İşsizlik çok fazla,  Afyonkarahisar’ımızda istihdam sağlayacak çok alanlarımız var. Gençlerimize ve kadınlarımıza nefes aldıracağız. İktidara gelir gelmez 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Emeklilerimize asgari ücret tutarında 15 bin lira bayram ikramiyesini vereceğiz. Hastanelerde hastalarımıza daha çabuk teşhis konulması için politikalar uygulayacağız. Sanayi ve teknoloji alanında yeni yatırımlar yapacağız.” İfadelerinde bulundu.

Efe sözlerini şöyle tamamladı: “14 Mayıs’ta ülkemize güneş doğsun istiyoruz. Bu yüzden yola çıktık. Ben kadınlarımızın, gençlerimizin güvencesi olmak istiyorum. Sizin için siyasete girmiş bir kardeşimizim, biz herkese eşit davranmak istiyoruz. Yandaşın değil, vatandaşın yanında olmak istiyoruz. Biz ülkemizde ayrıştırıcılığa değil, kardeşler arasına nifak sokmaya değil, biz her zaman ötekileştirmeden kardeşçe yaşamak istiyoruz. Biz çokça üretip, bunu hakça bölüşüp, kardeşçe yaşayabileceğimiz bir ülke haline gelmek istiyoruz.” >> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Bakmadan Geçme