• Haberler
  • Genel
  • 'İktidara trilyonları harcattık, özür dilerim'

'İktidara trilyonları harcattık, özür dilerim'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, mücadeleye daha yeni başladıklarını söyledi. Çetinkaya, 'İktidarı zorladığımız ve trilyonları dağıttırdığımız için özür dileriz' dedi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, basın toplantısındaki konuşmasına 'özür dileyerek' başladı. Çetinkaya, 'Burada rakibimiz olan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne bir teşekkür, bir de özür borçluyum. Seçim kampanyası [&hellip]

“İktidara trilyonları harcattık, özür dilerim”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, mücadeleye daha yeni başladıklarını söyledi. Çetinkaya, “İktidarı zorladığımız ve trilyonları dağıttırdığımız için özür dileriz” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, basın toplantısındaki konuşmasına “özür dileyerek” başladı. Çetinkaya, “Burada rakibimiz olan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir teşekkür, bir de özür borçluyum. Seçim kampanyası sırasında ekmek fiyatları ile ilgili öngörümüzü sunduğumuzda ‘Böyle bir şey olamaz’ denilirken, ilk göreve geldiklerindeki icraatları, bizim söylediğimiz ekmek indirimini yapmak olmuştur. Ondan dolayı rakibimize teşekkür ediyorum. Özrü de şu nedenle borçluyum: Çok zorlandıkları için çok fazla trilyonlar harcamalarına sebep olduk. Çok fazla trilyonları gittiği için de kendilerinden özür diliyorum. Kendilerinde olması gereken trilyonlar, bugün için kenar mahallelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ya midesindedir, ya da kilerlerindeki, mutfaklarındaki depolarındadır. Maddi zarar verdiğimiz için kendilerine bir özür borçluyuz” dedi.
GENEL SEÇİM
HAVASINDA GEÇTİ
30 Mart seçimlerinin genel seçim havasında geçtiğini hatırlatan Çetinkaya, şöyle devam etti:
“Biz seçimin yerel seçimler olduğunu, Afyonkarahisar’ın kaderini belediyenin belirlediğini, insanların kaderine belediye başkanının hükmedeceğini ifade ederken, rakibimiz sürekli olayı ulusal gündeme geçmiş, 17 Aralık’tan hasıl olan ajitasyon siyaseti içine sığınmış; yerel seçimleri adeta Başbakan’a sahip olmak ya da Başbakan’ı tecrit etmek olarak algılamıştır. Söylemlerde bu ifade edilmiştir. Sayın Başkan, seçim çalışmalarında İstanbul’a 3’üncü köprü yapıldığından övünmüştür. Metro ve tüp geçit çalışmalarından övünmüştür. Yerel seçimlerle ilgili bir şey söylenmemiştir. Sayın Bakanımız, çok çalışmıştır adeta ‘Oyunuzu Başkan’a değil, bana vereceksiniz. Yoksa Bakanlığımız sıkıntıya düşer’ demiştir. Bu da halkımız nezdinde kabul görmüştür. Bunun yanında iktidar olanakları, Belediye’nin gücü, AK Partililerin kendi güçleri, ihtiyaç sahibi insanlarımızın iradelerine ipotek koymak suretiyle de teveccühlerini alamasalar bile vatandaşlarımızın oylarını almışlardır.”
“BALKON KONUŞMASI
YAPACAK OYA ULAŞTIK”
Afyonkarahisar’daki tüm güçlere karşı başarı kazandıklarını söyleyen Çetinkaya, “Milliyetçi Hareket Partisi, Afyonkarahisar’da Sayın Başbakan’ın balkon konuşması yapıp zafer kutlayacağı oy oranına ulaşmıştır. Biz seçim kaybettik, eksik arayacağız. İktidar olan gücün ortalamasını Afyon’da yakalamış durumdayız. Bu sadece bizim için başlangıç. Rakiplerimden bundan sonra çok özür dileyeceğim. Özür serisine devam edeceğiz. Biz sermayeye karşı, iktidar gücüne karşı savaştık. Türkiye siyasetinde hiçbir Bakan’ın sayım takip ettiği, bana oy verin dediği görülmüş müdür?” diye sordu.
“YARIN İÇİN
VİRA BİSMİLLAH DEDİK”
Çetinkaya, önemli bir muhalefet görevini yerine getireceklerini kaydederek “Aldığımız 50 bin oyu kimseye telef ettirmem. Hiç kimseye böyle bir fırsatı vermeyiz. Biz yarın için bugünden Vira Bismillah dedik. Yapıcı muhalefete devam edeceğiz. Bundan sonra Afyonkarahisar Belediyesi, geçmişteki 5 yıl gibi çalışamayacak. Çünkü her şeysiyle biz oradaki 12 Meclis Üyesi ile aramızdaki koordinasyonla Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmalarını analiz edeceğiz. Doğru yapılanları takdir, yanlış yapılanları tenkit ederek halkımıza bildirmekle mükellef olduğumuzun, halkımızın bize bu yetkiyi verdiğinin de farkındayız. Biz Afyonkarahisar’da bu saatten sonra bir gün bile boşluk vermeden çalışmak mecburiyetindeyiz. Bütün muhataplarımıza bunu bildirmek isterim. Bugünden itiraben çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme